Μία δόση χημείας, δύο σταγόνες έρωτα και τρεις μεζούρες πάθος, η ιδανική –κατά πολλούς– συνταγή επιτυχίας για μια σχέση. Κατανόηση, σεβασμός κι ειλικρίνεια, θα προσθέσω εγώ. Κάθε συνάντηση με ένα νέο άτομο, σωματική και πνευματική, αποτελεί μία καινούρια νότα στη ζωή μας. Μία νέα μελωδία, που χρειάζεται το κατάλληλο κλειδί για να ανοιχτεί, να ξεδιπλωθεί, να δοθεί ολοκληρωτικά σε αυτό το νέο ταξίδι. Δεν εννοώ φυσικά μουσικό κλειδί πενταγράμμου. Εννοώ αυτό το μυστικό που θα το ξέρουν μόνο οι δύο.

Κι αν αυτοί οι δυο είναι ίδιας φύσεως, κοινών απόψεων και συναισθημάτων, μιλούν την ίδια γλώσσα σώματος, έχοντας τις ίδιες απαιτήσεις και προσμονές, όλα είναι στρωμένα ρόδινα. Συχνά, όμως, μας ελκύουν άτομα με άκρως διαφορετική υπόσταση και ψυχοσύνθεση απ’ τη δική μας, εκκεντρικά και διαφορετικά, ξεχωριστά ή περίεργα για κάποιους, συντηρητικά ή και μη. Εκεί τι κάνεις; Ψάχνεις να βρεις διαφορετικούς τρόπους, ιδιαίτερες καταστάσεις, γι’ αυτή τη νέα σχέση που μετά από πλήθος προσπαθειών κέρδισες κι έκανες δική σου.

Κι η ιστορία θα έχει ως εξής: Στα πρώτα ραντεβού η αμηχανία θα κυριαρχεί. Οι στομφώδεις μονόλογοι, με στόχο τον εντυπωσιασμό, θα κάνουν την αρχή. Τα ποτά θα δίνουν και θα παίρνουν. Οι ματιές σας θα υπόσχονται πολλά. Η έκβαση της βραδιάς, βέβαια, όπως και κάποιων απ’ τις υπόλοιπες που θα επακολουθήσουν, δε θα εκπληρώνει πάντα τη φαντασίωσή σου. Μην περιμένεις  απαραίτητα να σας βρει η νύχτα στο ίδιο κρεβάτι, να κάνετε όλα αυτά που προσδοκάς και περιεργάζεσαι στο μυαλό σου. Εξαρτάται. Αρχικά από εσένα. Έπειτα απ’ το ταίρι σου.

Κάθε αρχή και δύσκολη. Έτσι δε λένε; Μην ψαρώνεις όμως. Δεν ισχύει. Μετά σε θέλω. Όταν θα έρθουν οι κατάλληλες συνθήκες, η σχέση σας θα έχει προχωρήσει, ο έρωτάς σας θα ζει κάθε βράδυ, τα σώματά σας θα ενώνονται κι οι πρώτες αχτίνες ηλίου θα σας βρίσκουν αγκαλιά. Όταν θα ταιριάζετε σε όλα, όπως πιάνεις κι εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου συχνά να λέει, όταν όλα θα βαίνουν καλώς, εκτός από κάποιες μικρές δυσκολίες, ερωτικού και σεξουαλικού περιεχομένου, που στύβεις το μυαλό σου κάθε φορά πώς να τις λύσεις.

Τι εννοώ; Πολλοί που εσάς θα έχετε βρεθεί μία φορά (μπορεί και περισσότερες) στη θέση του να προσπαθείτε να κάνετε τον άνθρωπό σας να ανοιχτεί, να σας εμπιστευτεί και να αφεθεί. Διότι ένα άτομο εκ φύσεως συντηρητικό στο κρεβάτι, που δυσκολεύεται ή κι αρνείται να δοκιμάσει νέα πράγματα, που σας κάνει πολλές φορές να αμφισβητείτε την αμοιβαία έλξη αλλά και την εμπιστοσύνη που σας έχει, δεν είναι πάρα ένας διαφορετικός άνθρωπος, όπως όλοι μας, που χρειάζεται και τον κατάλληλο χειρισμό.

Η απελευθέρωση ενός τέτοιου ατόμου στον έρωτα δεν είναι πάντα εύκολη. Και δεν υπάρχει πανάκεια συνταγή και λύση. Συνήθως είναι άτομα ντροπαλά, με προκαταλήψεις και ταμπού που δύσκολα μπορούν να αποβάλλουν. Πιθανότητα, να είναι εγκεφαλικοί τύποι, που πρώτα θέλουν να τους πηδήξεις το μυαλό και μετά το σώμα. Μη βιαστείς να τους θεωρήσεις απόμακρους. Ότι νοιάζονται μόνο για τη δική τους ικανοποίηση κι όχι του συντρόφου τους ή δε γουστάρουν αρκετά.

Υπάρχει τρόπος να κάνεις ένα τέτοιο άτομο να νιώσει ελεύθερο κι έτοιμο να δοκιμάσει νέα πράγματα στο σεξ (κι όχι μόνο) μαζί σου. Αρκεί να βρεις τα κουμπιά του. Χωρίς να πιέσεις! Να τον κάνεις να σε εμπιστευτεί. Να αισθανθεί την απόλυτη ασφάλεια μαζί σου κι έτσι να θελήσει να σε αφήσει να τον καθοδηγήσεις για να ανακαλύψετε μαζί αυτά τα μονοπάτια που θα προσφέρουν την απόλυτη ηδονή και στους δυο.

Μη βιαστείς. Μην προτείνεις απ’ την πρώτη σας φορά την πιο τρελή σου φαντασίωση. Δώσε χρόνο. Κέρδισε τον σύντροφό σου. Πρώτα εγκεφαλικά. Άφησέ τον να σε μάθει. Δείξε ενδιαφέρον. Αν νιώσει ότι σε νοιάζει μόνο το σεξ κι η ικανοποίησή σου, τότε έχει φύγει ήδη το επόμενο πρωί. Χτίσε την εμπιστοσύνη και γκρέμισε όποιον τοίχο έχει βάλει ανάμεσά σας για να αισθάνεται ασφαλής. Όταν θα νιώθει ο ίδιος έτοιμος να ξεπεράσει τον εαυτό του, τότε θα το καταλάβεις. Απ’ τον τρόπο που θα σε κοιτάξει, απ’ τον τρόπο που θα σε αγγίξει, απ’ το γεμάτο υποσχέσεις βλέμμα και τον τρόπο που θα σε φιλήσει.

Τότε θα πρέπει να αναλάβεις τον δεύτερό σου ρόλο. Διότι πέρα απ’ το να μπεις στο μυαλό και στη σκέψη κάποιου ως εμμονή, κάνοντάς τον να θελήσει να σου παραδοθεί, έτοιμος για κάθε νέα πρόκληση, βασική προϋπόθεση είναι να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες. Κάνε πράγματα που ξέρεις ότι θα εκπλήξουν το ταίρι σου ευχάριστα. Μην περιμένεις τη σωστή ώρα. Πέρνα το μεσημέρι απ’ τη δουλειά χωρίς να σε περιμένει. Ετοίμασε ένα γεύμα μόνο για δυο και περιποιήσου τον άνθρωπό σου. Κεριά κι απαλή μουσική, το αγαπημένο σας γλυκό, τα ξέρεις. Για να απελευθερωθεί στο κρεβάτι θα πρέπει πρώτα να πιστεύει πως αξίζει να απελευθερωθεί στη σχέση!

Ίσως να μη δεις απευθείας μεγάλη αλλαγή.  Κάθε ντροπαλό άτομο, εκ φύσεως συντηρητικό και μοναδικό συνάμα, χρειάζεται το χρόνο του για να βγει απ’ τα όριά του.  Μα όταν αυτό συμβεί (και κοίτα να το αξίζεις) θα νιώθεις ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος. Κι αν τίποτα απ’ τα παραπάνω δεν πιάσει, να θυμάσαι πάντα τη μαγική συνταγή: Μία δόση χημείας, δύο σταγόνες έρωτα και τρεις μεζούρες πάθος!

 

Συντάκτης: Μαρία Δουδούμη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη