Χρόνια πολλά, Δημήτρη!

Χρόνια πολλά σε σένα που σήμερα γιορτάζεις, σε σένα που θα γιορτάσεις μαζί με το Δημήτρη σου, σε σένα που θα ήθελες να γιορτάσεις μαζί με έναν Δημήτρη που σε σημάδεψε, σε σένα που θες να στείλεις έστω ένα μήνυμα και να ευχηθείς. Δεν ξέρω, αν έγινε αντιληπτό, αλλά ένας Δημήτρης είτε είναι στη ζωή σου και κάνει πολύ έντονη την παρουσία του είτε δεν είναι και παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να έχει ανεξίτηλη θέση μέσα σου. Όλα για έναν Δημήτρη γίνονται, τελικά.

Για έναν Δημήτρη που στο άκουσμα το ονόματός του, το μυαλό σου πάει σ’ έναν άνθρωπο ξεχωριστό τόσο σε εξωτερική εμφάνιση, όσο και σε εσωτερικά του χαρακτηριστικά. Αρρενωπός κι επιβλητικός σαν παρουσία. Το μάτι σου, ακόμα κι αν δεν τον ξέρεις, όταν θα πέσει πάνω του, θα μείνει εκεί. Όχι γιατί θα φοράει κάτι «ουάου», ίσα-ίσα είναι απλός και δε θέλει να τραβάει τα βλέμματα. Η αύρα του είναι αυτή που ως επί το πλείστον θα σε συνεπάρει. Το βλέμμα του θα σε μαγνητίσει κι εσύ θα νομίζεις πως δεν μπορείς να τον πλησιάσεις γιατί το μυστήριο που θα νιώσεις θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για σένα. Ωστόσο, αν και το δικό του μάτι πέσει πάνω σου, ετοιμάσου να γίνεις ο στόχος που θα κάνει τα πάντα για να πετύχει.

Και θα τον πετύχει. Γιατί έχει όλα εκείνα τα αφοπλιστικά μέσα, που θα σε κάνουν να παραδοθείς άνευ όρων. Ο άντρας που θα έχεις γνωρίσει, θα γίνεται δίπλα σου ένα παιδί. Ένα μικρό παιδί που θα σε πλημμυρίσει αθωότητα. Θα λατρέψεις το αυθόρμητο γέλιο του και τις γκριμάτσες του. Τα αστεία του και τις εύστοχες ατάκες του. Ζει σαν όλα τα παιδιά στο δικό του κόσμο. Ένα κόσμο πλασμένο στα μέτρα του. Με τρέλα και ζωντάνια. Με πολλά ταξίδια και βόλτες σε μέρη άγνωστα. Κυνηγάει το άπιαστο κι εσύ πάντα θα μαγεύεσαι απ’ τη μανία του αυτή. Χτίζεις μια ιδανική εικόνα γι’ αυτόν με την πεποίθηση ότι έχεις χορτάσει απ’ αυτά που εκπέμπει μα εσύ ούτε καν έχεις γευτεί την ουσία.

Είναι ειλικρινής κι ως κάποιο βαθμό αυθόρμητος. Μα όταν κλείνεται στον εαυτό του, όποιον μυστικό συνδυασμό και να δοκιμάσεις, δε θα καταφέρεις να μπεις στη σκέψη του. Ποτέ δε θα σου πει αυτά που έχει στο νου του, είτε είναι σχέδια για το επόμενο Σαββατοκύριακο, είτε -σε πιο επώδυνες περιπτώσεις- αισθήματα. Και να το κίνητρό σου! Θα κάνεις τα πάντα για αυτόν τον Δημήτρη. Θα πείσεις μέχρι και τον εαυτό σου ότι μία ώρα μαζί του αρκεί για να είσαι ευτυχισμένη τις υπόλοιπες 23.

Κι αν είσαι τυχερή εσύ που έχεις τον Δημήτρη στη ζωή σου, όλα μέλι-γάλα. Αλλά ξέρω πως υπάρχεις κι εσύ που ένιωσες στο πετσί σου τους στίχους απ’ το τραγούδι αγαπημένης ελληνικής ταινίας «Δημήτρη μου, Δημήτρη μου, μου το ‘κλεισες το σπίτι μου». Πολύ πιθανόν να σου άναψε φωτιές που φούντωσαν με τη φυγή του. Εξάλλου, σ’ αυτές τις περιπτώσεις μαθαίνουμε ότι η καψούρα γράφεται με οκτώ γράμματα: Δημήτρης.

Όπως και να ‘χει, όμως, σήμερα οι απανταχού Δημήτρηδες έχουν την τιμητική τους. Χρόνια πολλά και πάλι στο Δημήτρη της καρδιάς σας, στο Δημήτρη της σκέψης σας. Στον δικό σας ξεχωριστό Δημήτρη -ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ανδριάνα Νίκου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη