%ce%b392

Σήμερα το πήρα απόφαση, θα σου το πω, να το βγάλω από μέσα μου. Θα μιλήσουμε για το φλερτ, το φλερτ μέσα στη σχέση. Το φλερτ μέσα στη σχέση, με άλλους όμως. Εννοώ ακριβώς αυτό που κατάλαβες και παρακαλώ μείνε ψύχραιμος, μέρες που ‘ναι. Δεν ξέρω πώς και γιατί, αλλά εδώ και μερικά χρόνια μου έχει καρφωθεί η ιδέα πως είναι οκ αν ο σύντροφός σου φλερτάρει με άλλα άτομα κι εσύ αντίστοιχα. Μιλάμε πάντα για απλό φλερτ, αγνό και αμόλυντο. Ματάκια, χαμογελάκια, θαυμασμός και μία καλή κουβέντα. Ως εκεί, εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Δεν μπορώ να θυμηθώ, πότε καλλιεργήθηκε αυτή η θεωρία στο μυαλό μου, μπορώ όμως να θυμηθώ με σιγουριά όλες τις φορές που μου βγήκε σε καλό.

Είναι δοκιμασμένο λοιπόν, γι’αυτό σε συμβουλεύω κι εσένα, να μην τρελαίνεσαι όταν ο σύντροφός σου φλερτάρει με άλλα άτομα. Είναι αρκετά χρήσιμο να σου υπενθυμίζεις, ότι όσο και να προσπαθείς να περιορίσεις τον άνθρωπό σου για να μην κάνει την κουτσουκέλα, αν εκείνος θέλει, τότε σίγουρα θα βρει τον τρόπο ακόμα και μπροστά στα μάτια σου. Οπότε αυτό που θέλω να σου εξηγήσω είναι πως όσο προσπαθείς να τον ελέγξεις, όσο τον πιέζεις και προσπαθείς αγωνιωδώς να τον περιορίσεις, τόσο θα θέλει να βρει τον τρόπο να ξεγλιστρήσει. Είναι απ’ τη μία, αυτή η γοητεία του απαγορευμένου, απ’ την άλλη η μαγεία της νέας κατάκτησης και νιώθει ότι κάνει κάτι φοβερά σπουδαίο, διεκδικώντας τη χαμένη ελευθερία του, με λάθος τρόπο.

Αν όμως εσύ δεν ασκείς έλεγχο για όλους και για όλα, δε ζητάς συνεχώς αναφορά, δε βομβαρδίζεις με διευκρινιστικές ερωτήσεις, αν γενικώς δεν πιέζεις τον άνθρωπό σου και δεν επιδιώκεις να ασχολείται αποκλειστικά και μόνο μαζί σου, τότε και ο άλλος άνθρωπος δε θα αναζητά διέξοδο για επανάσταση. Δε βοηθάνε πουθενά τα καταπιεστικά μέτρα, οι όροι και οι κανόνες αν δεν υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμός. Μπορείς να υπογράψεις μέχρι και συμβόλαιο, αλλά αν ο άλλος στερείται την ελευθερία του, πιο εύκολα θα πληρώσει τη ρήτρα, παρά θα τηρήσει τα περιοριστικά σου μέτρα. Να είσαι κουλ στις αντιδράσεις σου και να δίνεις χώρο στον αγαπημένο σου. Να τον κάνεις να νιώθει ότι μπορεί να φλερτάρει, χωρίς να έρθει η καταστροφή, θα το κάνει μία, δύο, τρεις βαριά-βαριά και μετά θα χάσει το ενδιαφέρον του, θα το ξεχάσει και θα ξεχαστεί. Θα βαρεθεί, πώς να στο πω και θα έχει έναν ακόμα λόγο να σε θαυμάζει. Γιατί αντί να σπείρεις τον πανικό και να εκτοξεύεις τασάκια, όπως μας έμαθαν οι παλιές καλές σειρές, εσύ παραμένεις ψύχραιμος, χαμογελαστός και ξέρεις ότι δε θα πάει πουθενά. Από επιλογή όμως κι όχι από καταπίεση. Έχει διαφορά. Έτσι κι αλλιώς τι να το κάνεις, αν μπροστά σου κρατά στάση αξιοπρέπειας και μόλις γυρίσεις την πλάτη σου, έχει ήδη φύγει;

Είναι λογικό να θέλεις και να ζητάς την προσοχή σε μία σχέση, κάν’ το όμως με λειτουργικό τρόπο. Όχι με μαραθώνιους κρεβατομουρμούρας, σκηνές ζήλιας απείρου κάλλους και ατελείωτους καταλόγους παραπόνων. Να διεκδικείς το ενδιαφέρον, όχι να το ζητιανεύεις. Η γκρίνια δε σταμάτησε ποτέ κανέναν, να προχωρήσει το φλερτ με κάποιον άλλον, εκτός σχέσης. Μην προσπαθείς να κλέψεις το ενδιαφέρον του συντρόφου σου, αποσπώντας την προσοχή του από κάτι άλλο. Εσύ, ο εαυτός σου και η επιλογή που έχει κάνει για ‘σένα είναι τα μοναδικά σου όπλα, αλλά αρκούν για να καταφέρεις όσα θέλεις.

Κάπου εδώ θέλω να θυμίσω και πάλι το είδος φλερτ που μπορεί να επιτραπεί σε μία σχέση. Έχει σίγουρα μέτρο, έχει όρια, που τα κρίνει ο καθένας διαφορετικά, έχει αμοιβαία συμφωνία και κατανόηση. Επιτρέπονται τα βλέμματα, τα σχόλια θαυμασμού προς το ωραίο, τα χαμόγελα, άντε και τα likes. Προσοχή, δε μιλάμε για ραντεβού, συναντήσεις και μεταμεσονύχτια διαδικτυακά παιχνίδια. Αν δεις κάτι, που υπερβαίνει τα δικά σου όρια, μέτρα και σταθμά, δε θα συνεχίσεις να είσαι κουλ. Αν το ταίρι σου θέλει να ερευνήσει, εγκυκλοπαιδικά πάντα, αν κυκλοφορεί κάποιος καλύτερος από ‘σένα, εσύ να είσαι άνετος και χαλαρός. Είναι σίγουρο πως στο τέλος θα καταλάβει πόσο γαμάτος είναι ο άνθρωπος που έχει δίπλα του και κάθε φορά θα συνειδητοποιεί ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο εκεί έξω. Χωρίς να δοκιμάζει όμως, ε.

Το φλερτ είναι υγεία παιδιά, να μην το φοβάστε, διατηρεί το ενδιαφέρον, ενισχύει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση, κοινώς το χρειαζόμαστε. Είναι ωραίο να βλέπεις ότι ο άνθρωπος σου αρέσει, σημαίνει πως έχει κάτι ξεχωριστό κι έχεις κάνει καλή επιλογή. Είναι επίσης ωραίο να αντιλαμβάνεσαι ότι κι εσύ δεν αρέσεις μόνο στο ταίρι σου, αλλά μόνο εκείνος σ’ έχει. Και σίγουρα είναι ακόμα πιο απολαυστικό να λαμβάνεις το ενδιαφέρον και την προσοχή του συντρόφου σου, χωρίς να χρειάζεται να στο υπενθυμίζουν τρίτοι.

Μην ξεχνάς να φλερτάρεις το σύντροφό σου, όσο καιρό και να είστε μαζί, να κρατάς τη σχέση σε επαγρύπνηση, να δημιουργείς χώρο και συνθήκες για να σε φλερτάρει κι εκείνος, να μην πέφτεις στην παγίδα της ρουτίνας και μη θεωρείς τίποτα δεδομένο. Μην ξεχνάς να είσαι κουλ στα αθώα βλέμματα και αν δεις κάτι που υπερβαίνει τα όρια του μέτρου, τότε μπορείς να αφήσεις αυτόν τον άνθρωπο να φλερτάρει όσο θέλει, ως ελεύθερος πια.

Συντάκτης: Ελεάννα Μαυροπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!