Είναι στατιστικά αδύνατο να έχεις συναντήσει και να μην έχεις ερωτευτεί έστω μια φορά στη ζωή σου κάποια σαν κι αυτή.

Εκείνη, που τόλμησε να πάει κόντρα στην παγκόσμια συνωμοσία που θέλει τον άνδρα κυνηγό και τη γυναίκα σταθερά να απορρίπτει ή να δέχεται. Εκείνη που δε θα σου φουλάρει το μυαλό με ερωτηματικά κι «ίσως». Ούτε θα σου ζητήσει να αποκρυπτογραφήσεις κάποια συμπεριφορά της. Θα σε «καρφώσει» χωρίς να χαμηλώσει το βλέμμα και να κοκκινίσει. Θα σου φωνάξει πρώτη «σε θέλω» χωρίς ενδοιασμούς, ντροπές και δεύτερες σκέψεις. Και θα το εννοεί.

Το αθώο και παιδικό της στιλ μη σε ξεγελούν. Είναι ελαφρώς αγοροκόριτσο. Κακομαθημένη μέχρι αηδίας, αλλά εάν είσαι τόσο μάγκας και την κερδίσεις να ‘σαι σίγουρος πως θα σε αφήσει να την κυριεύσεις. Επίσης, τα γλυκά σου λόγια εδώ δεν περνάνε. Κοίτα να τα φυλάξεις για καμιά άλλη.

Μην κάνεις το λάθος να της μιλήσεις ποτέ για ψίχουλα. Θα σε αφήσει σύξυλο. Και κυρίως μην πιστέψεις ποτέ πως θα την κάνεις να σε ακολουθήσει. Στην καλύτερη απλά θα απογοητευτείς.

Είναι τρελή για ‘σένα και στο δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Αυτό, να ξέρεις, δεν το κάνει με όλους κι όχι, φίλε μου, δεν είναι απελπισμένη. Ξέρει τι θέλει και πώς ακριβώς να το διεκδικήσει και να μας συγχωρείς εάν έτσι σου στερεί την αδρεναλίνη του κυνηγού. Μην τη θεωρήσεις ουδέποτε δεδομένη. Σε περίπτωση που την κοροϊδέψεις, έχε κατά νου πως θα γνωρίσεις κάθε σαδιστική της πρόθεση να σε διαλύσει.

Στη δε παρέα της είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος. Λίγα κορίτσια άλλωστε σκέφτονται όπως εκείνη. Δεν είναι δεκτική σε καμία ψευτο-συμβουλή ή προτροπή. Δεν μπορεί να περιμένει πάνω από καμιά τηλεφωνική συσκευή. Ό,τι θελήσει, μπορεί να το διαπραγματευτεί η ίδια.

Άλλωστε, κι εσύ είσαι ο εκλεκτός. Διαφέρεις και κάπως έτσι την ενδιαφέρεις. Ενδεχομένως, εάν ανήκες στο ραγδαία αναπτυσσόμενο είδος του πέφτουλα που πολλαπλασιάζεται εκεί έξω, να σου κρεμούσε απλόχερα την ταμπέλα «απορρίπτεσαι». Είσαι ο προνομιούχος και μόνο ευγνώμων θα ‘πρεπε να νιώθεις γι’ αυτό. 

Θα σε διεκδικήσει επαρκώς μέχρι να σε κάνει ασυνείδητα να την αναζητήσεις κι ο ίδιος. Δε θα γίνει ποτέ κουραστική. Τόσο όσο. Όσο να σε κάνει κάποια στιγμή να αναρωτηθείς μήπως σε έχει βάλει στον πάγο. Θα σου δείξει το ενδιαφέρον που «χρειάζεσαι».

Δεν αποζητά την επιβεβαίωση. Άλλωστε, η αυτοπεποίθησή της μυρίζει από μακριά. Ούτε θα ζητιανέψει την προσοχή σου. Θα σου ξεστομίσει αβίαστα πως σε σκέφτεται χωρίς να αναμένει να ανταποδώσεις. Δεν ξέρει να νιαουρίζει ούτε να μυξοκλαίει για να περάσει το δικό της. Θα σε πολιορκήσει με τρόπο τέτοιο ώστε να σου δώσει την εντύπωση πως παραμένεις εσύ ο κυνηγός.

Δε θα επιτρέψει να ξεθωριάσει αυτό που νιώθει προκειμένου να μη στο πει ποτέ από εγωισμό, φόβο απόρριψης ή αμηχανία. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να παραμένουμε ανομολόγητα ερωτευμένοι, θα σου πει.

Μην μπεις καν στον κόπο για κάτι μαζί της εάν δε νιώθεις έτοιμος ή εάν αισθάνεσαι απλά κολακευμένος. Φρόντισε το ενδιαφέρον σου να είναι αυθεντικό κι όχι ψεύτικο και προσποιητό. Δε θα σου ζητήσει ποτέ τίποτα κι ας ξέρεις μέσα σου κι εσύ πως ναι, μπορεί και να αξίζει τα πάντα.

Ποιος δε θα ήθελε μια τέτοια γυναίκα; Αλήθεια όμως, εσένα η ιδέα σε κομπλάρει ή σε εξιτάρει;

 

Επιμέλεια Κειμένου Νατάσας Δόμβρου: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Νατάσα Δόμβρου