Article of the day: Η Χρυσούλα Τ. αναλύει γιατί όταν δενόμαστε θέλουμε να κρατάμε ανοιχτά ενδεχόμενα. Δες εδώ.

g51

Ξεκινώντας να ξεκαθαρίσουμε το εξής, όσο και να ποθείς τον άλλο, αν δεν έχετε βρεθεί έστω και μια φορά σε πιο τετ-α-τετ στιγμές να δεις αν ταιριάζετε και σε αυτό το κομμάτι, η σχέση σας δυστυχώς δε θα κρατήσει για πολύ. Γιατί, όσους και να ρωτήσεις, στο λιγοστό ποσοστό αποχής στον ένα χρόνο ας πούμε, δεν μπορούν να διατηρήσουν τη σχέση τους. Κάποια στιγμή βαριέσαι κι αν είσαι από αυτούς που δε χορταίνουν, μη σε απασχολεί, βρίσκεσαι σε καλό δρόμο.

Τώρα ας εξηγήσουμε πώς είναι να είσαι με το σύντροφό σου πολύ cozy και ρομαντικά. Ραντεβού με κεράκια, φαγητό από τα χεράκια του, βόλτες στα χιονοδρομικά και διακοπές σε βουνά, κάμπους και λουτρά. Πόσο πιστεύεις ότι θα κρατηθείτε χωρίς να το κάνετε; Εκτιμώ 2 μέρες το πολύ. Κι αυτό γιατί η φύση του ανθρώπου είναι ν’ αναπαράγεται. Δηλαδή, να διαιωνίζει το είδος του βρίσκοντας τον κατάλληλο παρτενέρ. Θα μου πεις ότι δε φτάσατε στο τελικό στάδιο και βρίσκεστε ακόμη στο αρχικό, όπου γνωρίζεστε κι είναι νωρίς, πολύ νωρίς, που λέει και ο Μουζουράκης.

Η επαφή όμως, είναι μια από τις ωραιότερες πράξεις για τον άνθρωπο. Δεν είναι ένα πράγμα, ταυτόχρονα σημαίνει πολλά. Πάθος, συναίσθημα, ενσυναίσθηση, τέχνη, αγάπη και σε πιο έξαλλες περιπτώσεις θυμός, ένταση, υποταγή και κυριαρχία. Ο καθένας με τις προτιμήσεις του και δεν κρίνουμε κανέναν για το τι κάνει στο κρεβάτι του. Εμείς θα το πάμε ένα βήμα παραπέρα. Είτε εν ενεργεία είτε σε αποχή, ό, τι κάνεις, κάν’ το βάσει επιλογής, όχι επειδή είναι μόδα ή σε παρότρυνε κάποιος άλλος. Κάνε εικόνα εσένα με τον σύντροφό σου σε σχέση, με την τρυφερότητα και τη φροντίδα να φτάνει στα ύψη και να μην το κάνετε ποτέ. Αρχικά σου φαντάζει κουλό και δίκιο θα έχεις, βέβαια άλλοι θα πουν ότι, αν σε μια σχέση αφαιρέσεις την επαφή και κοιτάξεις τα υπόλοιπα, μπορείς να διακρίνεις την αντιμετώπιση του απέναντι, που κι αυτό ισχύει.

Διότι όσο καλό  κι αν είναι το τένις δωματίου, αν ο άνθρωπός σου δεν ξέρει να σου συμπεριφερθεί σωστά, δεν αξίζει να είναι σε σχέση μαζί σου και μόνο κακό σε σένα θα κάνεις αν παραμείνεις εντός της. Ευτυχώς, τη σήμερον ημέρα για μισή ωρίτσα να βγεις έξω και να ψαχτείς, θα γυρίσεις σπίτι με ήδη 5 προτάσεις για χαμούρεμα και ό, τι άλλο προκύψει.

Σε μια υγιή σχέση τα μέλη της φροντίζουν ο ένας τον άλλο, δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις, ζουν καταστάσεις για τους ίδιους και το είναι τους, κάθε μέρα προσπαθούν να κρατήσουν τη φλόγα αναμμένη, μοιράζονται στιγμές και πάει λέγοντας. Αν σ’ όλο αυτό αφαιρέσουμε την επαφή, τότε η αυλαία του θεάτρου θα πέσει και το έργο θα τελειώσει πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο act. Κι αν βαλτώσει, τότε δύσκολα υπάρχει σωτηρία, δεν είναι όμως αδύνατη η αναζωπύρωση.

Αρχικά η πράξη από μόνη της σε ανανεώνει, νιώθεις πιο φρέσκος, πιο ενεργός -αν θέλεις-, σε ξυπνάει κατά κάποιο τρόπο, σας κάνει να έρθετε πιο κοντά από ό, τι είσαστε, βγάζετε, αν λάχει, τις πιο απόκρυφες σκέψεις σας, κυριολεκτικά και μεταφορικά ξεγυμνώνεστε ο ένας μπροστά στον άλλο και πέρα από την ευχαρίστηση που νιώθετε, ανταλλάσσετε κι ενέργειες.

Δες το σαν μια ιστορία ημερολογίου όπου στην αρχή γράφεις εσύ αυτά που σ’ απασχολούν για να ξεφύγεις από την πραγματικότητά σου και στη συνέχεια έχεις την παρέα του συντρόφου σου για να γράψετε τη δική σας ιστορία. Ξεσπάστε εκεί κι ευχαριστηθείτε το όσο πιο πολύ μπορείτε.

Μην το πας όμως στο άλλο άκρο και δημιουργείς ανούσια δράματα κι άτοπους καβγάδες για να το κάνετε. Μιλήστε πρώτα, να ξεκαθαρίσετε τι σας αρέσει και τι όχι, μοιραστείτε τις σκέψεις και φαντασιώσεις σας, ύστερα περνάτε και στην πράξη. Στις μικρότερες ηλικίες συνήθως κυκλοφορεί μία άποψη ότι αν προχωρήσετε από νωρίς ή αν είναι θεϊκό, δε θα σας χωρίσει κι άλλα τέτοια παλαβά. Συγνώμη που θα σε στενοχωρήσω αλλά δεν. Μη βασίζεις τη σχέση σου μόνο εκεί, γιατί υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που ίσως να μην μπορείς να καταλάβεις από τώρα τη βαρύτητά τους αλλά με τα χρόνια θα το δεις. Θα ζητάς περισσότερα κι αν συνηθίσεις από τώρα σ’ αυτό το τροπάρι, θα πληγωθείς ξανά και ξανά και ξανά και θ’ αναρωτιέσαι το γιατί.

Η ευτυχία σε μια σχέση δεν πηγάζει από την ίδια τη σχέση, αλλά από τους ανθρώπους που την απαρτίζουν. Η σχέση σημαίνει αλληλοκατανόηση κι ενσυναίσθηση, όταν εσύ πονάς, πονάει κι ο άλλος, όταν χαίρεσαι, χαίρεται κι αυτός. Αν εξ αρχής δεν είσαι σε φάση να μπεις σε σχέση ή σε ταλαιπωρούν προβλήματα πέρα των δυνάμεών σου, μην μπεις καν στη διαδικασία, διότι πιθανότατα να περάσεις λάθος εντυπώσεις στο σύντροφό σου και δεν το θες αυτό, σωστά;

Η ευτυχία πηγάζει από μέσα μας κι όταν λέμε ευτυχία εννοούμε την πληρότητα. Όταν κάνουμε πράγματα για να ευχαριστήσουμε και να αγαπήσουμε παραπάνω τον εαυτό μας, το αισθάνεται κι η απέναντι πλευρά, σε σημείο έτσι στο άκυρο, να σου ρίξει κι ένα κοπλιμάν του στιλ «λάμπεις σήμερα». Η πληρότητα έρχεται όταν είσαι ευχαριστημένος μ’ αυτά που ήδη έχεις και προσπαθείς να δώσεις ό, τι καλύτερο μπορείς στον εκάστοτε σύντροφό σου. Με ή χωρίς επαφή, όταν δύο άνθρωποι βρίσκονται στην ίδια σελίδα, μπορούν να αντιμετωπίσουν τον κόσμο ακόμα κι αν αυτός είναι εναντίον τους.

Συντάκτης: Aya
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου