Κάθε άνθρωπος που υπάρχει στον πλανήτη αυτό, έχει κάποια κουμπιά. Συνήθειες που λατρεύει, που τον νευριάζουν, κινήσεις που τον απωθούν και τον ελκύουν. Χαρακτήρες και προσωπικότητες συγκεκριμένες που αναζητάμε σε κάποιον άνθρωπο κι αν δεν τις έχει, ψάχνουμε αλλού.

Για όλα αυτά υπάρχει ένα μοτίβο που οι περισσότεροι το λένε με μια λέξη: «ζώδια». Διαφορετικοί άνθρωποι, χαρακτήρες και διαφορετικές προσωπικότητες έχουν πάντα κάτι κοινό. Σύμφωνα με τους αστρολόγος, τα θέλω, και κομμάτια του χαρακτήρα μας επηρεάζονται από το ζώδιο του καθενός. Έτσι, κάθε ζώδιο έχει και τον δικό του τρόπο να αγαπά και να αγαπιέται. Ζήτησα λοιπόν από μερικά άτομα (thank u pilllowteam) να με βοηθήσουν λέγοντας τον δικό τους τρόπο ο κάθε ένας και παρακάτω έχουμε τα αποτελέσματα.

 

Κριός

Από τον Κριό δε θα ακούσετε πολλά λόγια. Θα δείτε όμως πολλές πράξεις, έντονη εκφραστικότητα με βλέμματα κι αγγίγματα, αλλά και ξεκάθαρη πρόθεση. Έτσι και αυτός, πολλές φορές περιμένει κάτι αντίστοιχο από τον σύντροφό του.

Γλώσσα αγάπης: Σωματική επαφή, πράξεις φροντίδας

 

Ταύρος

Καμιά σχέση με τη σημασία του ονόματος. Έχει ανάγκη τη σωματική επαφή για να εκφράσει και να νιώσει την αγάπη. Πεθαίνει για χάδια, αγκαλιές και φιλιά. Αναζητά τον ποιοτικό χρόνο με τον άνθρωπό του και να στραγγίξει κάθε λεπτό της ημέρας για να τον έχει και ποτέ δε θα έλεγε όχι στο να προσπαθήσεις (πόσω μάλλον να καταφέρεις) να σαγηνέψει το μυαλό του.

Γλώσσα αγάπης: Ποιοτικός χρόνος, σωματική επαφή

 

Δίδυμος

Παρεξηγημένα ζώδια, στο τι θέλουν και τι ζητάνε. Θέλουν να περνάνε ποιοτικό χρόνο με τον άλλον κι όχι απλά να σκοτώνουν χρόνο. Θέλουν έναν καλό και πραγματικό ακροατή όταν έχουν ανάγκη να μιλήσουν και κυρίως, αναζητούν αγκαλιές και χάδια συνέχεια. Είναι αγαπούληδες κατά βάθος. Ψιτ, εσύ. Τα δώρα μην ξεχνάς. Τα περιμένουν πώς και πώς.

Γλώσσα αγάπης: Ποιοτικός χρόνος, προσφορά δώρων

 

Καρκίνος

Ένας καρκίνος θα σε φροντίσει κι αναζητά τη φροντίδα αυτή που προσφέρει. Είναι πολύ στοργικός και συγχωρεί εύκολα κάθε παλαβομάρα σου, όπως και την ανέχεται σε βαθμό αηδιαστικό. Είναι ο άνθρωπος που θέλει να μπορείς να βασιστείς πάνω του κι αντιλαμβάνεται την αγάπη μέσω της αποδοχής και της διαθεσιμότητας.

Γλώσσα αγάπης: Ποιοτικός χρόνος, πράξεις προσφοράς

 

Λέων

Είναι ο προστάτης της σχέσης. Αυτός που θα σε σώσει από κάθε κακό. Θέλει βόλτες, ταξίδια και δώρα. Δεν του αρκούν τα λόγια. Πρέπει να αποδεικνύεις συνέχεια τι νιώθεις. Δεν μπορείς να κάνεις έναν Λέοντα να νιώσει αγαπητός μόνο με σύννεφα κι αέρα. Χρειάζεται την απτή ρεαλιστική πλευρά σου.

Γλώσσα αγάπης: Πράξεις προσφοράς, δώρα

 

Παρθένος

Για να δείξει ότι σε αγαπάει, πόσω μάλλον για να σε αγαπήσει, θα πρέπει πρώτα να εισπράξει αυτά τα δύο. Από τη στιγμή που θα σιγουρευτεί για το πώς νιώθεις για εκείνον, γίνεται χαλί να τον πατήσεις. Μπορεί να γίνει φορτικός στην προσπάθειά του να σε συμβουλέψει και να σε καθοδηγήσει. Αντιλαμβάνεται την αγάπη όταν του την προσφέρεις πέρα από τις πράξεις και λεκτικά, λέγοντάς του πώς νιώθεις όσο πιο αναλυτικά μπορείς.

Γλώσσα αγάπης: Λόγια επιβεβαίωσης

 

Ζυγός

Ίσως είναι από τα πιο εύκολα ζώδια να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Δε χρειάζεται πολλά. Αρκεί να του παρέχεις φροντίδα, ισορροπία, ασφάλεια και σταθερότητα. Μην του αλλάζεις την καθημερινότητα εύκολα και τα σχέδια που έχει κάνει. Κάνε την καθημερινότητά του βατή και θα σε λατρεύει για πάντα.

Γλώσσα αγάπης: Πράξεις φροντίδας, ποιοτικός χρόνος

 

Σκορπιός

Ένας Σκορπιός χρειάζεται αφοσίωση. Θέλει συνέχεια να βλέπει και να νιώθει πως είναι η προτεραιότητά σου. Δεν του αρκεί να το λες. Για όποια λέξη βγαίνει από το στόμα σου, χρειάζεται και μια πράξη που να την αποδεικνύει. Θέλει δώρα και ας μην έχει γιορτή ή γενέθλια. Του αρέσουν οι εκπλήξεις. Μάθε να σέβεσαι τη μοναχικότητα του όταν χρειάζεται και μάθε να συνεννοείσαι μαζί του χωρίς πολλά λόγια. Ευκολάκι ε;

Γλώσσα αγάπης: Δώρα, ποιοτικός χρόνος

 

Τοξότης

Εδώ πάλι είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα. Μην του πεις λέξη, δε θα την πιστέψει. Θέλει μόνο πράξεις και καταλαβαίνει καλύτερα από όλα τα ζώδια τη γλώσσα του σώματος. Θέλει την ελευθερία του, να τον αγαπάς διακριτικά. Μην τον πνίγεις. Θα τον χάσεις. Άγγιξέ τον, αγκάλιασέ τον, δείξε ότι τον θέλεις.

Γλώσσα αγάπης: Σωματική επαφή

 

Αιγόκερως

Εδώ έχουμε τη γάτα της οικογένειας. Θέλει αγάπη, φροντίδα προσοχή αλλά στα δικά του μέτρα και σταθμά. Δύσκολα θα εκφράσει αυτά που νιώθει ή θα ανταποδώσει κάποια πράξη ένδειξης αγάπης. Όταν όμως έρθουν τα ζόρια, οι πραγματικές δυσκολίες, τότε θα είναι δίπλα σου και θα σου εκφράσει όλο του το είναι.

Γλώσσα αγάπης: Ποιοτικός χρόνος, πράξεις προσφοράς

 

Υδροχόος

Ίσως να ζορίζουν τα πράγματα λιγάκι εδώ πάλι. Ο Υδροχόος θέλει ένα άτομο σε εγρήγορση. Μόνιμα. Να κάνει και να του κάνουν δώρα, εκπλήξεις, να πηγαίνουν ταξίδια, βόλτες, εκδρομές. Δεν την μπορεί τη μονοτονία και τη ρουτίνα. Βαριέται. Βοήθησέ τον μέσα στην καθημερινότητα, ώστε να νιώσει πιο ανάλαφρος και τον έχεις κερδίσει.

Γλώσσα αγάπης: Πράξεις προσφοράς, δώρα

 

Ιχθείς

Τα παιδιά μας από εδώ είναι λίγο διστακτικά. Πρέπει να βεβαιωθούν για τα συναισθήματά σου και μετά να αφεθούν και να γίνουν χαλί αν τους πατήσεις. Δείξε πως τους εμπιστεύεσαι. Πρέπει να τους παρέχεις το αίσθημα της ηρεμίας, να τους φροντίζεις και να τους κανακεύεις πότε πότε σαν μωρά.

Γλώσσα αγάπης: Λόγια επιβεβαίωσης, σωματική επαφή

Ανεξαρτήτως όμως όλων αυτών, ο κάθε ένας από εμάς διαφέρει. Κι ας έχουμε κοινά κάποια από τα παραπάνω στοιχεία. Επικοινωνία, εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια θα βοηθήσουν για να γνωρίσεις τον άλλον και να τον κερδίσεις με βάση τα προσωπικά του θέλω και κουμπιά. Κι ίσως αυτά από μόνα τους, είναι όλα όσα -στην τελική- θα χρειαστεί να ξέρεις.

Συντάκτης: Πετρούλα Γιαννακοπούλου