xenia831

Ο χειμώνας σου ήταν δύσκολος, ζόρικος, απ’ τους πιο ζόρικους που θα περάσεις, μάλλον. Το μαρτύριο που ακούει στο όνομα «πανελλήνιες» γίνεται θηλιά στο λαιμό. Ένιωθες τις μέρες να μην περνάνε κι εσύ να ‘σαι εγκλωβισμένος ανάμεσα στον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα, τα μαθηματικά και τη φυσική.

Έκανες υπομονή κι άντεξες, όμως, όλη αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία και να που, τελικά, αυτό το ατελείωτο μαρτύριο έφτασε στο τέλος του. Ανεξάρτητα απ’ την απόδοσή σου και τα αποτελέσματα, εσύ πρέπει να νιώθεις νικητής, γιατί αυτό είσαι. Είσαι ο νικητής της ζωής που κατάφερε να περάσει ένα ακόμα εμπόδιο, αυτό που σε περνά στην ενηλικίωσή σου. Όχι τυπικά λόγω ηλικίας, αλλά ουσιαστικά λόγω ωριμότητας. Έμαθες να πειθαρχείς, να προσπαθείς και να μην τα παρατάς, ακόμα κι όταν δεν πίστευες πια σε σένα.

Πλέον ξεχνάς τα άγχη και τα νεύρα, ξεχνάς τα αξημέρωτα βράδια, τα πρησμένα μάτια απ’ το διάβασμα και τις ατελείωτες ώρες στα φροντιστήρια, ξεχνάς τον καθένα που σου έλεγε να επιλέξεις ό,τι θεωρούσε εκείνος πιο σωστό. Έκανες τις επιλογές σου και πρέπει να νιώθεις περήφανος κι ανακουφισμένος που έφτασες ως τη γραμμή τερματισμού, που δεν τα παράτησες κάπου στην πορεία. Δεν ήταν εύκολα, μα δεν επέτρεψες σε τίποτα να σε ρίξει.

Τώρα παίρνεις τα ηνία των αποφάσεών σου στα χέρια σου, δικές σου οι επιλογές δικές σου κι οι συνέπειες. Έχεις μια ολόκληρη ζωή μπροστά σου για να την ζήσεις όπως αγαπάς. Κι εκείνη ξεκινάει μετά τις πανελλήνιες, με ένα καλοκαίρι καλύτερο απ’ ό,τι μπορούσες να φανταστείς, ένα καλοκαίρι που μοιάζει μ’ ένα μεγάλο πάρτι. Ήρθε η ώρα να ξεκουραστείς, να εκτονωθείς, να διασκεδάσεις, να ταξιδέψεις.

Σίγουρα, έχεις προγραμματίσει τόσα, θες να ξεφύγεις και να χαλαρώνεις. Σου το χρωστάς, εξάλλου. Μην αφήσεις στιγμή ανεκμετάλλευτη, λοιπόν. Γιατί σε περιμένει ένας Οκτώβρης διαφορετικός, με μια νέα ιδιότητα, μια νέα ζωή, ίσως σε μια νέα πόλη.

Βγες έξω, χόρτασες κλεισούρα μες στο χειμώνα, τώρα ξαμολήσου. Γνώρισε κόσμο, πέρνα καλά με τους φίλους σου. Πήγαινε στα στέκια σου και φτιάξε καινούργια. Και τώρα θα ξενυχτάς, αλλά με γέλια και μουσική, όχι δίπλα σε βιβλία και σημειώσεις, αλλά δίπλα στους κολλητούς.

Οι φίλοι με τους οποίους θα γυρίσεις όλες τις παραλίες και θα μοιραστείς τις πρώτες σου διακοπές χωρίς την οικογένεια, εκείνες που έχεις ήδη κανονίσει καιρό τώρα σε ένα όμορφο νησί. Με αυτούς θα βγαίνεις για ποτό τα ξημερώματα και θα γυρνάς όλα τα κουτούκια για κρασί και φαγητό. Θα αράξεις στις αμμουδιές με μια μπίρα στο χέρι να κοιτάτε τα αστέρια κάνοντας σχέδια για το μέλλον και θα κανονίσετε νυχτερινό μπάνιο. Και να είσαι σίγουρος πως θα γνωρίσεις κι άλλους και πού ξέρεις, ίσως σε περιμένουν στην επόμενη συνάντηση στα έδρανα της σχολής σου το χειμώνα.

Είναι η στιγμή σου να ζήσεις κάθε μέρα σου όπως την θες, όπως την ονειρεύτηκες εκείνο το βράδυ που δεν τελείωνε με τίποτα η ύλη κι η μόνη σου παρηγοριά ήταν τα όνειρά σου, που τώρα θα γίνουν επιτέλους πράξη!

Η ζωή σου μόλις ξεκίνησε κι εσύ έχεις όλα τα εφόδια για να ανακαλύψεις τη μοναδικότητά της. Γλέντησε, διασκέδασε, γνώρισε και ζήσε τον κόσμο. Όλα εκείνα που έχει να σου δώσει, χωρίς περιορισμούς κι εμπόδια, χωρίς deadlines κι υποχρεώσεις. Για ένα καλοκαίρι το αξίζεις με το παραπάνω να ‘σαι ελεύθερος. Είσαι εσύ και πλέον σου έχει ανοιχτεί μια ζωή μπροστά σου, απλά απόλαυσέ τη.

Όλα για ένα λόγο γίνονται και να δεις που στο τέλος θα σου λείψει το σχολείο κι όλα όσα πέρασες, μα θα τα κρατάς στη μνήμη σου για πάντα. Τώρα σήκω, το πάρτι έχει ξεκινήσει!

 

Συντάκτης: Κυριακή
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!