Όταν πρόκειται για ανθρώπινες σχέσεις, σίγουρα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι συναισθήματα ακριβώς τρέφει ο άλλος για σένα. Το ταίρι σου, σου δείχνει σίγουρα με τον τρόπο του τι νιώθει. Μικρά, μεγάλα, φανερά ή κρυφά σημάδια μπορούν να σου μαρτυρήσουν πόσο σοβαρά είναι τα συναισθήματα που τρέφει για εσένα, αλλά μπορεί από την ανασφάλειά σου και τον φόβο σου να τα χάνεις. Για να δούμε μερικά από τα μη προφανή σημάδια που αν τα σκεφτείς λίγο καλύτερα ίσως αφορούν και το δικό σου ταίρι:

 

Ζητάει τη γνώμη σου για προσωπικά ζητήματα της οικογένειάς του/της

Αν το ταίρι σου ρωτάει τη γνώμη σου για ιδιαίτερα σημαντικά και σοβαρά ζητήματα, όπως κάποιο οικογενειακό/ φιλικό/εργασιακό ζήτημα, που είναι ιδιαίτερα λεπτό, ή/και μπορεί να εμπεριέχει το στοιχείο της έκθεσης και της ντροπής, τότε μάλλον έχει αρχίσει και «κολλάει» πολύ μαζί σου. Επίσης πολύ σημαντικό να σου εμπιστεύεται κομμάτια του παρελθόντος -που ίσως δεν έχει εμπιστευτεί σε κανέναν, καθώς το ότι σου ανοίγεται χωρίς συστολή σημαίνει πως σε νιώθει κάτι περισσότερο από δικό του άνθρωπο.

 

Σου εμπιστεύεται το κατοικίδιό του/της

Το κατοικίδιο είναι για τους περισσότερους από εμάς σαν «παιδί μας». Όταν λοιπόν μπορεί να σου εμπιστευτεί κάτι τόσο δικό του, είναι σίγουρα πολύ καλό σημάδι. Πέραν αυτού, είναι κι ένα δείγμα για το τι αισθάνεται και για τις δικές σου προθέσεις, καθώς δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσεις το σκυλί σου, π.χ. σε κάποιον που δεν είσαι σίγουρος ότι θα το φροντίσει και θα το νοιαστεί.

 

Σε συστήνει σε όποιον γνωστό συναντήσετε

Ακόμα κι αν είναι κάποιος μακρινός συγγενής, κάποιος παλιός συμμαθητής, κάποιος συνάδελφος από τη δουλειά. Το ότι έχει καμάρι κι επιθυμία να δείξει σε όλους ότι είσαι το αγόρι/κορίτσι της/του πάει να πει ότι νιώθει ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη και περηφάνια να σε έχει στη ζωή της/του. Δεν κρατιέται θέλει να το φωνάξει.

 

Σου μαγειρεύει, σε φροντίζει κι ενδιαφέρεται για το σπίτι σου

Η περιποίηση, το ενδιαφέρον, η προσπάθεια του άλλου να σε φροντίσει, να σου μαγειρέψει, να σε σκεπάσει το βράδυ να μην κρυώσεις -όπως λέει και ο Οικονομόπουλος- είναι μικρές λεπτομέρειες με τις οποίες σου δείχνει το ταίρι σου ιδιαίτερο και ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ταυτόχρονα το να σέβεται τον χώρο σου, να θέλει να είναι καθαρός και περιποιημένος, να ακολουθεί την αισθητική σου σε κάποιο δώρο που αφορά το σπίτι ή και το πιο απλό, να μη συμπεριφέρεται σαν να είναι σε ξενοδοχείο, δείχνει πολλά για το πώς αισθάνεται για σένα.

 

Όταν αναφέρεται στην ερωτική σας επαφή δε μιλά ποτέ υποτιμητικά

Προσέχει πολύ τα λόγια του/της σε όλα τα επίπεδα, κυρίως όμως στο κομμάτι της ερωτικής επαφής. Δε θα ακούσεις να αναφερθεί με τον χαρακτηρισμό «πηδιόμαστε», για παράδειγμα, όταν πρόκειται για το μεταξύ σας. Θα προτιμήσει κάποιο πιο τρυφερό και μοναδικό χαρακτηρισμό γιατί είναι κάτι πιο ιδιαίτερο απ’ ό,τι απλό σ3ξ.

Όπως και να έχει, η κάθε σχέση είναι μοναδική. Η σύνδεση με το ταίρι σου πιθανώς δε μοιάζει και σε καμία περίπτωση δεν είναι ίδια με κάποια άλλη σχέση από το παρελθόν σου. Τα σημάδια και ο τρόπος του καθενός από μας για να δείξει την αγάπη, το ενδιαφέρον και την ένταση των συναισθημάτων του είναι ξεχωριστά. Προσπαθώντας να «διαβάζεις» το ταίρι σου θα καταφέρεις να εντοπίσεις και τα ξεχωριστά σημάδια -τα όχι και τόσο προφανή για όλους- που σου δείχνει. Έχεις κι εσύ τα δικά σου, άλλωστε, οπότε φρόντισε να τα επικοινωνείς κι όλα καλά θα πάνε.

Συντάκτης: Βάσω Καπνιάζη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου