«Αγαπημένες» εκφράσεις αυτής της περιόδου:

  • Αύξηση τιμής καφέ
  • Εξαήμερη εργασία
  • Ξέρεις ποιος είμαι εγώ

Όλα τα  παραπάνω περιγράφουν με τραγικό τρόπο τα όσα πραγματώνονται στην πολιτική ζωή του κατά τα άλλα ηλιόλουστου και πανέμορφου τούτου τόπου.

Πριν τέσσερις μέρες σημειώθηκε, ένας άκρως αλαζονικό, ναρκισσιστικό περιστατικό με αρνητικό πρωταγωνιστή τον κ. Αυγενάκη στο αεροδρόμιο του Ελ. Βενιζέλος. Αφορμή στάθηκε η μη επιβίβασή του στην πτήση που είχε κλείσει. Συνεπώς, εξοργισμένος ο ως άνω κύριος, άσκησε τόσο λεκτική βία, όσο και σωματική (χαστούκι για πολλούς ή αρπαγή τηλεφώνου κατ’ άλλη άποψη) σε έναν υπάλληλο που ήταν εκεί για να κάνει τη δουλειά του. Η φράση που φέρεται να ξεστόμισε, εξοργισμένος, όταν του απαγορεύτηκε η επιβίβαση, ήταν το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ».

  

Αργότερα, με ανάρτησή του στο Χ ζήτησε συγγνώμη, θέλοντας να υποτιμήσει το γεγονός, αναφέροντας ότι ήταν μια λεκτική ένταση: «Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο. Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» απο μέρους μου.»

 

 

Για να δώσουμε μια εξήγηση αυτού του περιστατικού, χωρίς τον μανδύα του καθωσπρεπισμού, ένας οποιοδήποτε πολιτικός και δη υπουργός, έχει τη δύναμη να άγεται και να φέρεται δίχως κανόνες και όρια, ξεπερνώντας κάθε μέτρο ανθρωπιάς κι ευγένειας, και με έναν ίσως μακιαβελικό τρόπο, να θεωρεί πως ένας υπάλληλος που τον εξυπηρετεί, είναι υποδεέστερο ον από εκείνον.

Το θλιβερό γεγονός είναι ότι το περιστατικό έχει πραγματοποιηθεί εδώ και τέσσερις μέρες κι αν δεν υπήρχαν τα σόσιαλ μίντια, αυτή τη στιγμή θα είχε αποσιωπηθεί από όλα τα μέσα ενημέρωσης. Συνεπώς, θα υπήρχε κακοποίηση εργαζομένου με πρόσχημα την ασυλία και δε θα είχε ανοίξει μύτη;!

Τελικά, μήπως η δεδηλωμένη που δίνει ο λαός μέσω των εκλογών έχει παρερμηνευτεί λιγάκι; Μήπως θα πρέπει να σας εξηγήσει κάποιος κ. Αυγενάκη πως η βουλευτική ασυλία δε σηματοδοτεί τη γέννηση του συνδρόμου του θεού και δε δικαιολογεί σε τίποτα μια αλαζονική συμπεριφορά;

  

Προφανώς και παντελώς για τους τύπους σήμερα (μετά από τέσσερις μέρες) κι έπειτα από μια καταγγελία των εργαζομένων ο «οξύθυμος» πολιτικός βγήκε σε γνωστή εκπομπή καλεσμένος για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα χαρακτηριστικά είπε «Ήταν μια ατυχέστατη στιγμή, με στεναχωρεί και με θλίβει και για αυτό θέλησα να ζητήσω συγγνώμη. Εάν ο εργαζόμενος ζητήσει να κινηθεί νομικά θα ζητήσω άρση ασυλίας γιατί είμαι υποχρεωμένος απέναντι στον νόμο, αλλά απέναντι και στον αξιακό κώδικα να αντιμετωπίσω τα πάντα. Είναι ένα περιστατικό το οποίο δεν πρέπει να συμβαίνει. Συνέβη όμως και σε μένα. Γι’ αυτό τόνισα την ανάγκη να ζητήσω δημόσια συγνώμη. Από κει και πέρα, αυτά που έχουν γραφτεί, αυτά έχουν ειπωθεί περί χειροδικίες, περί θείων καταστροφών κ.λπ. κ.λπ. είναι υπερβολές, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.»

  

Στα νέα της, ώρας και για λόγους damage control, ο Κυριάκης Μητσοτάκης επιστρέφοντας στο γραφείο του μετά από τη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας αποφάσισε να κινήσει διαδικασίες διαγραφής του βουλευτή Ηρακλείου από Κ.Ο. του Κόμματός, με τον ίδιο να αναφέρει ότι η απόφασή του «είναι απολύτως σεβαστή» και πως θα συνεχίσει να υπηρετεί ως Βουλευτής τους πολίτες του Ηρακλείου, ουσιαστικά δηλώνοντας πως δεν παραδίδει έδρα.

 

 

Η εν λόγω προσωπικότητα μάς έχει απασχολήσει και παλαιότερα, σχετικά με την ποιότητα του χαρακτήρα του, όταν είχε απειλήσει δημόσια σχετικά με την απονομή των αποζημιώσεων εάν δεν ψηφίσουν οι δικαιούχοι το κόμμα που υποστηρίζει. Πλέον, έστω κι αργοπορημένα το αίτημα για διαγραφή του για την εν λόγω κατάπτυστη συμπεριφορά είναι γεγονός (ακόμα κι αν περιμένουμε την οριστικοποίηση).

Προς όλους τους υποψηφίους «ξέρεις ποιος είμαι εγώ»,  θα θέλαμε να πούμε πως ναι, ξέρουμε ποιοι είστε ή καλύτερα ποιοι θα έπρεπε να είστε.

Θα έπρεπε να είστε αυτοί που κάνετε μια σαφώς ποιοτικά καλύτερη ζωή για τους πολίτες.

Θα έπρεπε να είστε αυτοί που λαμβάνετε μέτρα για την ανάπτυξη και τη βελτίωση παροχών σε σχολεία, υγεία και οικονομία.

Θα έπρεπε να είστε αυτοί που νοιάζεστε για το συμφέρον του απλού πολίτη, διότι διαφορετικά δε θέλουμε να σας μάθουμε και ποτέ.

  

Συντάκτης: Αμέλια Έβανς