pillow2816

Σε μια σχέση, ειδικά από κάποια στιγμή και μετά, είναι σημαντικό να υπάρχει οικειότητα. Μόνο όταν οι δύο σύντροφοι νιώθουν άνετα μεταξύ τους μπορεί η σχέση να θεωρείται ολοκληρωμένη. Η οικειότητα δεν είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα, αλλά ένα σημαντικό μέρος της. Όταν δυο άνθρωποι είναι μαζί πρέπει να μπορεί καθένας να βγάζει τον πραγματικό του εαυτό, χωρίς ντροπές και υπεκφυγές. Η έννοια της οικειότητας δεν περιορίζεται μόνο στο να εκφράζεσαι ελεύθερα και να λες ό,τι θέλεις. Περιλαμβάνει και το να μπορείς να κάνεις ο,τι επιθυμείς, να συμπεριφέρεσαι όπως ακριβώς σου βγαίνει, να κάνει ό,τι θα έκανες αν ήταν μπροστά ο κολλητός σου ή μονάχα ο εαυτός σου.

Τι ακριβώς δείχνει όμως το να μη θέλει κάποιος -εκτός κρεβατιού- να εμφανιστεί χωρίς ρούχα μπροστά στο ταίρι του; Είναι κάτι φυσιολογικό, με το οποίο πρέπει να είσαι άνετος και να αφήσεις χώρο στον σύντροφο ή μήπως χρήζει συζήτησης και επίλυσης; Το να μη θέλει το ταίρι να κυκλοφορήσει μπροστά σου χωρίς να φοράει απολύτως τίποτα δε σημαίνει απαραίτητα πως δε νιώθει άνετα μαζί σου. Πιο εύκολο είναι να μείνει κάποιος χωρίς ρούχα την ώρα της επαφής υπό ίσως χαμηλό φωτισμό, παρά σε ανύποπτο χρονικό διάστημα. Πόσο μάλλον στην αρχή της σχέσης, που ίσως και να ντρέπεσαι ακόμα σε κάποιο βαθμό το ταίρι, είναι λογικό να υπάρχει τρακ και αμηχανία, οπότε πολλά πράγματα παραβλέπονται και δε λαμβάνονται καν υπόψιν. Οπότε όταν είστε μικρό χρονικό διάστημα μαζί, ακόμα και αν κάποιος δε θέλει να κυκλοφορήσει το ταίρι χωρίς ρούχα δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σε χαλάσει, να σε ξενερώσει ή να σε ανησυχήσει.

Το πρόβλημα ίσως ξεκινάει τη στιγμή που ενώ είσαι με κάποιον για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξακολουθείς να μ νιώθεις άνετα να κυκλοφορήσεις χωρίς ρούχα μπροστά του. Για να αλλάξεις πηγαίνεις στο μέσα δωμάτιο και για να κάνεις μπάνιο κλειδώνεις δις και τρις την πόρτα του μπάνιου, ώστε να σιγουρευτείς πως το ταίρι σου δε θα μπει ξαφνικά μέσα. Απορίας άξιο είναι τι θα δει ο/η σύντροφος την ώρα που κάνεις μπάνιο, που δεν έχει ξαναδεί. Μήπως κάπου το χάνετε με την οικειότητα ή το πρόβλημα είναι καθαρά δικό σου;

Μπορεί ο σύντροφός σου να μη σε κάνει όντως να νιώθεις άνετα όταν κυκλοφορείς χωρίς ρούχα μπροστά του υπό το φως της μέρας. Μπορεί να νιώθεις πως σε κοιτάει επικριτικά, πως παρατηρεί κάθε ψεγάδι σου και είναι έτοιμος να το σχολιάσει με την πρώτη ευκαιρία. Έτσι, ίσως να μη σε κάνει να νιώθεις άνετα με το σώμα σου, αφού αισθάνεσαι ότι κάποιος προσπαθεί να σε εξιχνιάσει και σε κοιτάζει από την κορυφή ως τα νύχια. Ωστόσο, μπορεί αυτό να αισθάνεσαι και να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μπορεί απλώς το ταίρι να κοιτάζει και να απολαμβάνει το θέαμα, ενώ εσύ να μην έχεις αποδεχτεί κάποια χαρακτηριστικά του εαυτού σου και κάποιες ατέλειές σου, με αποτέλεσμα να νιώθεις άσχημα όταν εκτίθεσαι στο αμόρε και ξέρεις πως μπορεί να τα παρατηρήσει. Εδώ το πρόβλημα δεν είναι η οικειότητα, αλλά η δική σου ανασφάλεια, μήπως και δεν καταφέρεις να νιώσεις ποθητός και μήπως δεν αρέσει στο ταίρι αυτό που θα αντικρίσει. Μπορεί ακόμα το ταίρι να σου κάνει και κομπλιμέντα  για να σου τονώσει το ηθικό κι εσύ να θεωρείς πως τα λέει για να νιώσεις απλώς λιγότερο άσχημα απ’ ότι ήδη νιώθεις. Για να ξεπεράσεις κάποιες ανασφάλειες που αφορούν στο σώμα σου πρέπει σίγουρα να το δουλέψεις πολύ και να σε βοηθήσει και το άτομο που έχεις δίπλα σου.

Να δίνεις χρόνο και χώρο στο ταίρι σου, να το κάνεις να νιώθει άνετα με το σώμα του και να μη σε ντρέπεται. Εξάλλου η αλήθεια είναι πως έχεις δει κάθε σημείο το σώματός του ακόμα κι όταν υπάρχει λιγότερος φωτισμός και νομίζει πως δεν παρατηρείς. Για να είστε ακόμα μαζί, σίγουρα δεν υπάρχει κάτι που δε σου αρέσει. Προσπάθησε λοιπόν να κάνεις και το αμόρε να το καταλάβει!

Συντάκτης: Μαριλένα Κοντογιάννη
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!