Λένε πως εκείνο που κάνει την πράξη δέκα φορές πιο ολοκληρωμένη, πιο δυνατή και πιο έντονη είναι το μετά. Είναι δηλαδή όλη εκείνη η διαδρομή από τη στιγμή που αποφασίζουμε πως θέλουμε διακαώς να βρεθούμε μ’ ένα συγκεκριμένο άτομο κάτω από τα παπλώματα μέχρι τη στιγμή που γίνεται η πράξη. Είναι όλα τα βλέμματα, τα μηνύματα, τα φιλιά, τα δάχτυλα που απλώνονται σε ολόκληρο το σώμα, οι ανάσες κι η γλώσσα που άλλοτε παραμιλάει κι άλλοτε γλιστράει ανενόχλητη σε κάθε σπιθαμή του κορμιού. Είναι η εκκίνηση αλλά κι ένδειξη για εκείνο που πρόκειται να ακολουθήσει.

Το μετά είναι ικανό να κάνει την επαφή πιο ευφάνταστη και δημιουργική, διότι το μυαλό μπαίνει σε μια σφαίρα φαντασίας με μόνο στόχο να κάνει πράξη όλα εκείνα που ειπώθηκαν και τώρα δικαίως αναμένει το σώμα. Κι αφού ολοκληρωθεί η πράξη, η κoρύφωση γίνει πραγματικότητα κι ακουστεί κι η τελευταία ανάσα απόλαυσης, η περιπέτεια καταλήγει στη φάση του μετά. Εκεί όπου τα σώματα κουρασμένα θα ξαπλώσουν πλάι πλάι και το χαμόγελο θα φτάσει μέχρι τα αυτιά από τις ενδορφίνες που μόλις έφτασαν σε επίπεδα υψηλότερα από το κανονικό. Πώς ονομάζεται εκείνη η φάση; Όπως τη λέμε και στο χωριό μου, after play. Γιατί έχει τόση σημασία; Θα δούμε παρακάτω!

 

All About Sex | eBook


€5,00

-----

 

Το after play πηγάζει από την αγγλική λέξη «after», που σημαίνει μετά και «play» που σημαίνει παιχνίδι, κι είναι λοιπόν εκείνο το «παιχνίδι» που ακολουθεί όταν η πράξη φτάσει στο τέλος. Το σημείο εκείνο που μαζί με το ταίρι σας βρίσκει τις περισσότερες φορές αλαφιασμένους κι αγκαλιασμένους γεμάτους χαλάρωση. Εκεί όπου όλα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια έγιναν πράξη και σας έκαναν να νιώθετε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά, βυθισμένοι σε μια νιρβάνα. Σε εκείνο ακριβώς το σημείο έρχεται το μετά για να δώσει στα δύο χαλαρά σας σώματα το τελειωτικό χτύπημα. Γιατί αυτή δε σταματάει όταν ο ένας από τους δυο σας ή και οι δύο φτάσετε στη μέγιστη απόλαυση, αλλά όταν η ένωσή σας συνεχιστεί κι ύστερα.

Γι’ αυτό όλα εκείνα που συμβαίνουν αφού τελειώσει μεταφορικά και κυριολεκτικά η πράξη είναι εκείνα που τελικά θα δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για τις επόμενες στιγμές που θα περάσεις με το ταίρι. Η αλήθεια είναι πως τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να βλέπεις το ταίρι σου, αφού έχετε τελειώσει παρέα, να σου γυρνάει την πλάτη, να ασχολείται με την οθόνη του κινητού του ή να φεύγει από το σημείο εκείνο που μέχρι πριν λίγο περνούσε καλά μαζί σας. Είναι λες και αφήνετε το τελικό στάδιο της πράξης ανεκπλήρωτο και κάτι τέτοιο κάνει το μετά να μην έχει καμία σημασία, να μην είναι τίποτα ουσιαστικό και εν τέλει χαλάει κι ολόκληρη επαφή.

Η πραγματική σημασία του κρύβεται στη στιγμή που θα αποφασίσεις να κάνεις παρέα στο ταίρι σου μες στην μπανιέρα. Εμφανίζεται όταν θα ακουμπήσεις το κεφάλι σου στο στέρνο του ανθρώπου σου, όταν θα βρεθείτε πρόσωπο με πρόσωπο και τα χείλη σας θα ενωθούν φιλώντας ο ένας το χαμόγελο του άλλου, όταν θα μπλέξετε τις πατούσες των ποδιών σας κι η σάρκα θα ακουμπάει η μία την άλλη. Όταν η αγκαλιά θα έρθει και θα κουμπώσει λέγοντας στο μυαλό πως δεν υπάρχει τη δεδομένη στιγμή καλύτερο μέρος στον πλανήτη.

Μέσα από το παιχνίδι που γίνεται αφού τελειώσει η επαφή, η εγκεφαλική κι η συναισθηματική ένωση με τον σύντροφό μας γίνεται εντονότερη. Ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στον άνθρωπό μας και χτίζουμε έτσι πιο βαθιές, ουσιαστικές σχέσεις μαζί του. Σχέσεις που έχουν περισσότερη οικειότητα, συντροφικότητα, στοργή, κι άνεση. Από την άλλη πάλι, το after άμα παιχτεί σωστά μπορεί γρήγορα να φέρει το παιχνίδι στην αρχή. Να δώσει έναυσμα για παιχνίδια και να γίνει το κάλεσμα το δικό μας ή του συντρόφου μας. Επομένως, καμία πράξη δεν ολοκληρώνεται αν δεν έρθει το afterplαy να βάλει το ίδιο τελεία ή κόμμα -ανάλογα με την όρεξη του κάθε ενός – γιατί εν τέλει το μετά είναι τόσο σημαντικό όσο και το πριν, όσο κι η ίδια η πράξη.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

 

Συντάκτης: Δέσποινα Κυριάκου
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου