Τι κι αν από μικροί στα παραμύθια πλάθουμε μια εικόνα ότι οι γαλαζοαίματοι κι οι γαλαζοαίματες είναι αυτοί οι ατσαλάκωτοι τύποι, οι  καλοαναθρεμμένοι με γαλλικά και πιάνο που μέχρι κι ο θυμός τους είναι από βελούδο κι οι καθημερινές τους δεξιότητες δεν παρεκκλίνουν από το savoir vivre και τα πρωτόκολλα; Να που η πραγματικότητα για μια ακόμη φορά έρχεται ν’ αποκαταστήσει την αλήθεια, ότι δεν είμαστε όλοι παρά κοινοί θνητοί που παλεύουμε να ισορροπήσουμε με το φως και τη σκοτεινιά μας, παρ’ όλο που κάποια συστήματα πάνε να μας καλουπώσουν στα μέτρα τους προτάσσοντας τους εκπροσώπους τους πρώτα ως δείγματα και υποδείγματα ηθικής και συμπεριφοράς κι ύστερα ως ανθρώπους.

Κι εδώ ας γνωρίσουμε κάποια από τα «κακά παιδιά» των παλατιών:

 

Ο  Εδουάρδος Ζ’, ή αλλιώς Τέντυ από τον οποίο ονομάστηκε όλη η υποκουλτούρα των Teds, βασίλεψε στις σεξουαλικές του αναζητήσεις στη Μ. Βρετανία και Γαλλία κι έμεινε στην ιστορία ως γαλαζοαίματος playboy. Mε τα παρατσούκλια «Εδουάρδος ο Θωπευτής» κι ο «Βρώμικος Μπέρτι», φημολογείται να χρεώνεται περισσότερους από 55 παράνομους δεσμούς! Μα δεν είναι η μόνη του διάκριση, αφού το πραγματικά ιδιαίτερο χάρισμά του ήταν στον ελεύθερο χρόνο του να κατασκευάζει έπιπλα σεξ! Και πραγματικά, άφησε τη σφραγίδα του με τη σεξουαλική καρέκλα του μονάρχη, γνωστή κι ως σεξουαλικό έλκηθρο, που ήταν τοποθετημένη στον αγαπημένο του οίκο ανοχής στο Παρίσι, και που τον διευκόλυνε να κάνει έρωτα, καθώς ο Εδουάρδος δυσκολευόταν εξαιτίας της μεγάλης σωματικής διάπλασης τα τελευταία χρόνια. Να όμως που βρήκε τη λύση. Τι τα έχουμε τα γαλόνια!

Η πριγκίπισσα της Μεγάλης Βρετανίας Καρολίνα Ματθίλδη σε ηλικία 15 χρονών αναγκάστηκε να παντρευτεί  τον δεκαεπτάχρονο βασιλιά Χριστιανό Ζ’ της Δανίας, ο οποίος ούτε γάμους ούτε θρόνους ήθελε, παρά να κάνει την άσωτη ζωή του στους οίκους ανοχής και τα χαμαιτυπεία της Κοπεγχάγης, διψασμένος καθώς ήταν για αλκοόλ και σεξ. Παρ’ όλο που απέκτησαν έναν γιο, ο βασιλιάς χειροτέρευε νοητικά κι έτσι το 1769 ο Johann Struensee, γιατρός από τη Γερμανία, φτάνει στην αυλή για ν’ αναλάβει τη θεραπεία του βασιλιά. Τελικά αυτή που ανέλαβε, ήταν η βασίλισσα που έγινε ερωμένη του και μετά έπεισε το ζεύγος ν’ αναλάβει ο ίδιος όλη τη χώρα με αποτέλεσμα να προκαλέσει. Η Καρολίνα γεννά, μάλιστα, μια κόρη δική του και φτάνει να εξοργίσει τους πολιτικούς αντίπαλους που της χρέωσαν τη μοιχεία και την ανάγκασαν να παραδεχτεί την παράνομη σχέση της με τον Struensee, τον οποίον εκτέλεσαν, εφού εξόρισαν την ίδια. Kαι ζήσαν αυτοί καλά…δεν το λες.

Όσο για την «Παρθένα Βασίλισσα» Ελισσάβετ, το ότι έμεινε ανύμφευτη δε σημαίνει ότι δεν είχε μια ταραχώδη και μυστηριώδη ερωτική ζωή με πολλά υποσχόμενα φλερτ, για τα οποία κανείς δεν επιβεβαιώνει αν ολοκληρώθηκαν σεξουαλικά . Οι άντρες που της τραβούσαν την προσοχή ήταν αριστοκρατικής καταγωγής, νέοι, εμφανίσιμοι και με χαρίσματα, με τη φιλοδοξία να κατακτήσουν τη βασιλική της εύνοια. Ο δεσμός που τη «σημάδεψε» ήταν ο Robert Dudley που ήταν ήδη παντρεμένος. Αλλά και μετά τον θάνατό του εμφανίστηκε ο Sir Walter Raleigh να παρηγορήσει τη ραγισμένη της καρδιά, Όμως κι εκείνος καταφέρνει να την πληγώσει, κάνοντας μυστικό γάμο με άλλη. Τι να κάνει κι η Ελισσάβετ, το γυρίζει στους νεότερους και πιο συγκεκριμένα τον Robert Deveraux, έναν έφηβο. Έτσι, στα 53 της χρόνια πια, όλο το υπηρετικό προσωπικό σιγοψυθιρίζει για τα νυχτοπερπατήματά του από τη βασιλική κρεβατοκάμαρα τα χαράματα. Ο ίδιος σαν κακομαθημένο και ναρκισσιστικό στοιχείο που ήταν, οργάνωσε πραξικόπημα για την ανατροπή της κι έτσι το «έφαγε» το κεφαλάκι του. Ή για την ακρίβεια του το πήρε η Ελισσάβετ, αφού διέταξε τον αποκεφαλισμό του.

Ευγενείς ή όχι, αυτά ήταν μερικά από τα κακά παιδιά των παλατιών. Γιατί κι οι γαλαζοαίματοι έχουν ψυχή και πάθη, τελικα και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε!

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ευαγγελία Τόλη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου