petroy64

Όλα ξεκίνησαν περίπου όπως ξεκινά μια κανονική μέρα. Εκείνη σηκώθηκε από το κρεβάτι και έφτιαξε καφέ και για τους δύο τους. Μόνο που αυτή τη φορά δεν έκατσαν να τον πιουν μαζί. Αυτή τη φορά υπήρχαν άλλες προτεραιότητες που εκκρεμούσαν. Έπρεπε να κάνει το τεστ εγκυμοσύνης που αγόρασε την προηγούμενη μέρα. Εκείνος περίμενε με την κούπα του ζεστού καφέ στο ένα χέρι και μετά από λίγα λεπτά, έμαθαν τα ευχάριστα.

Έμειναν εκεί παγωμένοι και συγκινημένοι, ενώ δε χρειαζόταν να πουν τίποτα άλλο μιας που το βλέμμα της τα έλεγε όλα. Είναι έγκυος, θα γίνουν γονείς, η ευθύνη μεγάλη, οι δυσκολίες πολλές και η αλλαγές που θα έρθουν στη ζωή τους ακόμη μεγαλύτερες. Μα οι δυσκολίες και οι ταλαιπωρίες δεν είναι τίποτα μπροστά στη χαρά του να μεγαλώσουν μαζί το παιδί τους και να το βλέπουν να τους χαμογελά.

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, εκείνη βλέπει το σώμα της και τη συμπεριφορά της να αλλάζουν. Το στήθος της μεγαλώνει, η λεκάνη της ανοίγει και παίρνει βάρος, όχι μόνο στην κοιλιά, αλλά παντού, ακόμα και στο πρόσωπο. Η αυτοπεποίθησή της μειώνεται με αποτέλεσμα αυτό να τη ρίχνει ψυχολογικά. Μια έγκυος γυναίκα, με τόσες αλλαγές στο σώμα της, έχει την ανάγκη να ακούει μόνο όμορφα λόγια και κομπλιμέντα από τον σύντροφό της. Εκείνος, κάνει τα πάντα για να την ανεβάσει, της αγοράζει όμορφα ρούχα εγκυμοσύνης, την πάει βόλτες και τη φιλάει γλυκά. Της υπενθυμίζει πόσο όμορφη είναι και ότι τα συναισθήματά του είναι αυθεντικά.

Αντέχει τις διακυμάνσεις στη συμπεριφορά της, γιατί ξέρει πως οι ορμόνες της ευθύνονται για αυτές τις αλλαγές. Όταν κλαίει χωρίς λόγο, την παίρνει αγκαλιά για να ηρεμήσει κι όταν έχει νεύρα, κρατά την ψυχραιμία του. Εκείνη, όταν ηρεμήσει και δει καθαρά τι συμβαίνει, τον αγαπά λίγο πιο πολύ, γιατί ξέρει πως η ίδια δε θα άντεχε αντίστοιχες συμπεριφορές αν ήταν στη θέση του. Οι αλλαγές στη συμπεριφορά της τους φέρνουν πιο κοντά, γιατί αντιλαμβάνονται και οι δύο πως ό,τι και να γίνει, θέλουν να είναι ο ένας στη ζωή του άλλου. Η σχέση τους δυναμώνει μέσα από τους μικροκαβγάδες τους και τις ιδιοτροπίες.

Όταν εκείνη πονάει και έχει αναγούλες και ζαλάδες εκείνος τη φροντίζει κι είναι στο πλευρό της. Το να την περιποιείται είναι ο τρόπος του να της δείχνει ότι νοιάζεται, αλλά κι εκείνη με τη σειρά της όσο διάθεση κι αν δεν έχει τον φροντίζει γιατί τον αγαπά. Θα του φτιάξει το σάντουιτς για τη δουλεία, θα μαγειρέψει και θα τον βοηθήσει σε ό,τι πρόβλημα και δυσκολία αντιμετωπίζει. Από τη στιγμή που νοιάζεται για εκείνον, παρά το άγχος και την αδιαθεσία της, τον κάνει να καταλαβαίνει πόσο αγνή είναι η αγάπη της και πόσο πολύ την ενδιαφέρει να στέκεται πλάι της.

Μαζί κάνουν όνειρα για το μέλλον, ετοιμάζουν το παιδικό δωμάτιο, συζητάνε επί ώρες για τις αλλαγές που θα έχουν στη ζωή τους και χαϊδεύουν την κοιλιά της μιλώντας στο μωρό τους. Ο ποιοτικός χρόνος που περνάνε μαζί, τους φέρνει πιο κοντά, ενώ έχουν κι οι δυο τους την ίδια γλυκιά αγωνία πριν από τα ραντεβού στον γιατρό, όταν βλέπουν το μωρό τους στο υπερηχογράφημα, τις πρώτες του κινήσεις, κι ειδικά όταν κλωτσάει για πρώτη φορά.

Μέσα από το άγχος, τις δυσκολίες και την αγωνία τους μαθαίνουν καλύτερα ο ένας τον άλλον και έρχονται πιο κοντά σαν ζευγάρι. Αυτό τους κάνει και πιο ικανούς να μεγαλώσουν το παιδί τους, αφού ενωμένοι μπορούν να πετύχουν πιο πολλά. Η εγκυμοσύνη είναι η πιο γλυκιά διαδικασία για ένα ζευγάρι. Αξίζει κάθε ταλαιπωρία, η σχέση δυναμώνει και το ζευγάρι ξέρει πως σύντομα θα κρατούν στην αγκαλιά τους τον καρπό του έρωτά τους.

Συντάκτης: Στέλλα Πέτρου
Επιμέλεια κειμένου: Μάιρα Τσιρίγκα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!