Μέσα στο πλήθος θα μπορούσαν να περάσουν παγερά απαρατήρητοι όπως τόσοι άλλοι καθημερινά. Τα έφεραν όμως οι συγκυρίες με τέτοιο τρόπο που βρεθήκατε να ανταλλάζετε κουβέντες οι δυο σας, μόνοι σας. Μια ατάκα από κάποιον που σε πλήγωσε κι ένιωσαν την ανάγκη να σπεύσουν σε βοήθεια ή απλώς να σε παρηγορήσουν, μια πράξη αδικίας προς το μέρος σου που δεν τη δέχτηκαν και τάχθηκαν υπέρ σου. Ό,τι κι αν ήταν, κατάφερε να τους βγάλει απ’ την αφάνεια του πλήθους και να σας φέρει κοντά.

Ένας άνθρωπος που βγαίνει απ’ το δρόμο του απλώς και μόνο για να νιώσεις εσύ καλά. δεν μπορεί πλέον να σε αφήσει αδιάφορο κι αναίσθητο. Ήρθε αθόρυβα κι ανεπαίσθητα, χωρίς πολλά-πολλά. Κι εκεί που λες ότι έχεις προγραμματίσει κάθε λεπτομέρεια της ζωής σου κι έχεις βγάλει το πλάνο σου για την επόμενη πενταετία, έτσι ώστε να πετύχεις κάθε στόχο που έχεις θέσει, έρχεται το άτομο αυτό που τα ανατρέπει όλα.

Σε βγάζει εκτός τροχιάς και σε στέλνει σε άλλους ουρανούς. Ζείτε το δικό σας επίγειο κι αληθινό παραμύθι. Μπορεί να μην ήταν ιππότης σε άσπρο άλογο και μπορεί να μην ήταν η πριγκίπισσα που χρειαζόταν το φιλί για να λυθούν τα μάγια, αλλά είναι το δικό σας ολοζώντανο παραμύθι, γεμάτο πάθος, άγχος κι αγωνία. Κάθε μέρα θυσιάζεστε ο ένας για τον άλλο. Κάνετε αυτά τα μικρά καθημερινά πράγματα που στο γυμνό μάτι περνούν απαρατήρητα, αλλά για εσάς είναι κινήσεις τεράστιες κι απίστευτες.

Η αγάπη σας δε βροντοφωνάζει ούτε τη διαλαλείτε σε φατσοβιβλία και λοιπά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά είναι εκεί κι είναι πέρα για πέρα ειλικρινής. Δε θα εκδηλωθείτε με τριαντάφυλλα και ποιηματάκια, ούτε και θα ανταλλάζετε γλυκόλογα απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ. Θα πείτε αυτό που νιώθετε τη στιγμή που το νιώθετε χωρίς προγραμματισμό και πλάνα, χωρίς να αποσκοπείτε κάπου.

Είναι ο άνθρωπος αυτός που σου έχει φερθεί με τόση ανιδιοτέλεια και σεβασμό που σε αιχμαλώτισε απ’ το πρώτο λεπτό κι όσο κι αν δεν ήθελες να το παραδεχτείς, ούτε καν στον ίδιο σου τον εαυτό, κάθε σου κίνηση από εκεί και πέρα ήταν για να έρθεις πιο κοντά του. Δικός του ήσουν απ’ την αρχή έστω κι αν δεν το είχε αντιληφθεί και κάθε σου κίνηση γινόταν για να τον εντυπωσιασείς και να τον κάνεις δικό σου. Να γίνεις αυτό το ένα και μοναδικό στο μυαλό του.

Είναι άνθρωποι που μπαίνουν τόσο διακριτικά κι αθόρυβα που δεν ξέρεις τι σε βρήκε. Απλώς ξυπνάς ένας πρωί και δεν μπορείς να θυμηθείς πώς ήταν η ζωή σου πριν τους γνωρίσεις και δεν μπορείς να φανταστείς πώς θα είναι αν ποτέ τους χάσεις. Σαν να χαράζονται μέσα στο DNA σου πια και γίνονται απαραίτητοι για να μπορείς να λειτουργείς και να αναπνέεις.

Αν τύχει να πράξεις κάτι που θα τους πονέσει τα πόδια σου παραλύουν κι ο εγκέφαλός σου βαρά υπερωρίες προκειμένου να βρει τον καλύτερο τρόπο για να επανορθώσεις. Δε θες να πέφτεις στα μάτια τους. Θες να γίνεσαι καλύτερος για χάρη τους και να το βλέπουν, να το νιώθουν.

Η ζωή σου όπως την ήξερες τελειώνει και τα σχέδια σου παγώνουν επειδή θες να κάνεις καινούρια που θα συμπεριλαμβάνουν και τον άνθρωπό σου. Δε θες πλέον να λειτουργείς με γνώμονα το προσωπικό σου και μόνο συμφέρον, αλλά και των δυο σας. Θες να χαράξεις μαζί τους μια κοινή πορεία και θες να αρχίσεις να το κάνεις το συντομότερο δυνατόν.

Μαζί τους δεν τηρείς προσχήματα και χρονοδιαγράμματα. Δε σε νοιάζει αν είναι πολύ νωρίς, βλέπεις πως ούτως ή άλλως δε νοιάζει ούτε και τους ίδιους. Ζητάτε τα ίδια πράγματα και κάνετε κοινές θυσίες προκειμένου να τα αποκτήσετε. Λειτουργείτε σαν ζευγάρι που είναι μαζί χρόνια κι ας γνωρίζεστε λίγους μήνες μόνο.

Βαθιά μέσα σου νιώθεις ότι αν υπάρχει όντως ένας τέλειος κι ιδανικός άνθρωπος εκεί έξω για σας, μια αδελφή ψυχή που είναι προγραμματισμένη να σας συναντήσει κι ένας άνθρωπος με τον οποίο είναι γραφτό να είστε μαζί, τότε τον έχετε βρει.

Μπήκαν στη ζωή σου, τα τίναξαν κυριολεκτικά όλα στον αέρα κι όμως σου προσφέρουν μια τέτοια ηρεμία, σιγουριά κι ασφάλεια που δε θα το άλλαζες με τίποτα στον κόσμο. Κι αν αυτός ο άνθρωπος είναι όντως ο άνθρωπός σου, τότε γιατί να περιμένεις; Αρκετά δεν περίμενες μέχρι να τον βρεις.

 

Συντάκτης: Γεωργία Ευστρατίου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη