Brian Lloyd Duckett, UK Street photographer, UK street photography course

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα παιχνίδι, για το παιχνίδι διεκδίκησης. Είναι εκείνη η φάση που γνωρίζεστε, σου αρέσει πολύ και θες να αρέσεις και στον άλλον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου- λογικό. Προσπαθείς να τον γοητεύσεις, να τον προσεγγίσεις και να τον μαγνητίσεις πάνω σου. Τον θες πολύ, τον γουστάρεις και θα κάνεις τα πάντα για να τον έχεις. Ως εδώ καλά.

Σε αυτή τη φλέρτι διάθεση υπάρχουν δύο δρόμοι, ο πρώτος αρκετά ευθύς και ξεκούραστος, είναι να είσαι εντελώς ο εαυτός σου, να είσαι χαλαρός, αυθόρμητος χωρίς να σκέφτεσαι την κάθε σου κίνηση, να απολαύσεις αυτό το ωραίο παιχνίδι και να είσαι έτοιμος για οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Σε αυτήν την περίπτωση συγχαρητήρια, περνάς στην επόμενη φάση με σοβαρές ελπίδες να φτάσεις τελικό. Ο δεύτερος δρόμος, που έχει απότομες στροφές και σήματα κινδύνου, σε καλεί να χρησιμοποιήσεις κόλπα, στρατηγική, τερτίπια και ξόρκια, αν γουστάρεις κάργα κι έχεις χάσει τα λογικά σου. Με αυτήν την επιλογή ακόμα κι αν περάσεις στο bootcamp, το παιχνίδι πολύ σύντομα θα σε πετάξει έξω από μόνο του.

Και θα γίνω λίγο πιο ξεκάθαρη σαββατιάτικα, χωρίς αινίγματα. Στην περίπτωση που δεν είσαι ο εαυτός σου και δημιουργείς ένα άλλο πρόσωπο για να κατακτήσεις το αντικείμενο του πόθου σου, αλλάζεις τον τόνο της φωνής σου όταν μιλάς μαζί του ή όταν ξέρεις ότι σε ακούει, προσπαθείς να βρεις τα κοινά σας ενδιαφέροντα κι αν δεν είναι, ξαφνικά τα βαφτίζεις κοινά. Βλέπεις τις ταινίες που επιλέγει, υποστηρίζεις την αγαπημένη του ομάδα, ακολουθείς τα στέκια της, φοράς ξανά και ξανά τα ρούχα που σχολίασε κολακευτικά, αλλάζεις τα μαλλιά σου, δε βγάζεις από πάνω σου το άρωμα που επιδοκίμασε. Οι φίλοι σου απορούν αν ακούς στ’ αλήθεια εσύ αυτήν τη μουσική και τους ξεσηκώνεις να πάτε σε εκείνο το live που θα πάει και το φλερτ, ενώ σε άλλη περίπτωση δε θα πατούσες ούτε με δωρεάν εισιτήρια. Συμφωνείς στα πάντα μαζί του, πηγαίνεις με τα νερά του, ό, τι του αρέσει στα μάτια σού φαίνεται φανταστικό κι ας το σιχαίνεσαι κατά βάθος.

Προσπαθείς γενικώς, με κάθε τρόπο να δείξεις πόσο πολύ ταιριάζετε κι ας μην το ξέρει ακόμα, πόσο φανταστικό τυπάκι είσαι και πόσο έτοιμος να ζήσετε έναν τρελό έρωτα. Στην πραγματικότητα όμως αλλάζεις εσένα για να αρέσεις σε εκείνον. Αλήθεια, πιστεύεις ότι αυτό θα πετύχει;

Αν τα κάνεις όλα αυτά επειδή πραγματικά σου αρέσουν και είναι δικές σου επιλογές τότε είναι όλα καλά και στη συνέχεια θα πάνε ακόμα καλύτερα, ήρεμα, αβίαστα και ομαλά. Αν πιέζεις τον εαυτό σου για να αρέσεις, αν δείχνεις και φαίνεσαι κάποιος άλλος απ’ αυτός που είσαι, τότε το παιχνίδι σταματά να έχει πλάκα, το φλερτ χάνει την ουσία του και ακόμα κι αν αυτό το ειδύλλιο εξελιχθεί, δε θα πάει μακριά. Στο λέω, στο υπογράφω, στο σφραγίζω κι αν βγω ψεύτρα, σκίζω τα πτυχία που έχω κι εκείνα που δεν έχω πάρει ακόμα.

Και για να μην την πατήσω και πάνε τόσα πτυχία τζάμπα, θα σου πω ότι προσωρινά μπορεί να πετύχει. Μπορεί να τα καταφέρεις και να τον παρασύρεις στο παιχνίδι σου, να γοητευτεί από ‘σένα και να παίξει μαζί σου σε έναν αγώνα στημένο. Στο τέλος εσύ θα χάσεις, γιατί θα κάνεις πράγματα που δε σου αρέσουν, δε σε εκφράζουν, δεν είναι αυτά που λαχταρά η ψυχούλα σου και δε θα αντέξεις, θα σπάσεις. Το ξόρκι θα αποκαλυφθεί και το παιχνίδι θα τελειώσει.

Δε θέλω όμως να απογοητεύεσαι αν δεν αρέσεις σε κάποιον, γιατί δε γίνεται να αρέσουμε σε όλους και δε χρειάζεται κιόλας. Μπορεί σε κάποιο παιχνίδι να χάσεις, αλλά θα ‘ρθουν κι άλλα τόσα που θα κερδίσεις. Θα κερδίσεις με την αξία σου, επειδή είσαι εσύ και είσαι γαμάτος χωρίς να πρέπει να προσαρμοστείς στη ζωή κάποιου άλλου.

Ακόμα κι αν είστε διαφορετικοί, μπορεί να σε ερωτευθεί για όλες τις αντιθέσεις σας, ακόμα κι αν όλα τα τέλεια που περιγράφει στις παρέες εσύ δεν τα έχεις, έχεις όμως φανταστικές ατέλειες που περιμένουν να αγαπηθούν. Δεν χρειάζεται να πλασάρεις διαφορετικά τον εαυτό σου για να κουμπώσεις με κάποιον άλλον, αποδέξου πως καμιά φορά μας αρέσει κάποιος, γοητευόμαστε αλλά δεν ταιριάζουμε. Χωρίς υστερίες επανάλαβε μετά από ‘μένα και θα νιώσεις καλύτερα. Είναι εντάξει να παραμένεις ο εαυτός σου, να υποστηρίζεις τις επιλογές σου και να πηγαίνεις κόντρα σε αυτό που δε σε εκφράζει.

Πήγαινε λοιπόν και βρες εκείνον που δε θα χρειαστεί να κάνεις πολλή φασαρία για να σε προσέξει, που δε χρειάζεται να του μοιάζεις για να σε συμπαθεί, που δε θα χρειαστεί να προσποιηθείς κάποιον άλλον για να σε επιλέξει. Παίξε αυτό το παιχνίδι, αλλά τίμια, απέναντι στον εαυτό σου αλλά και στον άλλο άνθρωπο, ακολούθησε τους κανόνες, μάθε να χάνεις αλλά και να απολαμβάνεις τη νίκη σου. Έτσι κι αλλιώς εσύ θέλεις να αγαπήσουν τον εαυτό σου κι όχι κάποιον άλλον, γιατί τότε τίποτα δε θα σου είναι αρκετό.

Συντάκτης: Ελεάννα Μαυροπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Θα ήθελες να αλλάξει για να σου αρέσει;

Αυτά κι άλλα πολλά καυτά ερωτήματα απαντούν 10 άντρες του Pillowfights.gr