anastasia1580

Αυτό που αναζητάμε από παιδιά είναι τον έρωτα εκείνο που θα μπορέσει να μας βγάλει απ’ τη ρουτίνα. Που θα είναι διαφορετικός απ’ τους υπόλοιπους και θα μας κάνει να ξεχάσουμε κάθε έγνοια και θα παραδoθούμε στην αγκαλιά του. Τον φανταζόμαστε σαν ένα μικρό φτερωτό θεό που όταν το βέλος του πέσει πάνω στο κορμί μας νιώθουμε πως ο χρόνος κινείται σε fast forward.

Σαν παιδί ή ακόμη και σαν έφηβος, έζησες τον έρωτα γεμάτο προκλήσεις. Ρίσκαρες και τολμούσες ακραία πράγματα κάτι που μεγαλώνοντας έχεις πάψει να κάνεις. Τώρα πια είσαι συγκρατημένος όταν νιώσεις το «κάτι παραπάνω». Φταίνε τα χαστούκια που έφαγες τα προηγούμενα χρόνια; Φταίνε οι προτεραιότητες που έχεις θέσει στη ζωή σου; Ή μήπως οι τύψεις που έχουν δημιουργηθεί επειδή κάποτε δε σεβάστηκες τον εαυτό σου;

Όπως και να έχει ο έρωτας δεν ανέχεται τις μισές δουλειές. Ή όλα ή τίποτα. Έτσι είναι η φάση. Είναι αδύνατον να πατάς φρένο σε μια απότομη στροφή, γιατί το πιο πιθανό είναι σε πετάξει. Έτσι κι ο έρωτας. Αν δεν μπεις με χίλια θα μείνεις χωρίς αυτόν. Δε γουστάρει τις μισές καταστάσεις. Τις αργές καταστάσεις και τα δεν. Ή το τερματίζεις το κοντέρ ή άστο να κοιμάται.

Κάθε φορά που θα κάνεις πίσω, το ταίρι σου θα αντιλαμβάνεται ότι δεν πολυγουστάρεις και κάποια στιγμή σίγουρα θα ξενερώσει. Πώς μπορείς να απαιτείς απ’ το άτομο που σε ενδιαφέρει να ασχολείται μαζί σου, να σκέφτεται αυτό που θέλεις χωρίς καν να το πεις, να σου κάνει εκπλήξεις και δώρα, ενώ εσύ είσαι εγκλωβισμένος κάπου σε μια αυτοσχέδια φωλιά φυλακή είναι η κατάλληλη λέξη η οποία δε σου επιτρέπει να ζήσεις.

Και αν δεν το κάνει θα αναρωτιέσαι γιατί δε σε κυνηγάει. Γιατί δεν είναι εδώ για σένα. Γιατί δε σε παίρνει τηλέφωνα. Γιατί δεν ήρθε κάτω απ’ το σπίτι σου να σου κάνει έκπληξη ή γιατί δε θυμόταν την ώρα που τελειώνεις απ’ τη δουλειά για να έρθει να σε πάρει και να πάτε μια μονοήμερη εκδρομή; Όλες αυτές οι ερωτήσεις τριγυρνούν καθημερινά στο μυαλό σου και η απάντηση είναι μία: «γιατί δε σε γουστάρει αρκετά».

Αυτό απαντάς σε κάθε σου ερώτηση, χωρίς να σκεφτείς αντικειμενικά. Κι εγώ θα σου κάνω μια άλλη ερώτηση και προσπάθησε να την απαντήσεις με απόλυτη ειλικρίνεια. Μη βιαστείς. «Για ποιο λόγο δεν κάνεις εσύ όλα αυτά που απαιτείς;» Ο υποψήφιος σύντροφος περιμένοντας θα βαρεθεί. Θα κουραστεί και θα πάψει να σε θέλει. Θα σταματήσει να προσπαθεί όταν θα βρίσκει ένα τοίχο μόνιμα. Αφέσου σε όλο αυτό και βάλτο σε προτεραιότητα.

Χάσε τον ύπνο σου, ξέχνα να φας μία φορά, μη θυμηθείς να πάρεις το κινητό μαζί σου, πήγαινε να δεις το ταίρι σου στη δουλειά, στείλε λουλούδια ή ακόμη ταχυδρόμησε ένα γράμμα με τα συναισθήματά σου. Πίστεψε στον εαυτό σου και νιώσε την έλξη σας. Μην την αφήσεις να σβήσει. Σταμάτα πια να είσαι επιφυλακτικός στο τι θέλει από εσένα και γιατί βιάζεται τόσο. Δεν υπάρχουν συνωμοσίες. Απλώς σε γουστάρει και δεν μπορεί δε θέλει να αντισταθεί.

Ακούει τις οδηγίες του μυαλού με μυστικό την παρόρμηση. Αυτό να κάνεις κι εσύ. Μη ζητάς μέτριες καταστάσεις που σου προσφέρουν εφήμερη ασφάλεια. Να ψάχνεις παθιασμένες καταστάσεις γεμάτες επιθυμίες. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να είσαι ευτυχισμένος.

 

Συντάκτης: Ιωάννα Αποστολάκου
Επιμέλεια κειμένου: Αναστασία Νάννου