d277

Το θέμα είναι σοβαρό. Χρειάζεται υπεύθυνη διαχείριση και αντιμετώπιση. Κόσμος και κοσμάκης έχει καεί, την έχει πατήσει άσχημα μ’ αυτό το άτιμο πράγμα που λέγεται «θέλω mb να μιλήσω με το πρόσωπο και τα θέλω τώρα!» Στο βωμό του φλερτ έχουν ξοδευτεί αλόγιστα χούφτες από μονάδες μέτρησης mb, άλλες φορές με ευτυχή κατάληξη, κάποιες άλλες όμως όχι. Γι’ αυτές θα μιλήσουμε σήμερα, για όλες εκείνες τις φορές που χωρίς φόβο, αλλά με πολύ θράσος και αγανάκτηση πέταξες στα μούτρα του παρολίγον φλερτ σου «δεν άξιζες τα mb που χάλασα για ‘σένα».

Σκηνικό γνωστό: μπανίζεις ωραίο τυπάκι, αρχίζεις και κατασκοπεύεις τη ζωή και το προφίλ του, μιλάτε-καλώς εχόντων των πραγμάτων, συνήθως μέσω social media. Κι εδώ αρχίζει το δράμα, θες να ελέγχεις πότε είναι ενεργός ο άλλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και που το κάνεις δηλαδή τι τα θες; Δε βρίσκεις ησυχία, αρχίζεις τα σενάρια, πού είναι και είναι ενεργός, στο σπίτι, σε χαλαρή κατάσταση; Και αν ναι, γιατί δε μου στέλνει; Και αν δεν έχει δίπλα στο όνομα εκείνη την πράσινη βουλίτσα, τότε πού είναι, πού γυρνά, πού κοιμάται, πού ξαπλώνει και όλα τα συναφή. Το καλύτερο σενάριο είναι ότι τον έχουν απαγάγει τον άνθρωπο γι’ αυτό δεν μπορεί να συνδεθεί και το χειρότερο ότι είναι με άλλο γκομενάκι. Απ’ την άλλη εσύ θες ανά πάσα ώρα και στιγμή να μπορείς είτε να επικοινωνείς, είτε να κατασκοπεύεις τη ζωή αυτού του ανθρώπου, με την καλή έννοια πάντα. Εντάξει τι να κάνουμε τώρα, αυτά είναι της μόδας κι εμείς θα ακολουθήσουμε, τι είμαστε τίποτα οπισθοδρομικοί;

Το πρόβλημα ξεκινά όταν δεν μπορείς να είσαι στη βόλεψη του σπιτιού σου και στη διαθεσιμότητα του ασύρματου wifi σου, οπότε δώσ’ του τα απεριόριστα mb που δε φτάνουν ποτέ, η επέκταση υπολοίπου δίνει και παίρνει, οι λογαριασμοί αυξάνονται, τα λεφτά τελειώνουν, παράλληλα νοσταλγείς την περίοδο που με πέντε ευρώ έκανες τις δουλειές σου και σου περίσσευαν κιόλας. Ψάχνεις κινητά κι ακίνητα, αναζητάς διαθέσιμα δίκτυα σαν πεινασμένος, δανείζεσαι από γνωστούς και φίλους, τάζεις λαγούς με πετραχήλια- κι ας μην κατάλαβα ποτέ πως αυτά τα δύο συνδέονται σε μία πρόταση, αφού δεν είναι και τόσο δελεαστικά. Έχεις εξαντλήσει κάθε πιθανή προσφορά, κάθε δυνατό συνδυασμό, ανακαλύπτεις όλες τις ξεχασμένες επιλογές, για λίγο ακόμα ίντερνετ.

Δε σημαίνει ότι είσαι κι ερωτευμένος απαραίτητα, μην τρομάζεις, απλά είναι η αρχή και θες να μιλάτε συνέχεια ή τουλάχιστον να μπορείς να ελέγχεις την κίνηση και τη διαθεσιμότητα συνεχώς. Και αυτό το άτιμο το πρόσωπο σου στέλνει κι έχει όρεξη για σουσου όταν δεν έχεις πρόσβαση σε αυτόματη και δωρεάν σύνδεση. Θες να παρακολουθείς, θες να κοιτάς τα stories του ενδιαφερόμενου προσώπου και όλης της παρέας φυσικά, για να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματα και τις τοποθεσίες. Θες επίσης να περάσεις και τα δικά σου μηνύματα, με τις ανάλογες δημοσιεύσεις, like και αναδημοσιεύσεις. Θες να δεις αν βλέπει τα δικά σου, αν νοιάζεται και αν παρακολουθεί όπως εσύ, γιατί απ’ αυτά κρίνονται τα σοβαρά ειδύλλια, μην ακούτε τι σας λένε. Ψάχνεις τρόπους, βρίσκεις, χάνεις χρήματα και τελικά το χρόνο σου.

Τζίφος το ειδύλλιο όμως. Τα μόνα που ξέρεις τελικά είναι πόσα likes έχει στην τελευταία φωτογραφία, από πού ανέβασε story προχθές και τι τραγούδια πόσταρε το 2013 ξέρω ‘γω. Και ας πούμε πως δεχόμαστε το γεγονός ότι το ειδύλλιο δεν εξελίχθηκε πουθενά, ότι το φλερτ δεν ευδοκίμησε και δύο άνθρωποι έμειναν μόνοι τελικά και χωριστά. Αυτό όμως που δεν μπορείς να δεχτείς με τίποτα, είναι τα χαμένα mb που αναλώθηκαν γι’ αυτό το πρόσωπο. Τα δικά σου, τα χρωστούμενα, τα ξένα, τα κλεμμένα και τα δανεικά.

Εντάξει, όλοι την έχουμε πατήσει κάποια στιγμή, μη νιώθεις μόνος. Κι αν πεις ότι δε θα το ξανακάνεις και δε θα το ξαναπάθεις, ξέρεις μέσα σου πως την επόμενη φορά πάλι το ίδιο θα κάνεις. Κι εσύ και όλοι μας, δε γλιτώνει κανείς απ’ αυτήν τη μάστιγα. Χαλάλι μωρέ και τα δεδομένα του κινητού, δεν κρατάμε κακίες και μούτρα, μόνο τους λογαριασμούς με τα πληρωτέα.

Απ’ την άλλη να θυμάσαι πως δε χρειάζεται να είσαι πάντα διαθέσιμος για εκείνον που σου αρέσει. Tα mb δεν είναι το μόνο πράγμα που σου χρειάζεται, ο κόσμος φλέρταρε και πριν τα social. Δεν είσαι υποχρεωμένος ούτε να απαντάς αμέσως, αλλά ούτε και ο απέναντι σημαίνει επειδή έχει πρασινισμένο το όνομά του, ότι μπορεί να απαντάει και ότι το έδαφος είναι πρόσφορο για κουβέντα και σούξου μούξου μανταλάκια. Εσύ θα κάνεις αυτό που νιώθεις, θα πληρώνεις όσο ίντερνετ αντέχει η τσέπη σου και θα κλέβεις μέχρι να το πάρουν χαμπάρι οι γύρω σου, να μη μετανιώνεις για όσα δίνεις.

Ξέρεις, καμιά φορά έχουμε ξεψαχνίσει τόσο πολύ τα προφίλ του κόσμου, που βγάζουμε συμπεράσματα χωρίς να τους ξέρουμε πραγματικά, νομίζουμε κάτι άλλο απ’ αυτό που ισχύει και ίσως αυτή η ιντερνετική υπερπροσπάθεια και υπερπροβολή μέσω των social media τελικά κλέβει χρόνο πραγματικής επικοινωνίας και φλερτ. Ο άλλος έχει μάθει τόσα για ‘μας που ίσως κάπου χάνει το ενδιαφέρον του, μπορεί να λαμβάνει διαφορετικά μηνύματα απ’ αυτά που όντως περνάμε και συμβαίνει κάποιες φορές γι’ αλλού να ξεκινάς κι αλλού να καταλήγεις. Ένα να θυμάσαι μόνο, να το χαίρεσαι το φλερτ και να χαρίζεις περισσότερα αληθινά χαμόγελα παρά σε selfies, όσο καλά κι αν έχεις εξασκήσει την καλή σου γωνία.

 

Συντάκτης: Ελεάννα Μαυροπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Αν είναι να φλερτάρεις, κάν' το σωστά!

Δε θέλει κόπο ο έρωτας, τακτική θέλει!