gvliygvliyg

Χρειάζεσαι μία ανανέωση με το ταίρι σου και θέλεις να ανεβάσετε λίγο την ένταση στην ερωτική σας ζωή; Κάπου το βρίσκετε, κάπου το χάνετε, έχοντας δοκιμάσει πολλά και δεν ήταν αυτό που περιμένατε; Διαβάζεις ατελείωτες συμβουλές κι έξυπνα βήματα για ένα ουάου βράδυ; Υπάρχει λύση! Και δεν τα λέω εγώ, οι επιστήμονες του έρωτα μίλησαν. Έξι λεπτά αρκούν. Αυτός είναι ο αριθμός που μπορεί να κάνει τη διαφορά, αν ζητάς μεγαλύτερη απόλαυση και πιο συγκεκριμένα ονομάζεται «ο κανόνας των έξι λεπτών».

Τώρα θα μου πεις, γιατί όμως έξι λεπτά; Γιατί τόσος χρόνος χρειάζεται για να χαλαρώσουν και οι δύο και να απολαύσουν την ερωτική επαφή. Επίσης έξι λεπτά ερωτικού παιχνιδιού αποδεδειγμένα αρκούν για να αυξηθεί η ικανοποίηση και στα δυο φύλα. Είναι ένα πολύ απλό πράγμα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι στις σχέσεις τους, στο κρεβάτι τους, στο πάτωμα, στον καναπέ τους, πάνω στο πλυντήριο, μέσα στο αμάξι, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν.

Επειδή τα καλά νέα δεν αργούν να μαθευτούν τελικά, στον Καναδά οι ειδικοί επεσήμαναν πως για όσους θέλουν να βελτιώσουν την ερωτική τους ζωή, χρειάζεται να ακολουθήσουν τον κανόνα των έξι λεπτών. Ναι, ναι, ξέρω, όχι εσείς, όχι εμείς, για κάποιους φίλους μας ρωτάμε, αλλά τι πρέπει να κάνει το ζευγάρι σε αυτά τα έξι λεπτά; Δεν υπάρχει χρυσή συνταγή, κανόνες και μαγικά φίλτρα.  Χρειάζεται μόνο το ζευγάρι στοχεύοντας στη μέγιστη απόλαυση, να αφιερώνει στο ορεκτικό, πριν το κυρίως, τουλάχιστον έξι λεπτά. Έτσι θα δημιουργήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα και τις πιο αποτελεσματικές συνθήκες για όσα θα ακολουθήσουν.

Στη συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν 1500 Καναδοί και το συμπέρασμα, ανεξαρτήτως ερωτικού προσανατολισμού, κατέληξε στο ότι έξι λεπτά αρκούν για να νιώσεις, αλλά και να προσφέρεις στο σύντροφό σου τη μεγαλύτερη ικανοποίηση. Αυτό πρακτικά σημαίνει να δώσεις χρόνο πριν το κυρίως θέμα. Να είσαι στοργικός και να φροντίσεις να εκφράσεις την ερωτική σου διάθεση στο μέγιστο βαθμό, ώστε να προλάβει και το έτερόν σου ήμισυ να νιώσει το ίδιο. Να μη βιάζεσαι να μπεις στο ψητό δηλαδή, να δώσεις χρόνο κι ενέργεια στην προθέρμανση πριν το μεγάλο αγώνα. Μην κάνεις βιαστικές και άγαρμπες κινήσεις, κάποιες φορές μπορείς να δείξεις πόσο πολύ θέλεις να ενωθείς με το ταίρι σου, αν περιμένεις και δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες.

Να βρεθείτε και οι δύο στην ίδια διάθεση, να έχετε πάρει την προσοχή που θέλετε και να έχετε δώσει αντίστοιχα κι έτσι το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Τα έξι λεπτά δεν είναι τυχαία, καθώς έχει υπολογιστεί ότι τόσο χρειάζεται για να χαλαρώσει το ζευγάρι, να απολαύσει τη στιγμή και να αφεθεί στο σύντροφό του. Αφήνοντας πίσω την κουραστική μέρα, τα προβλήματα και τη μεσοτοιχία με τους γείτονες. Αξίζει να σημειωθεί πως και στα δύο φύλα λειτουργεί με τον ίδιο απολαυστικό τρόπο η διάρκεια του ερωτικού παιχνιδιού που προηγείται του σεξ.

Δεν αναφέρεται πουθενά τι ακριβώς πρέπει να συμβεί στο ζευγάρι, ποιες είναι οι κατάλληλες κινήσεις, δε δίνει ιδέες, ούτε οδηγίες η έρευνα. Το κάθε ζευγάρι έχει τους δικούς του κανόνες και το δικό του κώδικα επικοινωνίας σ’ αυτόν τον τομέα. Κάποιες φορές αξίζει όμως να ακούσουμε τους ειδικούς. Μπορεί να έχουν κάτι χρήσιμο να μας προτείνουν, που ίσως μας βοηθήσει, κρατώντας το χαρακτήρα της σχέσης και την προσωπικότητα των συντρόφων.

Οι επιστήμονες του έρωτα επιμένουν σε αυτόν τον αριθμό. Βοηθά όσους δεν είναι τόσο τολμηροί και πρόθυμοι να δοκιμάσουν καινούρια, πιο πειραματικά πράγματα και εμπειρίες στο σεξ. Θέλουν όμως να δουν μία προοδευτική αλλαγή με το ταίρι τους, χωρίς να κάνουν κάτι που δεν τους εκφράζει ή δεν είναι του στιλ τους, με μοναδικό σκοπό να ικανοποιήσουν περισσότερο το ταίρι τους. Ξεμπερδεύει λίγο και τους προβληματισμούς που τίθενται στις παρέες, μήπως προχωράμε πολύ γρήγορα, ή μήπως δίνουμε πολύ χρόνο στην αρχή γι’ αυτό δεν ευχαριστιόμαστε τη συνέχεια; Ενώ παράλληλα αφήνει πλήρη ελευθερία στο ζευγάρι να εκφραστεί και να κάνει όσα αυθόρμητα θέλει, χωρίς περιορισμούς, πρέπει και μη.

Να μην ξεχάσω να πω ένα σημαντικό στοιχείο της έρευνας που αναφέρει, πως πάνω από το 50% του δείγματος-δηλαδή και άνδρες και γυναίκες-διαπίστωσε πως ένιωσαν περισσότερη ευχαρίστηση, όταν αυτά τα έξι λεπτά περιλαμβάνουν πολλές αγκαλιές.

Έξι λεπτά μπορούν να κάνουν τη διαφορά λοιπόν και σίγουρα αν το δοκιμάσεις δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Δεν ξέρω τι θα κάνεις, βάλε δίπλα σου το ρολόι; Όχι. Προγραμμάτισε την αντίστροφη μέτρηση στο κινητό σου; Σε καμία περίπτωση. Κράτα από μέσα σου το λογαριασμό; Ούτε. Το χειρότερο σενάριο είναι να είσαι η εξαίρεση του κανόνα. Το καλύτερο όμως είναι αυτό που μπορεί να επιβεβαιώσεις την έρευνα, να γνωρίσεις κάτι καινούριο, μαζί με το σύντροφό σου, να το απολαύσετε και να είναι το μυστικό που θα αρέσει και στους δύο.  Μία δοκιμή, μπορεί να σας πείσει.

Συντάκτης: Ελεάννα Μαυροπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου