Όλοι μας έχουμε συνδέσει άπειρες στιγμές της καθημερινότητά μας με διάφορα κομμάτια. Μια όμορφη στιγμή στη ζωή μας ή κάτι που μάς συγκίνησε και το θυμόμαστε για πάντα. Ανοίγουμε το ραδιόφωνο κι ακούμε τ’ αγαπημένο μας κομμάτι να παίζει. Κάποια απ’ τα πιο γνωστά ελληνικά κομμάτια που έχουμε συνηθίσει να σιγοτραγουδάμε στ’ αυτοκίνητο μας ή όταν έχουμε τ’ ακουστικά στ’ αφτιά μας, έχουν τις ρίζες τους απ’ άλλες χώρες, κι όμως έχουν γίνει επιτυχημένες ελληνικές διασκευές. Πάμε να τις δούμε;

Φιλάκια – Λευτέρης Πανταζής (2000)

 

 

Ο Λευτέρης Πανταζής μάς δίνει φιλάκια η “Simarik” στην original τουρκική version απ’ τον Tevetoglou Tarkan. Ο ρυθμός του τραγουδιού είτε ελληνικά είτε τουρκικά μάς κάνει να κουνιόμαστε από καρέκλα μέχρι πίστα. Και αν δε μάς πιστεύεις μουτς-μουτς.

Κι όλα αυτά που φοβάμαι – Άλκηστις Πρωτοψάλτη (2008)

 

 

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη σε διασκευή του “How you remind me” από Nickelback το 2001. Ωραίο τραγουδάκι για δυναμικό ξεκίνημα της μέρας.  «Να σε δω να γελάς μού φτάνει απόψε για να ξαναρχίσω να πετάξω ψηλά ν’ ανοίξω μόνη φτερά». Αισιόδοξο μήνυμα για ένα power restart.

Τέρμα η ιστορία – Αντώνης Ρέμος (2009)

 

Κι έρχεται ο αγαπημένος μας Αντώνης Ρέμος με κάτι απ’ τα πιο ποιοτικά του δανειζόμενος τη μουσική και λίγο τους στίχους απ’ το “Lascia che io sia” του δημοφιλούς Nek, γνωστός και από το “Laura non c’e”. Τέρμα όμως τώρα η καρδιά θα νικήσει η λογική, λέμε τώρα.

Φίλα με ακόμα – Κωστής Μαραβέγιας και Πάνος Μουζουράκης (2011)

 

 

Προχωράμε με Κωστή Μαραβέγια και Πάνο Μουζουράκη σε μια ακόμη πίστη αντιγραφή του Ιταλού cantante Τζοβανόττι. Μια όμορφη ρομαντική χορευτική μπαλάντα με τίτλο: “Baciami ancora”. Εδώ ψηφίζουμε ιταλική εκδοχή. Μάς συγχωρείτε.

Καταζητείται – Νατάσα Θεοδωρίδου (2001)

 

 

Δεν είναι σπίτι που να τον βρει η Νατάσα Θεοδωρίδου. Και ψάχνει το κορίτσι μανιωδώς. Τρελά χορευτικός ρυθμός και παίρνουμε φωτιά. Λικνιζόμαστε όμως και στην ξένη εναλλακτική “ojos asi” απ’ τη σέξι λατίνα Shakira. Μεγάλη επιτυχία και πολύ ωραία video clips. Ας βασανιστούμε που θα έλεγε κι ο Λε-πά στο νούμερο ένα.

Να ‘σουν αλλιώς – Μιχάλης Χατζηγιάννης και Δέσποινα Ολυμπίου (2004)

 

 

Ξαναγυρνάμε στα πιο ρομαντικά με Μιχάλη  Χατζηγιάννη και Δέσποινα Ολυμπίου. Ναπολιτάνικοι οι original στίχοι με Mia Martini και Roberto Murolo σε τίτλο «cu’ mme». Ωραίος ρυθμός, με δυναμική και χημεία των ντουέτων και στις δυο περιπτώσεις.

Μη ζητάς συγνώμη – Αντώνης Ρέμος (1999)

 

 

Με πιο παιχνιδιάρικη διάθεση εδώ, αρκετά φρέσκος ο Αντώνης Ρέμος με το «Μη ζητάς συγνώμη». Ό,τι πέρασε πίσω δε γυρνά όλα τελείωσαν τώρα είναι αργά, για όποιον κατάλαβε.Απ’ το Βραζιλιάνο Jorje Ben Jor  – Taj Mahal το αρχικό ξενόφερτο “Canzone”. Κι εδώ το videoclip έχει ένα s3xiness. Όλοι θυμόμαστε εποχές Megastar και Ναταλίας Γερμανού και το τραγούδι στη χρυσή δεκάδα της εβδομάδας, τέλη ’90s.

Πριν το τέλος – Βασίλης Παπακωνσταντίνου (1984)

 

«Κάθε νύχτα που περνάει πάντα εδώ και όλο φεύγω πριν μείνουμε μόνοι το τέλος πριν δω». Συγκλονιστική ερμηνεία από Βασίλη Παπακωνσταντίνου, όπως και κάθε στίχος σε αυτό το τραγούδι. Μελαγχολικό, σε κάθε άκουσμα βγαίνουν έντονες σκέψεις και feelings. Πρώτη επίσημη εκτέλεση από το Lucio Battisti με τίτλο «I giardini di marzo» το 1972.

Εγώ για σένα – Ραλλία Χρηστίδου (2005)

 

Εδώ η Ραλλία Χρηστίδου δε μας τα λέει καλά. «Εγώ για σένα θα έπεφτα πιο πάνω από τον καθένα». Όχι, Ραλλία μου, ο εαυτός μας σε πρώτο πλάνο και μετά ας δοθούμε ολοκληρωτικά γιατί ξέρουμε να συμμαζέψουμε τα κομμάτια μας. Αγαπάμε όμως και την ιταλική εκδοχή του “Andriano Celentano” – “Ancora Vivo”. Σάς προκαλούμε να τα ακούσετε και περιμένουμε εντυπώσεις.

Μην ορκίζεσαι – Ελευθερία Αρβανιτάκη (2010)

 

 

Πολύ ωραία μελωδία, στίχοι, διασκευή. «Μη μ’αγαπάς μην κάνεις το κόπο» ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Γιατί σιχαίνεται τα ημίμετρα, τις αναμονές, τις υποσχέσεις. Διασκευή απ’ το “Come Monna Lisa” του Μάνγκο επίσης ευχάριστο song.

Σε θέλω εδώ – Δήμητρα Γαλάνη και Γιώργος Καραδήμος

 

 

«Vivo per Lei» απ’ τον Andrea Bocelli έρχεται και γίνεται «Σε θέλω εδώ» απ’ τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Γιώργο Καραδήμο. Απόλυτα ερωτικοί στίχοι και μια σωστή εξομολόγηση ψυχής.

Όλα περνούν – Αντώνης Ρέμος (2015)

 

Μια δυνατή διασκευή του “Grande Amore” απ’ τους Il Volo το 2015. Αγαπάμε και τις δύο εκδοχές εξίσου.

Πηγή εικόνας: outnow.gr

Συντάκτης: Αλέξια Κ.
Επιμέλεια κειμένου: Ανδρέας Πετρόπουλος