Close-up Of man  using A Vacuum Cleaner professional vacuum cleaner

Υπάρχουν μερικά αντικείμενα μέσα σε όλα τα σπίτια τα οποία αν μου επέτρεπες να τα χαρακτηρίσω θα τα έλεγα υποχθόνιες μηχανικές μαριονέτες του σατανά. Μεταμφιέζονται σε κάτι καλό και χρήσιμο, με απώτερο σκοπό να εισβάλουν στα σπίτια μας και να κάνουν τη ζωή μας δυσκολότερη. Νούμερο ένα στη λίστα; Η ηλεκτρική σκούπα φυσικά!

Φήμες λένε ότι από αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιούνταν ως μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους απόσπασης πληροφοριών. Σε έπιανε ο άλλος όμηρο και ερχόταν κάθε μέρα στις 7:59 το πρωί και άρχιζε να σκουπίζει το δωμάτιο. «Θα ομολογήσεις;» ρώταγε. «Όχι!» απάνταγες εσύ αποφασισμένα. 6:59 το επόμενο πρωί, «θα ομολογήσεις;» και όσο έλεγες εσύ όχι τόσο πιο νωρίς ερχόταν.

Όχι εντάξει υπερβάλω λίγο. Η ηλεκτρική δεν είχε εφευρεθεί ακόμα. Να τονίσω όμως ότι αν είχε εφευρεθεί είμαι σίγουρη πως το παραπάνω σενάριο, δεν θα ήταν σενάριο, αλλά μάθημα ιστορίας τρίτης λυκείου.

Ύπουλα κατασκευάσματα είναι πάντως. Αρνούνται να μπουν σε λειτουργία αν δεν κοιμάται κάποιος μέσα στο σπίτι. Είμαι σίγουρη ότι υπάρχει και σαν βήμα στις οδηγίες χρήσης! Βήμα ένα: βεβαιωθείτε ότι κάποιος κοιμάται (κατά προτίμηση με την πόρτα ανοιχτή). Βήμα δύο: συνδέστε την πρίζα. Βήμα τρία: Πατήστε το κουμπί κι απολαύστε. Έξτρα τιπ σωστής λειτουργίας: Αν το άτομο δουλεύει νυχτερινή βάρδια η διαδικασία λειτουργεί με μεγαλύτερη επιτυχία.

Η μάνα μου τουλάχιστον με αυτή τη σειρά τα κάνει και έχω έγκυρες μαρτυρίες φίλων που επιβεβαιώνουν ότι αντίστοιχα περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά και στα δικά τους σπίτια. Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. Όρος για τη καλή λειτουργία της σκούπας πρέπει να είναι.

Δε σε έπεισα ακόμη ότι κάτι δεν πάει καλά; Σου έχω κι άλλο επιχείρημα και είναι δυνατό! Έχεις ανοίξει ποτέ σου σκούπα ηλεκτρική μπροστά σε σκύλο, γάτα, κουνέλι, χάμστερ ή ό,τι άλλο μπορεί να έχεις για κατοικίδιο; Αν ναι, έχεις δει τον πανικό στα μάτια τους και τα έχεις δει να τρέχουν να μπαίνουν κάτω από κρεβάτια, καναπέδες και λοιπά έπιπλα για να προστατευτούν. Κάτι παραπάνω ξέρουν τα ζώα, έχουν ένστικτο, μην τα υποτιμάς! Και στην τελική δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ άνθρωπο ή αντικείμενο που δεν το εμπιστεύεται πρώτα ο σκύλος μου, σπίτι μου δεν το βάζω! Το ίδιο προτείνω και σε σένα φίλε μου, για δική σου ασφάλεια και μόνο.

Τι σας έκαναν μωρέ οι old fashiond πατροπαράδοτες χειροκίνητες σκουπίτσες του θεού; Φασαρία δεν κάνουν, μια χαρά μαζεύουν όλα τα σκουπίδια και μάλιστα όταν τελειώσεις δε σου αφήνουν και πεσκέσι πονοκέφαλο σαν τις άλλες.

Θες και μπόνους; Άμα λάχει βγαίνεις και στη γειτονιά να κυνηγήσεις κανένα ενοχλητικό παλιόπαιδο που έπαιζε μπάλα στην αυλή σου, χωρίς την άδειά σου. Τι; Όχι; Εγώ πάντως όταν ήμουν πιτσιρίκα δε θυμάμαι καμία θεία να μας κυνηγάει με τη miele στο χέρι. Όλες κάτι ξύλινα παραδοσιακά σκουπόξυλα είχανε, που μπορεί να πόναγαν διαολεμένα άμα τα έτρωγες κατακέφαλα, αλλά τουλάχιστον ήταν ήσυχα!

Τέλος θέλω να τονίσω ότι αν οι εταιρίες που έβγαζαν τις σκούπες ήταν σωστές, θα έβαζαν προειδοποιητικό μήνυμα στη συσκευασία όπως κάνουν και οι εταιρίες καπνού. «Προσοχή η χρήση της σκούπας κρύβει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τη δική σας και όσων αγαπάτε». Οι μεν κινδυνεύουν με νευρικό κλονισμό οι δε με απόπειρες δολοφονίας εναντίων τους.

Μην παίζετε λοιπόν με την υγεία ούτε τη δική σας, ούτε όσων μένουν μαζί σας. Αφήστε την ηλεκτρική σκούπα στην αποθήκη και πάρτε πάλι την άλλη που στην τελική, δεν καίει και ρεύμα και είναι και πιο φιλική προς το περιβάλλον. Εγώ πάντως για την ώρα λέω να πάω για ύπνο, γιατί η δική μας σκούπα δεν είναι στην αποθήκη και εμένα κάτι μου λέει ότι θα έχω πρωινό ξύπνημα αύριο.

Συντάκτης: Ράνια Ντέτελου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!