Δεξιότητες. Όπως οι άνθρωποι διαφέρουν στα χαρακτηριστικά τους, διαφέρουν και στις δεξιότητές τους. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μια κλίση στις τέχνες, άλλοι στο διάβασμα, άλλοι σε πιο πρακτικά θέματα. Οι άνθρωποι που με λίγα λόγια «πιάνουν τα χέρια τους». Αν έχεις συναναστραφεί έναν τέτοιον άνθρωπο, αν ήσουν τυχερός και τον έχεις στο στενό περιβάλλον σου, τότε θα συμφωνήσεις απόλυτα με την παρακάτω φράση. Είναι ευλογία και τρομερή ασφάλεια να έχεις έναν άνθρωπο που πιάνουν τα χέρια του στη ζωή σου.

 

1. Δεν αγχώνεσαι για απρόοπτα

Δεν ξέρεις ποτέ, πότε θα συμβεί κάτι που θα είναι πέραν των δυνατοτήτων σου. Σε ένα σπίτι, σε ένα μαγαζί, σε οτιδήποτε χρειαστεί, ό,τι χαλάσει και ό,τι χρειαστεί να φτιαχτεί, έχεις πάντα την ηρεμία σου ότι θα είναι εκεί. Τα απρόοπτα πλέον, δεν αποτελούν κίνδυνο αλλά πρόκληση.

 

2. Γλιτώνεις χρήματα

Αν υπάρχει κάτι που τα χέρια του μπορούν να διορθώσουν δε θα σε αφήσει ποτέ να ξοδέψεις χρήματα τζάμπα σε κάποιον άλλον. Καλώς ή κακώς, μέσα στα έξοδα δε χρειάζεται να υπολογίζουμε και μερεμετοδουλειές επιπλέον. Και αυτό είναι σημαντική βοήθεια.

 

3. Αργίες και γιορτές

Η αμηχανία και η άβολη στιγμή που είναι ξημερώματα και πρέπει να βρεις μια αντίστοιχη του προβλήματος ειδικότητα είναι λιγότερη πιθανή σαν ενδεχόμενο. Δεν ξέρεις ποτέ θα συμβεί η ζημιά. Είναι πολύ πιο εύκολο να καλέσεις έναν δικό σου άνθρωπο, πόσο μάλλον να ζει μαζί σου, παρά να ξυπνάς και να υποχρεώνεσαι σε αγνώστους.

 

4. Ο βοηθός

Είναι πολύ απολαυστικό, ακόμα και αν τα δικά σου χέρια δεν πιάνουν καθόλου, να παίζεις το σημαντικό ρόλο του βοηθού σε μια τόσο σημαντική δουλειά και σε έναν δικό σου άνθρωπο. Παραγωγικότητα, δημιουργικότητα και self esteem που λένε και στο χωριό μου.

 

5. Ώρα για ανανέωση

Μπορείς να δημιουργήσεις και να ανακαινίσεις το χώρο σου ανά πάσα ώρα και στιγμή. Οι άνθρωποι αυτοί πάντα θέλουν να κάνουν κάτι δημιουργικό και σίγουρα θα είναι οι πρώτοι που θα προσφέρουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους με χαρά.

 

6. Ενισχύεται η αυτοπεποίθηση

Δε χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα. Αν ένας άνθρωπος γνωρίζει πέντε δέκα πράγματα και τα καινούρια που θα εμφανιστούν και να μην τα γνωρίζει, θα τα αντιμετωπίσει με αυτοπεποίθηση και θάρρος. Αυτό γεμίζει και εσένα με τα αντίστοιχα συναισθήματα και αυτό είναι μόνο θετικό. Έχεις κάποιον να βασιστείς πάνω του.

 

7. Γεννιούνται ιστορίες

Είναι προτέρημα να συναναστρέφεσαι με τέτοιους ανθρώπους γιατί έχουν πάντα μια ενδιαφέρουσα ιστορία να πουν από τις εμπειρίες τους. Δε θα βαρεθείς με λίγα λόγια ποτέ.

 

8. Δοτικότητα

Εργαλεία, βιβλία και χίλια αλλά δυο πράγματα έχει στην κατοχή του. Είναι παθιασμένος και αγαπάει αυτό που του αρέσει να κάνει. Ένας άνθρωπος παθιασμένος με οτιδήποτε, δεν μπορεί παρά να είναι δοτικός και σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις του.

 

9. Κοντά στον βασιλικό

Δίπλα του θα μάθεις πολλά. Και έτσι ίσως είναι πιο εύκολο να καταλάβεις και εσύ ο ίδιος τι αγαπάς, σε τι έχεις κλίση και με τι θα ήθελες να ασχοληθείς. Σίγουρα θα σου δώσει το κίνητρο και την αφορμή που πολλές φορές λείπουν από τη ζωή μας.

 

Μόνο θετικά έχεις να αποκομίσεις από μια τέτοια σχέση, οποία φύση και αν έχει. Γιατί οι άνθρωποι που πιάνουν τα χέρια τους είναι λίγο πιο δικοί μας από κάθε άλλον. Και σίγουρα τους αγαπάμε λιγάκι πιο πολύ για όλα όσα μας προσφέρουν και μας χαρίζουν χωρίς δεύτερη λέξη.

Συντάκτης: Λίνα Καράτση
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου