Δύσκολο το φλερτ στην εποχή μας. Ναι, καλά διάβασες, είναι δυσεύρετο, γιατί αναφέρομαι στο παραδοσιακό face to face φλερτ. Έτσι κι αλλιώς, πρέπει να παραδεχτούμε επιτέλους ότι η μαγεία του φλερτ είναι να έχεις το αντικείμενο του πόθου σου απέναντί σου αυτοπροσώπως κι όχι στην οθόνη του κινητού σου.

Καταρχάς, βλέποντας τον άλλο από κοντά μπορείς να είσαι 100% σίγουρος ότι σου αρέσει –εκτός κι αν ήπιες πάλι τον Βόσπορο, γιατί εκεί αλλάζει–, βλέπεις τις κινήσεις του, ακούς τη φωνή του κι αν σου κάνει αυτό το «κλικ», που λέμε, μπορείς να προχωρήσεις. Ενώ στο Facebook και στο Instagram το photoshop μπορεί να σε εξαπατήσει, άσε που δεν μπορείς να ξέρεις κι αν είναι όντως αληθινό το προφίλ του, πολλά συμβαίνουν.

Ας δημιουργήσουμε, λοιπόν, ένα σενάριο. Είσαι στο μπαρ με την παρέα σου, ρίχνεις μια γρήγορη ματιά στον χώρο και τσουπ το βλέμμα σου μαγνητίζεται και σταματά στον Α. Ψηλός, καλοντυμένος, με πλάτες και βλέμμα όλο νόημα. Κοιτάς και τους φίλους του, όμως, επιβάλλεται, άλλωστε, δε λέμε τυχαία «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι -είμαστε σοφός λαός, βρε παιδάκι μου. Αν δεν τσέκαρες ποτέ τους φίλους αυτού που σου αρέσει, καλό είναι να το κάνεις, γιατί οι επιλογές του στα άτομα που θέλει να συναναστρέφεται λένε πολλά για εκείνον. Εντάξει, πίσω στο θέμα μας, αφού είδες και τους φίλους του και φαίνονται καλά παιδιά, ήρθε η ώρα να του δώσεις το πράσινο φως, που δεν είναι άλλο απ’ το να τον κοιτάς μέχρι να σε προσέξει και να έρθει να σου μιλήσει –έτσι λένε οι ειδικοί–  ή, γιατί όχι, μέχρι να πάρεις το θάρρος να τον πλησιάσεις εσύ.

Τον κοιτάς, λοιπόν, σε κοιτάει και αυτός , περνάνε πέντε λεπτά και δέκα λεπτά και τέλος πάντων περνάει πολλή ώρα που κοιτιέστε και χαμογελάτε και, να, οι κόρες των ματιών να διαστέλλονται. Αλλά τίποτα, στα βλέμματα μείνατε, γιατί κανείς δε μιλάει; Μα καλά, τόσο κότα είναι; Α, για μισό λεπτό, κουκλίτσα μου, εσύ γιατί δεν του μιλάς; Και μη μου πεις κι άλλες χαζομάρες, πως εσύ είσαι γυναίκα κι ο άντρας είναι ο κυνηγός κι εσύ το θήραμα και μπλα μπλα.

Το φλερτ δεν έχει φύλο. Με το να του μιλήσεις, να πεις ένα «γεια» δεν αναιρείς τον ρόλο κανενός. Ο άνθρωπος μπορεί να είναι ντροπαλός. Και στο κάτω-κάτω ένα μικρό βήμα θα κάνες για να τον ξεκλειδώσεις λίγο, να χαλαρώσει και μετά, αν επιμένεις, άσ’ τον να κρατάει εκείνος τα ινία στο φλερτ, αν αυτό σε ευχαριστεί.

Ψάξε μέσα σου και βρες όσο θάρρος χρειάζεσαι για να πεις εκείνο το «γεια» σε αυτόν που σου τραβάει την προσοχή, αλλιώς θα πας σπίτι σου, θα ξαπλώσεις στο κρεβατάκι σου και θα αναρωτιέσαι τι θα γινόταν «αν». Κι αυτό το «αν» ξέρεις πολύ καλά ότι τρυπάει το μυαλό και δεν το αφήνει σε ησυχία.

Λοιπόν, αγόρια και κορίτσια, αναφέρομαι και στους δύο σας, μην ξανακούσω ότι χάθηκε το φλερτ κι άλλες τέτοιες σαχλαμάρες. Γίνετε εσείς η αλλαγή που θέλετε να δείτε στον κόσμο. Βγείτε έξω, απομακρύνετε τα κινητά σας από κοντά σας, κάνετε πως δεν ανακαλύφθηκαν ακόμα και φλερτάρετε όπως έκαναν οι παλιοί τόσα χρόνια. Είναι όμορφο το φλερτ, τα ντροπαλά αγγίγματα, τα αμήχανα χαμόγελα και τα καρδιοχτύπια. Έχει και το άγχος τη γλύκα του. Βγείτε εκεί έξω μιλήστε κι αν δε σας βγει με τον Α, σιγά, υπάρχει κι ο Β.

Τίποτα δεν αντικαθιστά τον ενθουσιασμό και τη μαγεία του να πιάσεις κουβέντα με έναν ωραίο άγνωστο από κοντά. Όσα likes κι αν ανταλλάξετε στο Facebook και το Instagram, σαν τα likes που κάνετε ο ένας στον άλλο με τα μάτια δεν έχει. Αν δε νιώσετε ο ένας την αύρα του άλλου, αν δε μυρίσεις το άρωμά του κι εκείνος το δικό σου κι αν δεν είσαι η αιτία που μουδιάζουν κι ιδρώνουν τα χέρια του και χαμογελάει με εφηβική αμηχανία, πώς θα αρχίσει όμορφα αυτό το καινούριο που τόσο λαχταράς;

 

Συντάκτης: Στέλλα Πέτρου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη