silhouettes-couple-love-hugging-concert-footage-071594297_prevstill

Όλοι το κάνουν, πολλοί το απολαμβάνουν, λίγοι ξέρουν να το κάνουν σωστά. Σε μια εποχή ιδίως όπου το διαδίκτυο και τα social media έχουν αντικαταστήσει κάθε ανθρώπινη επαφή, τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Ξέρεις για ποιο μιλάω. Πέντε γράμματα όλα κι όλα που μας έχουν φάει τη ζωή. Φλερτ.

Friend request, μηνύματα στο inbox κάθε εφαρμογής και πάει λέγοντας. Θα ξεκινήσω αναφέροντας τη χειρότερη μορφή των «Ιάσο Κοκλα», όπου η μοναδική συμβουλή είναι να σβήσουν απλά κάθε είδους λογαριασμό μπας και επανέλθουν τα μάτια μας στην αρχική τους κατάσταση. Θα συνεχίσω με τους τύπους «Καλιμαίρα τοι κάνης;», όπου για κάποιο λόγο εκεί δε μας λυπάται ο Θεός ή απλά δοκιμάζει τις αντοχές μας. Και φυσικα κάτι πιο light, σε διορθωμένη εκδοχή αλλά εξίσου ανισόρροπη είναι τα κάθε είδους «Καλημέρα», «Καληνύχτα», «Καλησπέρα και καλή βραδιά», με πολύ αγαπημένο το «Τι νέα;».

Καταρχάς, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Έστω ότι δε γνωρίζεις έναν άνθρωπο και για τον χ,ψ λόγο σου έχει δημιουργηθεί η επιθυμία να έρθεις σε επικοινωνία μαζί του. Πόσες είναι οι πιθανότητες να απαντήσει σε ένα ξερό καλημέρα; Ή όταν κάνεις την ερώτηση «Τι νέα;» από που να το πιάσει; Ξέρεις μήπως τα παλιά και αγχώνεσαι μήπως έχασες κάποιο επεισόδιο;

Δεν είναι δύσκολες οι σχέσεις. Δύσκολες τις κάνουν οι άνθρωποι που τις επιχειρούν χωρίς να έχουν φαντασία, όρεξη ή επειδή δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν και προσπαθούν να γεμίσουν κάποιες άδειες στιγμές τους. Αν σου αρέσει ένας άνθρωπος, ο τρόπος που θα σκεφτείς να τον προσεγγίσεις θα είναι αντίστοιχα όμορφος όσο βλέπεις και εκείνον. Θα πεις αυτό που πρέπει χωρίς να χρειάζεται να είναι κάτι που δεν έχει ειπωθεί ξανά ή να σπαζοκεφαλιαζεις μέρες για να το βρεις.

Τα πιο όμορφα λόγια είναι αυτά που νιώθεις βλέποντας ή έχοντας στο μυαλό σου τη μορφή του. Τα ειλικρινή και γεμάτα σεβασμό για το πλάσμα που σου τα δημιούργησαν. Ακόμα κι αν αποσκοπείς σε κάτι σεξουαλικό γιατί αυτό που σου γεννάει είναι ο πόθος, ακόμα και τότε ο τρόπος που θα προσεγγίσεις τον άλλον θα πρέπει να διέπεται από κάποιες αρχές. Δεν είμαστε ζώα και κανένας άνθρωπος δεν αξίζει να τον κακομεταχειρίζονται ή να έρχεται σε δύσκολη θέση.

Ίσως το φλερτ τελικά θα έπρεπε να διδάσκεται ως μάθημα στο λύκειο για να μένουν μετεξεταστέοι οι προαναφερθέντες μπας και κερδίσουμε λίγη ψυχική ηρεμία.

Γιατί το φλερτ θα είναι πάντα το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ανθρώπους που έλκονται. Και είναι αυτό που ανάλογα με τον τρόπο που θα γίνει, θα καθορίσει και την εξέλιξη της ιστορίας. Μπορεί να σε κάψει, μπορεί να σου χαρίσει και τις πιο μαγικές στιγμές. Όλα είναι στο χέρι σου και όλα απαιτούν λεπτούς χειρισμούς και κανόνες. Γιατί αν δεν ξέρεις τους κανόνες τότε δε νοείται να έχεις το θράσος να το τολμάς. Κανόνες που ορίζονται και μεταβάλλονται κάθε φορά ανάλογα με το άτομο που έχεις απέναντί σου. Δεν υπάρχουν τακτικές, κώδικες και μέθοδοι αλάνθαστοι. Υπάρχει μόνο θέληση, κριτική σκέψη και φαντασία που αφήνεις εκείνη τη στιγμή ελεύθερη να σε οδηγήσει ανάλογα.

Για να μπορείς να το απολαύσεις πρέπει πρώτα να το γνωρίζεις και να έχεις αποκτήσει την εμπειρία που χρειάζεται. Για να είναι όλοι κερδισμένοι από αυτό, οποίος και αν είναι ο σκοπός του καθενός.

Συντάκτης: Λίνα Καράτση
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!