ken-schless-invisible-city-26

Είναι ωραίο να θαυμάζεις τον άνθρωπό σου, να τον κοιτάζεις μαγεμένος, να σε εκπλήσσει συνεχώς, να σε καθηλώνει η ευγένειά του, οι πράξεις του και ο τρόπος που σκέφτεται. Ο θαυμασμός λειτουργεί αφροδισιακά στη σχέση, μπορεί η έλλειψή του να διαλύσει τα πάντα, αλλά η παρουσία του να είναι αρκετή για να κρατήσει το ενδιαφέρον ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που έχουν δεσμό. Αν θαυμάζεις το ταίρι σου, κάθε φορά προσθέτεις λίγο ακόμα έρωτα στον έρωτά σας και κάθε φορά που εισπράττεις θαυμασμό, αναπτερώνεται το ηθικό σου και προσπαθείς συνεχώς για να μη χάσεις τα κεκτημένα σου. Ένα παιχνίδι που δε βαριέστε ποτέ και θέλετε και οι δύο να κερδίζετε.

Είναι πολύ ωραίο να τον θαυμάζεις για τον τρόπο που σού συμπεριφέρεται, πώς σε φροντίζει, πώς σου δείχνει και σου εκφράζει τα συναισθήματά του. Να τον θαυμάζεις για όσα αφορούν αυστηρά εσάς τους δύο, όσα κάνει για ‘σένα και τη σχέση σας. Ο τρόπος που μιλάει για ‘σένα μπροστά στους άλλους, αλλά και ο τρόπος μου μιλάει μαζί σου στον κόσμο, όλα αυτά που σε κάνουν να σέβεσαι τον άνθρωπό σου και να τον εκτιμάς καθημερινά.

Είναι όμως σίγουρα, ακόμα πιο ωραίο να τον θαυμάζεις για όλα όσα είναι όταν δεν είσαι εσύ μπροστά και δεν αφορούν εσένα. Ο τρόπος δηλαδή που θα μιλήσει στη μαμά του στο τηλέφωνο, πώς αντιμετωπίζει το σερβιτόρο στο ακριβότερο εστιατόριο, αλλά και στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς. Πώς αντιδράει όταν συνυπάρχει στον ίδιο χώρο με ζωηρά παιδιά, πώς είναι και πώς παρουσιάζεται στη δουλειά του, πόσο νευρικός είναι όταν οδηγεί, όσα λέει για ‘σένα όσο απουσιάζεις. Να τον θαυμάζεις για τα όνειρα που κάνει, για τον τρόπο που προγραμματίζει τη ζωή του, ακόμα κι αν δεν τα καταφέρνει πλήρως, ακόμα κι αν δεν είναι πάντα τα σχέδιά του κοινά με ‘σένα, τον θαυμάζεις όμως ως άνθρωπο, για το πώς αντιμετωπίζει τους άλλους ανθρώπους και πώς κοιτάζει τη ζωή.

Τι να το κάνεις αν μπροστά σε σένα είναι ακριβώς αυτό που ονειρευόσουν, αλλά όταν γυρίζεις την πλάτη σου γίνεται ένας άλλος άνθρωπος; Δεν έχει νόημα, άσε που λογικά ο πραγματικός του εαυτός είναι αυτό που παρουσιάζει όταν λείπεις και όχι το όμορφο παραμύθι που σου έχει πλάσει. Μη με κακολογείς, δε λέω να μην έχεις εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου και να είσαι μόνιμα καχύποπτος, αλλά αν όλα κυλάνε ρόδινα και είναι τόσο καλά κουρδισμένα μπροστά σου, ταυτόχρονα πίσω σου μπορεί κάτι πάει πολύ λάθος. Αν το έχεις τσεκάρει και είναι σε όλα τα μήκη και σε όλα τα πλάτη ο ίδιος υπέροχος άνθρωπος, τότε μην τον αφήσεις να φύγει από κοντά σου.

Απλώς να θυμάσαι πως κάποιες φορές η αγωνία να κρατήσεις μια σχέση, να γίνεις αρεστός κι αποδεκτός σε κάνει να φτιάχνεις ένα άλλο πρόσωπο, σύμφωνα με όσα ξέρεις ότι θα αρέσουν στο έτερόν σου ήμισυ. Πλασάρεις αυτό το προφίλ που ξέρεις ότι θα γίνει ευκολοχώνευτο, αλλά πίσω απ’ αυτό κρύβεις όλες σου τις αδυναμίες. Χρησιμοποιείς το καλό σου πρόσωπο μπροστά στο σύντροφό σου για να ρίξεις στάχτη, ανακατεμένη με λίγη χρυσόσκονη (γιατί έχεις καλό σκοπό) στα μάτια του αγαπημένου σου.

Ο τρόπος που φέρεται στους γύρω του κρύβει και τον άνθρωπο που είναι στην πραγματικότητα κι αργά ή γρήγορα αυτό θα φανεί και στη δική σας σχέση. Οπότε ίσως δεν πειράζει που δε σου φέρνει κάθε μέρα λουλούδια ή που παρήγγειλε πάλι delivery και δε μαγείρεψε, αρκεί που ήταν ο πιο ευγενικός άνθρωπος που άκουσες να δίνει παραγγελία από το τηλέφωνο!

Συντάκτης: Ελεάννα Μαυροπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου