Κάθε ζώδιο φέρνει μια μοναδική ενέργεια και χαρακτηριστικά, που συχνά επηρεάζουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε και αντιδρούμε στο στρες. Από τον παθιασμένο Κριό που αντιμετωπίζει τη ζωή με αποφασιστικότητα, μέχρι τον ευαίσθητο Καρκίνο που αντιλαμβάνεται και απορροφά τις ενέργειες γύρω του, οι αστρολογικοί πλανήτες διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικής μας εμπειρίας. Τι προκαλεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για κάθε ζώδιο που φτάνει στο σημείο να αγχωθεί και πώς μπορούν να το αντιμετωπίσουν και να το ξεπεράσουν αποτελεσματικά;

Κριός

Οι Κριοί ζουν με γρήγορους ρυθμούς κι έχουν συνηθίσει αυτό το μοτίβο. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό. Αισθάνονται πίεση να συμμορφωθούν με τις προσδοκίες των άλλων γεγονός που τούς κάνει να νιώθουν άβολα. Αντιπαθούν τους κανόνες και τους περιορισμούς και λαχταρούν να είναι ελεύθεροι από κάθε υποχρέωση.

Είναι φανατικοί της ελευθερίας και δε δεσμεύονται εύκολα. Όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με τον ανταγωνισμό, τρελαίνονται αν κι αυτό είναι κάτι το οποίο τελικά τούς παρακινεί να καταβάλλουν επιπλέον προσπάθεια για να πετύχουν. Για να χειριστούν αποτελεσματικά μια τέτοια κατάσταση, τα Κριάρια θα πρέπει να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και να δίνουν προτεραιότητα στον εαυτό τους.

Ταύρος

Οι Ταύροι αγχώνονται όταν κάτι διαταράσσει τη σταθερότητα, τη ρουτίνα και τις συνήθειές τους. Παρά την ήρεμη και υπομονετική συμπεριφορά τους τα Ταυράκια μπορεί ν’ αγχωθούν όταν συμβαίνουν απροσδόκητες αλλαγές, επειδή χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν σε νέες καταστάσεις. Θα νιώθουν έτσι όταν κάποιος προσπαθήσει να τούς αναγκάσει να πάρουν άμεσες και σημαντικές αποφάσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Ταύροι τείνουν να είναι αργοί στη λήψη αποφάσεων. Προτιμούν να εξετάζουν προσεκτικά τις επιλογές τους πριν δεσμευτούν. Ωστόσο, όταν αναγκάζονται να πάρουν γρήγορες αποφάσεις, συχνά καταπονούνται κι αγχώνονται, μ’ αποτέλεσμα να κάνουν λάθη και να χάνουν ευκαιρίες. Όταν οι Ταύροι στρεσάρονται, τείνουν να τα βγάζουν πέρα ​​τρώγοντας κι ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσουν είναι μέσω της σύνδεσής τους με τη φύση και την τέχνη.

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι ερεθίζονται εύκολα απ’ τη στασιμότητα. Αγχώνονται όταν συνειδητοποιούν ότι η ζωή τους παραμένει αναλλοίωτη και τίποτα δεν προχωρά. Οι καθυστερήσεις, οι αναβολές και τα εμπόδια στα σχέδιά τους δε τούς βοηθούν.

Επιπλέον, όταν αναγκάζονται να περιοριστουν για μια ορισμένη διάρκεια και τους λείπουν οι ελευθερίες που απολάμβαναν προηγουμένως, βιώνουν ένα σημαντικό επίπεδο πανικού στην καθημερινή τους ύπαρξη λόγω της αίσθησης και της απομάκρυνσης απ’ τον πραγματικό τους εαυτό. Είναι σημαντικό να έχουμε στον νου μας ότι ένας Δίδυμος βιώνει υψηλά επίπεδα αγχους σε περιόδους που ο Ερμής κινείται ανάδρομα.

Καρκίνος 

Οι Καρκίνοι νιώθουν έντονα κι εκφράζουν τα συναισθήματά τους, προκαλώντας συχνά πανικό. Όταν μαλώνουν με τους κολλητούς τους, περνούν μια περίοδο χωρισμού απ’ τον σύντροφό τους ή στερούνται συναισθηματικής υποστήριξης, αντιμετωπίζουν μια άκρως αγχωτική περίοδο που τους κατακλύζει τόσο ψυχολογικά όσο και συναισθηματικά. Επιπλέον, όταν οι Καρκίνοι αναλαμβάνουν ένα πρόβλημα απρόθυμα, μπορεί να τους οδηγήσει σε σημαντικές δυσκολίες λόγω της προσωπικής προσκόλλησης που νιώθουν  απέναντι ​​στους άλλους.

Όταν βρίσκονται υπό πίεση ή αρνητικό κλίμα μπορεί να καταφύγουν στο μάσημα τσίχλας ως μηχανισμό αντιμετώπισης. Για να χειριστούν και να νικήσουν αποτελεσματικά τις περιόδους αυτές, τούς προτείνεται να περνούν ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά τους, να αφιερώνουν χρόνο στην αγάπη τους για τη θάλασσα πηγαίνοντας βόλτες, να τροποποιούν τη διακόσμηση του σπιτιού τους κι επίσης να φροντίζουν ν’ αποφορτιστούν.

Λέων

Τα λιοντάρια είναι ζωηρά κι αισιόδοξα άτομα που προσπαθούν να το διαχειριστούν, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Ανησυχούν για το ενδεχόμενο να χάσουν τα σκήπτρα τους και ν’ αντικατασταθούν από κάποιον άλλον. Παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν, δεν τα παρατάνε και συνεχίζουν να επιμένουν.

Αισθάνονται πιεσμένοι όταν αντιμετωπίζουν απογοήτευση, όταν αισθάνονται απόρριψη κι αδιαφορία από κάποιον που τους αρέσει. Το πέρασμα του χρόνου και τα πρώτα σημάδια γήρανσης τους προκαλούν επίσης ανησυχία. Όταν τα Λιοντάρια βιώνουν αυτή την κατάσταση, έχουν την τάση να επιδεικνύουν αλαζονεία κι ανταγωνιστικότητα.

Οικοδομούν το εγώ τους και διαχωρίζουν τον εαυτό τους απ’ τους άλλους, αλλά παραμένουν σ’ αυτή την κατάσταση για σημαντικό χρονικό διάστημα. Προκειμένου να μετριαστεί αυτό, συνιστάται να συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες και να σκεφτούν να αποκτήσουν ένα κατοικίδιο καθώς και τα δύο μπορούν να προσφέρουν άνεση κι ανακούφιση από αρνητικά συναισθήματα.

Παρθένος

Οι Παρθένοι αγχώνονται συνεχώς λόγω της καθημερινότητας, των υποχρεώσεων και των ευθυνών τους. Προσπαθούν να έχουν καλή απόδοση και να πετυχαίνουν σε ό,τι έχουν αναλάβει. Νιώθουν μεγάλη ψυχολογική πίεση λόγω των οικονομικών τους υποχρεώσεων, των εργασιών που έχουν να φέρουν εις πέρας και της περιστασιακής διαταραχής του προγράμματός τους.

Επιπλέον, αν οι Παρθένοι βιώσουν αύξηση βάρους ή μείωση της φυσικής τους ευεξίας, προβληματίζονται για πιθανά αρνητικά αποτελέσματα. Ωστόσο, η ενασχόληση με πνευματικές και σωματικές ασκήσεις μπορεί να τούς ανακουφίσει αποτελεσματικά. Η ενασχόληση με δραστηριότητες όπως η μελέτη, το διάβασμα, η άσκηση κι η χειρωνακτική εργασία μπορεί επίσης να τους βοηθήσει.

Ζυγός

Οι Ζυγοί νιώθουν εγκλωβισμένοι όταν απαιτείται να είναι προνοητικοί και ν’ αναλάβουν πολλαπλές ευθύνες, αφήνοντάς τους λίγο χρόνο για απόλαυση ή συναναστροφή με φίλους. Βιώνουν στρες όταν έχουν ένα γεμάτο πρόγραμμα και νιώθουν πίεση απ’ τους άλλους να πάρουν αποφάσεις. Επίσης όταν λαμβάνουν προαγωγή ή έχουν πρόσθετες επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Συχνά βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση λόγω των συναισθημάτων της μοναξιάς, του χωρισμού απ’ τους άλλους και της αντιμετώπισης προκλήσεων στην ερωτική τους ζωή. Οι Ζυγοί μπορούν να μετριάσουν τον πανικό τους αναθέτοντας σε κάποιον άλλον την ευθύνη, την πρωτοβουλία και τη λήψη αποφάσεων. Αυτή είναι η τυπική προσέγγισή τους για να βρουν ηρεμία.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων πρεσαρίσματος είναι να συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα στη μουσική και να χτίζουν ισχυρότερες σχέσεις με τους ανθρώπους που τούς ενδιαφέρουν.

Σκορπιός

Όταν το ταμείο είναι μείον και δεν υπάρχουν χρήματα, οι Σκορπιοί βιώνουν τα πάντα. Επιθυμούν να αισθάνονται σίγουροι ότι μπορούν να πετύχουν όποιον στόχο θέτουν για τον εαυτό τους κι ακόμα κι αν δεν ξοδεύουν υπερβολικά θέλουν να έχουν αρκετά χρήματα στο πορτοφόλι τους για στιγμές ανάγκης. Οι Σκορπιοί όταν δεν μπορούν να ξεχάσουν ένα αρνητικό γεγονός που τούς έχει καταβάλλει και δεν το έχουν ξεπεράσει δεν μπορούν να ηρεμήσουν.

Ανησυχούν για το ενδεχόμενο μιας συνωμοσίας που τους εμπλέκει και δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη. Πιστεύουν ότι οι άνθρωποι γύρω τους μπορεί να κρύβουν πληροφορίες ή να τούς λένε ψέματα κι ότι υπάρχει ένα παρασκήνιο που δεν μπορούν να καταλάβουν πλήρως αυτή τη στιγμή. Όταν βρίσκονται υπό πίεση, γίνονται απόμακροι και δύσκολοι στην προσέγγιση. Ωστόσο, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ανακουφιστούν μετά από μια δύσκολη μέρα είναι το σ3ξ. Μ’ αυτόν τον τρόπο οι Σκορπιοί αναζωογονούνται.

Τοξότης

Οι Τοξότες τείνουν να αισθάνονται ανήσυχοι όταν πρέπει να τηρούν ένα αυστηρό πρόγραμμα ή αντιμετωπίζουν περιορισμούς και κανόνες που εμποδίζουν την ικανότητά τους να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που απολαμβάνουν κι επιθυμούν. Ανησυχούν ότι η εργασία ή τα οικονομικά τους μπορούν να μειωθούν επειδή έχουν υψηλές προσδοκίες κι επιθυμούν ανάπτυξη.

Ωστόσο, οι Τοξότες είναι αισιόδοξοι κι ικανοί να διατηρήσουν το θάρρος και την ψυχραιμία τους, επομένως το άγχος μπορεί να είναι πραγματικά ευεργετικό για αυτούς. Η συμμετοχή σε αθλήματα, τα ταξίδια, η κοινωνικοποίηση και η εγγραφή σε ένα μάθημα είναι αποτελεσματικές μέθοδοι για τη μείωσή του.

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση σε καθημερινή βάση επειδή προσπαθούν να είναι ακριβείς, δίκαιοι και συνεπείς σε όλες τις πτυχές της ζωής τους. Αναζητούν αναγνώριση κι ευκαιρίες για πρόοδο. Στην καθημερινότητά τους ανησυχούν συνεχώς για το τι πιστεύουν οι άλλοι για αυτούς κι είναι αποφασισμένοι να αποφύγουν κάθε κριτική.

Οδηγούνται στο να πετύχουν, να βελτιώσουν τον εαυτό τους και ν’ αναγνωριστούν για τις προσπάθειές τους. Όταν οι Αιγόκεροι βιώνουν υψηλά επίπεδα άγχους, βυθίζονται στη δουλειά, απομονώνονται απ’ τον κοινωνικό τους κύκλο και βρίσκουν τρόπους ν’ απελευθερώσουν τα συναισθήματά τους. Ένας καλός τρόπος είναι η γυμναστική all day.

Υδροχόος

Οι Υδροχόοι νιώθουν καταβεβλημένοι και πιεσμένοι από τα τρέχοντα κοινωνικά ζητήματα και τη δυστυχία των γύρω τους. Ανησυχούν ιδιαίτερα για τους άστεγους, τους άπορους κι όσους έχουν βάσιμους λόγους να αγωνίζονται. Ανησυχούν για την πολιτική κι οικονομική κατάσταση στη χώρα. Μαζί με τα γενικά προβλήματα που θέτουν επί τάπητος, βιώνουν και στην προσωπική τους ζωή δυσκολίες όταν αναγκάζονται να κάνουν πράγματα που δεν επέλεξαν οι ίδιοι.

Αισθάνονται ότι κατακλύζονται από καθήκοντα ειδικά όταν πρέπει να τηρήσουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο κι είναι πολύ ταραγμένοι όταν υπάρχουν παρεξηγήσεις στις κοινωνικές τους αλληλεπιδράσεις. Αισθάνονται εγκλωβισμένοι, κι έχουν την τάση να επαναστατούν και να κάνουν αλλαγές για να αποδείξουν τη μοναδικότητά τους. Μπορούν να μετριάσουν τον πανικό τους συμμετέχοντας σε κλαμπινγκ, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις ή περνώντας περισσότερο χρόνο με φίλους.

Ιχθείς

Οι Ιχθείς βιώνουν συχνά στρες λόγω των ευαίσθητων συναισθημάτων, των ανασφάλειων και των φόβων τους, μ’ αποτέλεσμα να βρίσκονται συχνά σε ένταση. Υπάρχουν αρκετές καταστάσεις που μπορεί να τούς προκαλέσουν στενοχώρια, όπως μια κλήση που έμεινε αναπάντητη απ’ ένα αγαπημένο πρόσωπο, η αποστασιοποίηση απ’ τους στενούς φίλους, ένα διαβάστηκε στο messenger ή η απότομη συνειδητοποίηση ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδίασαν.

Όταν βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση, μπορούν να εμφανίσουν συμπτώματα όπως: εφίδρωση, δυσκολία στην ομιλία, απομόνωση, κλάμα κ.α.  Για να μειώσουν το άγχος τους, προτείνεται η ενασχόληση με δραστηριότητες όπως: το διάβασμα, το κολύμπι και το να περνάνε ποιοτικό χρόνο με αγαπημένα τους πρόσωπα.