polinari148

Σημείο αναφοράς. Για κάποιους πάθους, για άλλους μόδα. Μότο ζωής, στιγμή τρέλας ή ανάμνηση που αξίζει να κουβαλάς εσαεί. Όλα μα όλα κρύβουν μια ιστορία. Λες κι άμα τα αποκωδικοποιήσεις θα καταλάβεις με ποιον άνθρωπο έχεις να κάνεις.

Πάθη, αδυναμίες κι εμπειρίες αποτυπωμένες σε σημάδια πάνω σε κορμιά. Κάποιες φορές εύχεσαι να μην είχες ρωτήσει καν τι ήθελε να πει ο ποιητής. Ειδικά εσάς που δεν το κάνετε για να το κάνετε –ή έστω το καμουφλάρετε άψογα– σας γουστάρουμε ακόμα πιο πολύ.

Από μειοψηφία καταφέρατε και γίνατε κυβέρνηση απενοχοποιώντας το αρνητικό παρελθόν των τατουάζ. Ναι, ξεχωρίζετε στην αβάσταχτη οχλαγωγία ενός μπαρ και κερδίζετε την προσοχή και το ενδιαφέρον ήδη απ’ τα αποδυτήρια. Άλλωστε, όπως και να το κάνουμε, η τέχνη της δερματοστιξίας είναι ικανή να μεταμορφώσει έναν συνηθισμένο ώμο σε κάτι πραγματικά εντυπωσιακό.

Όταν κάνεις αυτό που γουστάρεις σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να κατηγορηθείς για γραφικότητα.

«Δείξε μου το τατουάζ σου να σου πω ποιος είσαι». Δε μας φρικάρετε πια στο δρόμο, δε σας βρίσκουμε πλέον στις κακόφημες περιοχές, δεν είναι απαραίτητο να έχετε λερωμένο ποινικό μητρώο κι έληξε εκείνη η περίοδος που η γιαγιά σας, σας απειλούσε να σας τα σβήσει με το βετέξ αποκαλώντας σας σατράπηδες.

Μπορεί εκείνος να είναι υπέρμαχος του ρομαντισμού και να επιδίδεται σε τριανταφυλλιές. Να είναι γκανγκστερικός και να επέλεξε το σήμα της ομάδας του. Ή να θέλει να αποπνέει τον αέρα του κακού παιδιού και να κοσμούν τον πήχη του –αβανταδόρικο σημείο– άκομψες νεκροκεφαλές.Τα φτερά είναι θεόσταλτο σημάδι ευαισθησίας, τα όπλα ενισχύουν το επαναστατικό αρχέτυπο, τα στάτους στη γλώσσα του άρχοντα των δαχτυλιδιών αφορμή για να του πιάσεις την κουβέντα. Εδώ, η υπερβολή δεν έχει θέση. Ακόμα και για ‘κείνους που τα κορμιά τους θυμίζουν μπλοκ ακουαρέλας. Ω, ναι. Τα αγόρια εκείνα με τα tattoo στάζουν τεστοστερόνη.

Ή μια τσαχπινιά στους γυναικείους γλουτούς θες να μου πεις πως δεν είναι προσφορά στα αδηφάγα ανδρικά μυαλά; Τα μικρά και χαριτωμένα τους σχήματα σε προκαλούν να θέλεις να τα αγγίζεις και να διαγράφεις το σχήμα τους με τα δάχτυλά σου. Αντίστοιχα, μια φράση κάτω απ’ το στήθος δεν αφήνει συνειρμούς στοιχειώνοντας το μυαλό σου για το τι μπορεί να λέει; Σε προκαλεί να κάνεις το κορίτσι δικό σου. Ξεκάθαρα.

Συγκεκριμένα, μας αρέσετε πολύ διότι είστε ακομπλεξάριστοι. Παγερά αδιάφοροι για τους ταγμένους στο στρατόπεδο των κατά, δηκτικοί σε κάθε υποψήφιο εργοδότη απρόθυμο να προχωρήσει στην πρόσληψή σας, απαξιωτικοί σε κάθε σύντροφο που προσπαθεί να σας αποτρέψει απ’ το να προσθέσετε ακόμα ένα κι ακόμα ένα. Εσείς, δε σηκώνετε τέτοια καμώματα.

Ήρεμα, παιδιά, κανείς δε σκέφτεται με το τατουάζ.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Η αλήθεια είναι ότι προκαλείτε εκρήξεις σε νευρώνες του εγκεφάλου μας. Με το τρία ξεφυσάμε όλοι μαζί. Η μόδα των ταττού έχει αργήσει ήδη πολύ να περάσει. Το τατουάζ είναι αίγλη. Δε χάνουνε ποτέ.

«Δείξε μου λίγο καλύτερα το τατουάζ σου».

Συντάκτης: Νατάσα Δόμβρου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη