Οι ατάκες του έχουν γίνει must, το χιούμορ του μας συναρπάζει και δεν το ξαναείδαμε σε κανέναν, ενώ ο πρωτότυπος ατακαδόρος μέσα του δίνει και παίρνει καιρό τώρα. Δεν περνάει απαρατήρητος ένας τέτοιος κωμικός. Φυσικά δεν είναι άλλος, από τον Αλέξανδρο Τσουβέλα. Αποτελεί σφραγίδα στο εγγυημένο γέλιο, ο οποίος έχει κατορθώσει να μπει εδώ και έτη στην καρδιά, στο μυαλό μας και στο σαλόνι μας, για να συντροφεύσει στιγμές με τη παρέα ή το ταίρι μας. Παράλληλα, ακόμα και σε στιγμές δύσκολες για εμάς, ο κωμικός κατορθώνει να κερδίζει το ενδιαφέρον του θεατή του και να τον εισάγει σε ταχύτητα φωτός στο τι πραγματικά εστί κωμωδία, αφού φαίνεται να είναι δάσκαλος του είδους του, με έμφυτο ταλέντο του, το οποίο καλλιέργησε ξεκινώντας ως ραδιοφωνικός παραγωγός.

Φυσικά, ήταν μαζί μας στην περίοδο της πανδημίας και μας χάρισε απίστευτο γέλιο, κάνοντάς μας να περιμένουμε την εκπομπή του, “πάρε πέντε” με κλίκς τα οποία πατήσαμε γρήγορα σε κάθε νέο του βίντεο. Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας που μεγάλωσε στο Περιστέρι και μέχρι σήμερα διατηρεί εκπομπή στον sport fm καθημερινά 8-10 με τη Μαρία Ζαφειράτου, έχτισε την επικοινωνία με το κοινό του μέσα από το ραδιόφωνο και την εκπομπή ταξί το 2020. Με ένα πλούσιο βιογραφικό στον χώρο του stand up comedy και τα ζητήματα ποδοσφαίρου, έγινε γνωστός άμεσα κι ευρέως. Παράλληλα, η δουλειά του στο netwix με τον Φάνη Λαμπρόπουλο, τον Νικόλα Ράπτη και τον Θανάση Πασσά, ξεπέρασε ενδεικτικά τις 1.5 εκατομμύριο προβολές και πήρε μαζί τους φανς τους, αφού μπορούσαν έτσι να έχουν την ευκαιρία να βλέπουν τους comedians της καρδιάς τους να συνενώνουν τις δυνάμεις τους, σε ένα αποτέλεσμα πραγματικά ξεκαρδιστικό. Ως κύρ Αλέκος, ο comedian φόρεσε στον εαυτό του την ιδιαίτερη χαρακτηριστική μπασκετική περσόνα που όλοι μας θα θέλαμε να έχουμε στο τσεπάκι μας.

Ανάμεσα σε μουλτιτάσκινκ υψηλής αξίας, που θα ζήλευε κι ο πιο αποδοτικός άνθρωπος στη γη, διαπρέπει ταυτόχρονα ως κωμικός, παραγωγός, παρουσιαστής και φυσικά σαν τραγουδιστής, αφού όπως παρουσιάστηκε μέσα απ’ τις διαδικτυακές εκπομπές του, έχει τρομερή φωνή και μάλιστα με αυτή μιμείται καλλιτέχνες όπως ο Νότης Σφακιανάκης. Όπως παραδέχεται, δε μετανιώνει για τίποτα στη ζωή του και τολμάει πάντα ό,τι είναι κοντά σε αυτόν, καθώς τα θέλει όλα να γίνονται σωστά κι όχι απλώς διεκπεραιωτικά και καλά κάνει, γιατί έτσι τον αγαπήσαμε! Αρετή του μεγάλη -όπως φαίνεται- η ευελιξία, καθώς έχει παραδεχτεί ότι χάριν αυτής έχει κατορθώσει να αφουγκραστεί το κοινό και τις απαιτήσεις του, οπότε αν ξεπεράσει τις προτιμήσεις του να μπορεί να επανέλθει σε αυτές, με καθαρή δέσμευση να τολμάει, όπως και να έχει.

Ο Αλέξανδρος θα δεχτεί την κριτική και παραδέχεται χωρίς περιστροφές την ψυχική εξάντληση που νιώθει ένας κωμικός αφότου τα δώσει όλα στο κοινό του αποκαμωμένος. Στην πραγματική του ζωή, είναι το εντελώς αντίθετο απ’ τους χαρακτήρες που ξεδιπλώνει, minimal θα έλεγε κανείς. Έχει βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στη ζωή του και στη δουλειά του, καθώς παραδέχεται το ότι ζει αυστηρά, με συγκεκριμένα όρια. Μοναδικό του ελάττωμα όπως αναφέρει, το έντονο δημιουργικό του άγχος κι οι εκνευρισμοί του, που όπως υποστηρίζει περνάνε αμέσως κι έτσι παραμένει από άποψη ρουτίνας καθημερινά ο ίδιος, καταφέρνοντας έτσι να δουλεύει επιτυχώς, με τον εαυτό του και τους άλλους. Όπως παραδέχεται το ραδιόφωνο είναι η φωλιά του, ενώ η κωμωδία είναι η πλάτη που στηρίζεται στα δυσκολότερα τής επαγγελματικής ζωής. Οι άνθρωποι τον προσεγγίζουν πολύ και του μιλάνε, γιατί ό,τι καθημερινά τους τρώει και το νικάνε με την παρέα του, ενώ αυτός αποδέχεται μέρος ευθύνης που ο ίδιος αποδίδει στον εαυτό του γι’ αυτά τα άτομα.

Σε στιγμή ειλικρίνειας, παραδέχεται πως η πιο περίεργη στιγμή του στην κωμωδία, είναι η στιγμή που κάποιος έπεσε και προσγειώθηκε από τα δύο μέτρα μπροστά του στη σκηνή, κατορθώνοντας να κρατήσει το παγωτό του άθικτο κι όρθιο. Μιλάει στα ίσια κι επεξηγεί πως ουδέποτε είχε η μίμηση κάποιων χαρακτήρων από άλλες χώρες τίποτα το ρατσιστικό, ενώ για να μπορέσει να το κάνει αυτό, αντλεί από την εμπειρία. Έτσι, έχει χτίσει φιλίες και γνωριμίες με μετανάστες και μέσα απ’ αυτές, θίγει το συγκεκριμένο θέμα με το μοναδικό του χιούμορ. Πρώτος φυσικά θίγει και τα κακώς κείμενα που έχουμε ως Έλληνες.

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας ναι μεν τσαλακώνεται αλλά με μέτρο κι αυτοσεβασμό στις ικανότητές του, χωρίς υπερβολή, με ανεπιτήδευτη αμεσότητα και φυσικότητα που τραβάει την προσοχή και τη διατηρεί, με ένα χιούμορ προσιτό σε όλες τις ηλικίες, μεταβαλλόμενο σύμφωνα με το ποιον έχει απέναντί του κάθε φορά. Με αυτό το χάρισμα κι όπλο στη φαρέτρα του, σατιρίζει με υγιή όρια και με ετοιμολογία. Επάξια λοιπόν μπήκε στην καρδιά μας και “δεν είμαστε επιθετικοί, κανονικοί είμαστε”!

 

Πηγή φωτογραφίας

Συντάκτης: Ελένη Χριστοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου