Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί σε εναλλακτικές θεραπείες που λειτουργούν συνεπικουρικά της ιατρικής και μας προσφέρουν πνευματική ευεξία -που μεταφράζεται και σε σωματική- όμως η τεχνική θεραπεία θήτα δεν είναι μια από αυτές. Η συγκεκριμένη τεχνική υπόσχεται και πραγματοποιεί μια ολιστική χαλάρωση στον θεραπευόμενο και τον κάνει να βιώνει εσωτερική γαλήνη και πληρότητα. Πώς; Με την καταλυτική βοήθεια του θεραπευτή.

Συγκεκριμένα, η θεραπεία αυτή, εμπνευσμένη από τη Βαϊάνα Στάιμπλ, αποτελεί μια από κοινού δημιουργία πομπού και δέκτη. Ο πρώτος συμμετέχει ενεργά και με όλο του το είναι σε έναν διαλογισμό που σκοπό έχει να κάνει τον δεύτερο να αποβάλλει προϋπάρχουσες και περιοριστικές δυσλειτουργικές πεποιθήσεις. Οι πεποιθήσεις αυτές αφορούν όλες τις πλευρές του βίου του θεραπευόμενου και γίνονται ξεκάθαρες από την πρώτη συνεδρία. Ο θεραπευτής μέσω του διαλογισμού ενεργοποιεί τα κύματα θήτα στον εγκέφαλο του θεραπευόμενου και δημιουργεί εκείνες τις συχνότητες που του προσφέρουν πνευματική χαλάρωση.

Τα κύματα θήτα ενεργοποιούνται σε στιγμές απόλυτης ηρεμίας και ελαφρού ύπνου. Όσο ο υφιστάμενος τη θεραπεία χαλαρώνει, ο πομπός βάζει όλη του την ενέργεια να τον βοηθήσει και να γίνει η γέφυρα που θα τον οδηγήσει στην κατανόηση του εαυτού. Με άλλα λόγια, ο δεύτερος βιώνει ταυτόχρονα με τον πρώτο τη θεραπεία και συμβάλλει σημαντικά στην καθοριστική πορεία της. Το άγχος αποβάλλεται και η συνειδητοποίηση βαθιά θαμμένων πεποιθήσεων έρχεται στην επιφάνεια, ώστε ο θεραπευόμενος να κατανοήσει γιατί ενεργεί στη ζωή και την καθημερινότητα με τον τρόπο που ενεργεί. Η «καταπόνηση» των ειδικά πιστοποιημένων εκπροσώπων της μεθόδου μεταφράζεται και στην αμοιβή τους, η οποία συνηθίζει να κυμαίνεται από πενήντα έως εβδομήντα ευρώ. Ωστόσο, μη βιαστείς να θεωρήσεις το ποσό υψηλό, αφού η ανακούφιση που σου προσφέρει κάθε συνεδρία επιβεβαιώνει το ρητό «ό,τι πληρώσεις, παίρνεις».

 

 

Η συνάντηση συνήθως κρατάει μία με μιάμιση ώρα και είναι πολύ δυνατή εμπειρία. Από εκεί και πέρα, αν κρίνεται αναγκαίο, η θεραπεία επαναλαμβάνεται και υπάρχει η δυνατότητα ο θεραπευόμενος να υφίσταται τη συνεδρία κάθε μήνα μέχρι να μάθει να την εφαρμόζει για προσωπική χρήση σε ποικίλα θέματα του βίου, όπως για παράδειγμα στις σχέσεις του με τους άλλους και στον τρόπο που τις αντιμετωπίζει. Κατά τη διάρκειά της το άτομο θα σκεφτεί την ερώτηση «γιατί κάνω αυτό που κάνω;» και αν βιώνει συνειδητά το παρόν και τα τεκταινόμενα θα λάβει την απάντηση που χρειάζεται.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το theta healing δεν είναι σε καμία περίπτωση κάποιας μορφής θρησκεία. Θα μπορούσε ίσως να σχετιστεί με τη λογική της Νέας Σκέψης, μιας και αποδέχεται όλες τις θρησκείες και ιδεολογίες που εφαρμόζουν τις θεωρίες τους στο όνομα της αγάπης, όμως δεν απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κοινό αλλά σε όλους όσους επιθυμούν να σκέφτονται πιο θετικά και να αποβάλλουν την αρνητική συσσωρευμένη ενέργεια. Εξάλλου, η δημιουργός της την εμπνεύστηκε σε μια περίοδο της ζωής της που είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάστηκε να αλλάξει ριζικά τρόπο σκέψης και να συνδυάσει γνώση και εμπειρία από διάφορες εναλλακτικές θεραπείες.

Προσωπικά πιστεύω ότι μια συνάντηση με κάποιον γνώστη του θήτα healing θα πείσει και τους πιο καχύποπτους. Άλλωστε όσο κι αν περιγράψει κανείς μια τέτοια εμπειρία, η αλήθεια θα απέχει από την πραγματικότητα, αφού κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει ανάγκη πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Ας θυμόμαστε ότι οι απαντήσεις για τα προβλήματα και τους προβληματισμούς που βιώνουμε βρίσκονται πάντα μέσα μας και όχι έξω μας. Αυτό που μας χρειάζεται είναι ο κατάλληλος βοηθός που θα γίνει η γέφυρά μας από την άγνοια του υποσυνείδητου στη σταδιακή και πραγματική γνώση του. Εσύ, τι πιστεύεις, αξίζει να δώσεις στον εαυτό σου αυτή την ευκαιρία σύντομα;

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Εύη Λεγάτου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.