Μιλώντας για έρωτα και σχέσεις δε θα μπορούσαμε ποτέ να είμαστε αντικειμενικοί, ούτε να γνωρίζουμε τι και πώς σκέφτεται ο καθένας. Σίγουρα, όμως, η εξιδανίκευση μας χτυπά την πόρτα για να ‘ρθει η απομυθοποίηση για να μας την γκρεμίσει, μαζί με την τέλεια εικόνα που είχαμε χτίσει. Ποια είναι αυτά τα διακοπτάκια που μας αλλάζουν τη γνώμη και τα συναισθήματα; Όλους κάτι μας ξενερώνει κι οι 12 του Ζωδιακού δεν αποτελούν εξαίρεση του κανόνα.

 

Κριός

Ο απαιτητικός Κριός δεν περιορίζεται εύκολα. Θέλει την ελευθερία του –και την κυριαρχία του σαφώς– ακόμα και σε μία σχέση. Για να μην ανοιχτεί για άλλες θάλασσες, φρόντισε να μην τον κάνεις να βαρεθεί. Τον ξενερώνει η ρουτίνα –ειδικά η σεξουαλική– ενώ τον χαλάνε ιδιαιτέρως η γκρίνια κι οι υποδείξεις. Αισθάνεται αρχηγός κι έτσι απαιτεί να του φέρεσαι, χωρίς να τον καθοδηγείς ή να προσπαθείς να του επιβληθείς. Αν του θέσεις τελεσίγραφο, τον έχασες!

 

Ταύρος

Ο πειθαρχημένος Ταύρος έχει την απαίτηση να του φέρονται όπως φέρεται, χωρίς να του δίνουν τίποτα λιγότερο απ’ όσα ο ίδιος προσφέρει. Τον ξενερώνουν οι στρατηγικές κι η έλλειψη ενδιαφέροντος, καθώς όταν αποφασίζει να ‘ναι με έναν άνθρωπο είναι σίγουρος για τα συναισθήματά του και το ίδιο περιμένει κι απ’ τον άλλον. Εκτός, λοιπόν, απ’ το να τον παραμελείς, κάτι που δεν τον τσατίζει αλλά τον απομακρύνει, τον χαλάνε πολύ η ασυνέπεια (σε πράξεις και συναισθήματα) και τα τερτίπια.

 

Δίδυμος

Ο κοινωνικός Δίδυμος είναι η χαρά του έξω, του φλερτ και των νέων γνωριμιών -όχι με πονηρό σκοπό. Αν προσπαθήσεις να του τα κόψεις όλα αυτά, έχει αυτομάτως χάσει το ενδιαφέρον του για σένα. Τον ξενερώνει η ζήλια κι η ανασφάλεια, το ίδιο όμως κι η αδιαφορία -λεπτά τα όρια! Αν έχεις συνεχώς πλάνα για χουχούλιασμα και λιώσιμο στο σπίτι, μάλλον θα αράξεις αγκαλιά με την κουβέρτα, καθώς σπιτόγατος δεν είναι και δε θέλει να γίνει. Αν πάλι κάνεις πως πας να τον αλλάξεις, θα τον ψάχνεις και δε θα τον βρίσκεις.

 

Καρκίνος

Ο συναισθηματικός Καρκίνος δένεται τόσο πολύ και τόσο εύκολα, που πραγματικά είναι αρκετά δύσκολο να καταφέρει κανείς να τον ξενερώσει. Μπορεί, όμως, εύκολα να πληγωθεί κι έτσι να μπει σε δεύτερες σκέψεις αν δεν του δείχνεις ενδιαφέρον και τον κρατάς έξω απ’ τη ζωή σου. Μισεί το ρεαλισμό, άσε τον να ονειρεύεται. Αν τον προσβάλεις ή τον μειώσεις, αν, τέλος πάντων, δεν εκτιμήσεις όσα σου δίνει, θα αργήσει να το συνειδητοποιήσει, αλλά θα σε αποχαιρετήσει.

 

Λέων

Αν αδιαφορήσεις για τον Λέοντα, την έβαψες. Τη θέλει την προσοχή, του αρέσει, σχεδόν ερεθίζεται να νιώθει ο σταρ της βραδιάς, ο βασιλιάς της σκηνής, το επίκεντρο της συζήτησης. Αν τον παραγκωνίσεις, αν τον αφήσεις στην άκρη και δεν ενδιαφερθείς, έχει ξενερώσει στο πεντάλεπτο κι έχει φύγει γι’ άλλη παραλία. Απ’ την άλλη, δεν είναι ό,τι κι ό,τι, να τον ξεγελάσεις με ψεύτικο κοινωνικό ενδιαφέρον, με ερωτήσεις που κάνεις ενώ ποτέ δε σε ενδιαφέρει η απάντηση, οπότε και δεν την ακούς. Θα το καταλάβει και θα ξενερώσει τόσο πολύ που πιθανότατα δε θα έχεις καν δεύτερη ευκαιρία. Το νου σου.

 

Παρθένος

Τι εννοείς ότι σου αρέσει η ακαταστασία; Τι εννοείς ξέχασες να κάνεις μπάνιο πριν το ραντεβού; Με Παρθένο δε θα βγεις; Παρθένο δε θέλεις να κερδίσεις; Πιο λάθος τρόπος απ’ το να του στερήσεις την τάξη και την οργάνωση δεν υπάρχει. Και τη δική σου και του χώρου σου. Δεν είναι ότι τα θέλει όλα αποστειρωμένα, ούτε καν, μα εκτιμάει και τον κερδίζει η αρμονία κι η ισορροπία. Αν πας στο σπίτι του κι αρχίσεις να του πειράζεις τα πράγματα, οριακά θα φύγεις με τα παπούτσια στο χέρι. Αν απ’ την άλλη του κάνεις κι ένα κομπλιμέντο για την τέλεια τάξη που έχει στα ρούχα του και τα διακοσμητικά του, ετοιμάσου εκτός από βραδινό κρασί να φας και πρωινή ομελέτα στην τέλεια κουζίνα του.

 

Ζυγός

Αν είσαι άνθρωπος των άκρων, αν σου αρέσουν οι έντονες κι ακραίες αλλαγές, οι αυθόρμητες και γρήγορες αποφάσεις, τότε ο Ζυγός δεν είναι για σένα. Θα ξενερώσει τόσο πολύ, θα μπλοκάρει, θα αποσυντονιστεί, γιατί ούτε είναι το στοιχείο του, ούτε σκοπεύει να γίνει. Δε γίνεται να είσαι παρορμητικός με έναν άνθρωπο που μπορεί να γράψει βιβλίο και να γίνει και μπεστ σέλερ σχετικά με τον πώς να ζυγίζεις σωστά όλες τις παραμέτρους πριν αποφασίσεις. Έπειτα είναι κι μεροληψία που απαγορεύεται δια ροπάλου να έχεις. Στη δουλειά, στο σπίτι στο κρεβάτι, στις φιλίες. Τι να κάνουμε, διάλεξες τον μίστερ δικαιοσύνη κι ελευθερία για όλους, που λέει και το ρητό. Δίκοπο μαχαίρι.

 

Σκορπιός

Τι δεν ξενερώνει το Σκορπιό έπρεπε να ρωτάς εδώ. Η λίστα πάει και πάει και μακραίνει, αφού μιλάμε για τον ανικανοποίητο του Ζωδιακού. Αν μιλάς πολύ θα ξενερώσει, αν δε μιλάς καθόλου και το παίζεις μυστηριώδης, θα ξενερώσει, αν πέσεις με τα μούτρα πάνω του, θα ξενερώσει, αν κάνεις κανένα αστείο και τον ξεχάσεις, θα ξενερώσει -γενικά το έχεις πιάσει το νόημα. Είναι τόσο απαιτητικός με τις σχέσεις του και τα «θέλω» του, που μπορεί να σε παραλύσει στην προσπάθειά σου από κάπου να τον πιάσεις. Εδώ δεν έχει συνταγές, κοίτα να είσαι ο εαυτός σου και θα σου δείξει ο Σκορπιός το δρόμο. Προς την έξοδο ή την καρδιά του.

 

Τοξότης

Τι τον χαλάει τραγικά πολύ; Το να μην είσαι δραστήριος! Ο Τοξότης επιζητά δίπλα του ένα ανήσυχο πνεύμα, που θα του μοιάζει. Θέλει να συναναστρέφεται ανθρώπους που δε θα βαρεθεί μαζί τους. Θετικός κι οπτιμιστής απ’ τη φύση του τον ξενερώνει η αρνητικότητα κι η απαισιόδοξη διάθεση. Επιδιώκει διαρκώς να συζητάει για ό,τι πιο περίεργο συμβαίνει γύρω του κι η έλλειψη ενδιαφερόντων και κοινών πεδίων συζήτησης με τον άλλο –την οποία ο ίδιος εκλαμβάνει ως πεζότητα– ούτε τον γοητεύει ούτε τον ελκύει.

 

Αιγόκερως

Τον ξενερώνει πολύ η έλλειψη επικοινωνίας. Ο Αιγόκερως θέλει να μιλάς, ή μάλλον να του μιλάς και μάλιστα πολύ. Να υπάρχει μεταξύ σας ουσιαστική επαφή, ειλικρινής σχέση, να νιώθει διαρκώς πως μπορεί να σε εμπιστεύεται. Ένα σου ψέμα και μόνο φτάνει να τον χαλάσει σε τέτοιο βαθμό που είναι ικανό να τον απομακρύνει οριστικά από δίπλα σου. Θέλει να συζητάτε τα πάντα, να εκτίθεστε και να τσαλακώνεστε ο ένας στον άλλο, να ξέρει πως έχει στη ζωή του ανθρώπους-στηρίγματα.

 

Υδροχόος

Έναν Υδροχόο τον ενοχλεί πολύ το να του θέτεις όρια. Γενικώς δεν μπορεί να λειτουργήσει σε συνθήκες πίεσης κι έτσι δραπετεύει. Θέλει να νιώθει ελεύθερος και ξενερώνει αν νιώσει πως προσπαθείς να του επιβληθείς και να του υποδείξεις ποιο είναι το σωστό και με ποιο τρόπο πρέπει να το κάνει. Δεν τα πάει καλά με τις εντολές και τις παρατηρήσεις κι αν θες να τα πας εσύ καλά μαζί του, ξέχνα τις. Αν νιώσει περιορισμένος, θα κάνει το παν για να ξεφύγει. Όσο για όρια, η θέση του είναι πως υπάρχουν μόνο για να τα ξεπερνάς.

 

Ιχθύς

Το να του χαλάνε το πρόγραμμα είναι το χειρότερό του. Ο Ιχθύς έχει απίστευτη οργάνωση κι άπαξ κι αυτή διαταραχθεί, βρίσκεται ξαφνικά σε σύγχυση. Ξενερώνει όταν δεν προλαβαίνει να υλοποιήσει όλους τους στόχους που έχει θέσει ή όταν συμβαίνουν ξαφνικές αλλαγές. Δε φημίζεται για την ικανότητα ταχείας προσαρμογής του, γι’ αυτό κι επιζητεί τη σταθερότητα σε όλους τους τομείς της ζωής του -από φίλους μέχρι σχέσεις, επιζητεί διαρκώς επιβεβαίωση.