Δεν έχεις το δικαίωμα να εκμεταλλεύεσαι τη σύγχυσή της όπως δεν εκμεταλλεύεται τη δική σου. Για όλους κάποια στιγμή η διαύγεια θολώνει είτε από χαμηλή αυτοεκτίμηση είτε από πόνο, ή από ελλείμματα και στέρηση αγάπης, είτε από καταιγισμό πρότυπων που αποπροσανατολίζουν. Για όλους υπάρχει κάποια στιγμή κακής κρίσης. Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα, αυτό να το χρησιμοποιήσει ως άλλοθι, για να καρπωθεί την αδυναμία του άλλου. Για να βρει την ευκαιρία να τον εκμεταλλευτεί συναισθηματικά και σωματικά.

Δεν έχεις το δικαίωμα να εκλαμβάνεις τους πειραματισμούς με τη θηλυκότητά της και τη σεξουαλικότητα της ως συναίνεση. Είναι ένα στάδιο φυσιολογικό στο οποίο προσπαθεί να ερμηνεύσει το σώμα της, τη γυναικεία φύση της, την αναζήτησή της για σύνδεση ανθρώπινη. Όπως έχεις δικαίωμα να πειραματίζεσαι χωρίς να σου συμβαίνει κάτι βίαιο και κακοποιητικό στις δικές σου ερωτικές αναζητήσεις, το ίδιο δικαιούται κι εκείνη.

Δεν έχεις το δικαίωμα να τη διαπομπεύεις επειδή σου εμπιστεύτηκε το σώμα της, ακόμη κι αν το έκανε με τρόπο που η ίδια δεν το σεβάστηκε. Προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στα παλιά στερεότυπα, στη αυτοδιάθεσή της, στη συναισθηματική και βιολογική ύπαρξή της, στη θηλυκή και σεξουαλική πτυχή της. Από τη στιγμή που γεννιέται, γαλουχείται να είναι ετεροπροσδιοριζόμενη. Να προετοιμάζεται σε όλους τους τομείς για την πατριαρχία και να ικανοποιεί επιθυμίες που δεν είναι δικές της. Το να βρει το κέντρο της μέσα σ’ όλη αυτή την προετοιμασία αλλά και την απόπειρα επανάστασης σ’ αυτό, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Βρίσκεται πολλές φορές να κάνει πράγματα κόντρα στην ίδια της τη διαίσθηση, κόντρα στο σώμα της, κόντρα στη νόησή της για να ικανοποιήσει αυτό που νομίζει ότι θα της εξασφαλίσει την πληρότητα του είναι της (μια πλάνη πολύ καλά μεθοδευμένη και κατασκευασμένη).

Πολλοί (αν όχι περισσότεροι) μέσω της κατάκτησης του σώματος και ψυχής είναι εκείνοι που δε διστάζουν να μοιραστούν και να καυχηθούν για τα σεξουαλικά τους κατορθώματα σαν να συμμετέχουν μόνοι τους στην πράξη, σαν ο άλλος άνθρωπος να μην έχει λόγο. Τακτική που τα τελευταία χρόνια μιμούνται όλο και περισσότεροι υπό το άλλοθι της σεξουαλικής απελευθέρωσης. Οι πρώτες «κάμερες» σεξουαλικού διασυρμού είναι τα στόματα.

Δεν έχεις το δικαίωμα να βιάσεις πρώτα το συναίσθημά της για να την οδηγήσεις στο βιασμό του σώματός της. Δεν έχεις το δικαίωμα να την υποβάλλεις σε πράξεις που δεν της ταιριάζουν, δεν της αρέσουν, της προκαλλούν πόνο σωματικό και ψυχικό. Η δική της ικανοποίηση είναι τόσο σημαντική όσο και η δική σου, ακόμα κι όταν δε διέπεται από πραγματικό συναίσθημα.

Ό,τι προκύπτει στην ένωση των κορμιών δύο ανθρώπων προκύπτει ανάμεσά τους, μέσα από την ψυχή τους χωρίς καθοδήγηση, χωρίς υποβολή, χωρίς σκηνοθεσία κι αυτό είναι που πυροδοτεί τον πιο αισθησιακό ερωτισμό, γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο γοητευτικό από αυτό πού αυθόρμητα αφήνεται να διεγείρει τις αισθήσεις. Γι’ αυτό υπάρχουν τόσοι άνθρωποι σεξουαλικά ανικανοποίητοι. Γιατί προσπαθούν να βιώσουν την ικανοποίηση ως σενάριο πορνογραφικής ταινίας κι όχι ως έκφραση ψυχικής και σωματικής σύνδεσης. Κι όλο αυτό το ανικανοποίητο πυροδοτεί κάθε είδους βία, αφού ξεχάσαμε ότι ο έρωτας είναι γενεσιουργός πηγή ομορφιάς.

Δεν έχεις το δικαίωμα να την κρίνεις ως ανήθικη, επειδή έφυγε από τα στερεότυπα που εσύ ακόμη εντός τους εγκλωβίζεσαι. Γιατί μπορεί να εκτίθεται μέσα σε διάφορες σχέσεις κι εμπειρίες, αλλά να έχει την τόλμη να φεύγει και ν’ αναζητά αυτόν τον έρωτα που εκείνης της ταιριάζει. Να δείχνει τις ατέλειες και τα ελλείμματά της. Εξάλλου κι εκείνη δεν κρίνει αν είναι ηθικό κάθε βράδυ να πλαγιάζεις με τον ίδιο μεν άνθρωπο χωρίς όμως να είσαι ερωτευμένος ή ερωτευμένη, αλλά σαν καθήκον ενός συμβολαίου που εξασφαλίζει στέγη, τροφή και κοινωνική υπόληψη. Ούτε αξιολογεί αν είναι ηθικό αυτό τον άνθρωπο που μοιράζεσαι το κρεβάτι σου και το σώμα σου να τον κακολογείς δεξιά κι αριστερά και κατά τ’ άλλα να χρησιμοποιείς το κρεβάτι για να κουκουλώσεις την απέχθεια και την ασέβεια που έχετε ο ένας για τον άλλον.

Δεν έχεις το δικαίωμα να ανδρώνεις τον γιο σου μέσα από την κατασκευή της θηλυκής φύσης ως σεξουαλικό αντικείμενο. Δεν έχεις το δικαίωμα να γαλουχείς την κόρη σου πώς να θέλξει, (βιάζοντας τον εαυτό της ), το καλύτερο πακέτο παροχής και κοινωνικής αποκατάστασης. Κι αν δεν αντιλαμβάνεσαι ότι δεν έχεις το δικαίωμα για όλα τα παραπάνω κι άλλα πολλά, δεν έχεις το δικαίωμα ούτε να σοκάρεσαι ούτε ν’ απορείς πώς γύρω μας υπάρχουν βιαστές και θύματα.

 

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ευαγγελία Τόλη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου