Article of the day: Πώς θα είναι ο Δεκέμβριος για κάθε ζώδιο; Διάβασε εδώ.

petroy233

Κάποιοι ταξιδεύουν με μόνο σκοπό τον προορισμό κι άλλοι με σκοπό την απόλαυση του ταξιδιού και τη χαρά που παίρνουν όταν πλέον φτάνουν στον πολυπόθητο προορισμό τους. Έτσι και στο σεξ, άλλοι ανυπομονούν να φτάσουν στην κορύφωση σύντομα τόσο οι ίδιοι όσο και το ταίρι τους–, ενώ άλλοι απολαμβάνουν τη διαδικασία της επαφής, αφοσιώνονται σε κάθε στιγμή, ξεχωρίζουν κάθε άγγιγμα, παθιάζονται σε ένα φιλί και χαλαρώνουν σε κάθε χάδι.

Ναι, δε λέω ο οργασμός είναι σημαντικός κι είναι η ανώτερη απόλαυση στο σεξ, όμως μέχρι να έρθει, υπάρχουν τόσα άλλα να απολαύσουμε που στοχεύοντας μόνο σε αυτόν, χάνουμε την ιδιαιτερότητα που προσφέρει η επαφή στο σύνολό της. Με το να ρωτάς συνέχεια το ταίρι σου πότε θα τελειώσει, χαλάς όλη την ατμόσφαιρα της στιγμής. Απλά ζήσε το ταξίδι κι άσε να φτάσετε στον προορισμό σας χωρίς χρονοδιακόπτες και τακτικές.

Αν ρωτάς συνέχεια πότε θα τελειώσει, του δίνεις την εντύπωση ότι βαριέσαι το σεξ μαζί του με αποτέλεσμα να τον ρίχνεις ψυχολογικά και να τον κάνεις να πιστεύει ότι δεν είναι αρκετά καλός. Με λίγα λόγια, του ρίχνεις την αυτοπεποίθηση κι είναι δύσκολο μετά να την επαναφέρεις στα ίσα και να σώσεις την απόσταση που θα έχει σίγουρα δημιουργηθεί μεταξύ σας.

Ακόμη κι αν δεν έχεις πολλή όρεξη για σεξ κι αποφασίσεις παρόλα αυτά να ενδώσεις αφού ως γνωστόν τρώγοντας έρχεται η όρεξη μην τον ρωτάς πάλι κάθε δύο λεπτά πότε θα τελειώσει, γιατί εκθέτεις την ανυπομονησία σου, εκείνος αποσυντονίζεται κι όλη η αισθησιακή ατμόσφαιρα που θα μπορούσε να δημιουργηθεί μεταξύ σας βουλιάζει. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, αντί να τον ρωτάς συνέχεια πότε θα φτάσει, κάνε κάτι που ξέρεις ότι θα τον ξετρελάνει, με αποτέλεσμα να τον κάνει όχι μόνο να τελειώσει, αλλά να έχει και τον πιο έντονο οργασμό της ζωής του.

Επιπλέον, είναι απίστευτα αγχωτικό να τον ρωτάς συνέχεια για την ολοκλήρωσή του, γιατί του φέρνεις στο μυαλό τον οργασμό σαν επίτευξη και φαίνεται πως το θεωρείς υποχρέωση που πρέπει να βγει εις πέρας. Είναι σαν να του υποδεικνύεις διαρκώς αν θα τα καταφέρει και πόσο σύντομα θα ανταπεξέλθει. Το άγχος τον ξενερώνει, τον κάνει να μην είναι αρκετά χαλαρός, ώστε να απολαύσει καθετί που γίνεται κατά την διάρκεια του σεξ, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται ακόμη πιο πολύ να κορυφώσει. Κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα δε θέλεις, γι’ αυτό άσε τις ερωτήσεις και κάνε στην πράξη ό,τι χρειάζεται για να ξεχαστεί και να αφεθεί στη στιγμή.

Ο σκοπός του σεξ πολλές φορές είναι η χαλάρωση, να νιώσουμε όμορφα με το σώμα μας, να ανεβάσουμε την αυτοπεποίθησή μας μέσα από τον θαυμασμό του άλλου για τον ερωτισμό που εκπέμπουμε κι έπειτα η επαφή, τερματίζει με έναν δυνατό οργασμό. Ο οργασμός είναι αποτέλεσμα των αισθήσεών μας που έχουν διεγερθεί έντονα κι όχι απαραίτητα αυτοσκοπός. Με το να ζητάς από το ταίρι σου να τελειώσει, είναι σαν να ακυρώνεις όλα τ’ άλλα κι όσο μειώνεις όλα τα υπόλοιπα, ακόμη κι αν έρθει ο οργασμός, δε θα είναι τόσο δυνατός ούτε θα έχει την ίδια αξία.

Δε χρειάζεται, λοιπόν, να βιάζεις τον σύντροφό σου μα ούτε και τον εαυτό σου με το αποτέλεσμα. Ο οργασμός είναι σαν το βραβείο που έρχεται μετά από μια σειρά διαδικασιών όπως είναι τα προκαταρκτικά, τα αισθησιακά λόγια και τα αγγίγματα. Αν δώσεις τον απαραίτητο χρόνο και την κατάλληλη προσοχή σε αυτά, τότε ο οργασμός είναι σίγουρο αποτέλεσμα. Με το να ρωτάς και να ανυπομονείς για την ολοκλήρωση, καταστρέφεις την ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα ο οργασμός να μη φανεί ίσως και καθόλου. Ζήσε τη στιγμή, χαλάρωσε και απόλαυσέ το. Με αυτόν τον τρόπο χαλαρώνει περισσότερο κι ο σύντροφός σου μιας που του μεταδίδεις τη δική σου απόλαυση.

Συντάκτης: Στέλλα Πέτρου
Επιμέλεια κειμένου: Μάιρα Τσιρίγκα