maira242

Πολλοί πιστεύουν ότι όσο πιο ανεξάρτητο είναι το συναίσθημα από το σεξουαλικό κομμάτι τόσο πιο παθιασμένο κι άγριο είναι το ίδιο το σεξ μεταξύ δυο ανθρώπων. Ως ιδέα μπορεί να έχει μία βάση κι ίσως για κάποιους αυτό να ισχύει όντως και πρακτικά. Ωστόσο όταν μιλάμε για σεξ με συναίσθημα δεν εννοούμε προφανώς μόνο το τρυφερό ρομαντικό ήρεμο κι αισθησιακό σεξ. Το συναίσθημα μεταξύ δυο ανθρώπων εκτός του ότι σε κάτι τέτοια ζητήματα είναι άκρως παρεξηγημένο ως κατάσταση είναι και κάτι το οποίο βοηθάει στην απόλυτη παράδοση του ενός στον άλλον. Απόλυτη παράδοση όμως δεν μπορεί παρά να σημαίνει μεγαλύτερη απόλαυση.

Όταν ένα άτομο αισθάνεται ερωτευμένο νιώθει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη κι ανάγκη να αφεθεί και να τα δώσει όλα στο αντικείμενο του πόθου του. Ξεπερνάει για χάρη του ανθρώπου που έχει ερωτευτεί πολλά ταμπού τα οποία δε θα άφηνε στην άκρη για τον πρώτο τυχόντα. Θέλει μαζί του να γνωρίσει όσο περισσότερα πράγματα μπορεί, να δοκιμάσει νέες εμπειρίες, να του δώσει όσα σε άλλους δε θα τολμούσε ούτε θα ήθελε μιας κι όταν συμβαίνει μέσα μας κάτι τέτοιο σημαίνει αυτομάτως ότι έχουμε ξεχωρίσει πάνω από όλους τους άλλους έναν και μόνο άνθρωπο.

Είναι όμορφο να νιώθεις απελευθερωμένος απέναντι στο ταίρι ή το μελλοντικό σου ταίρι ή έστω απέναντι στο άτομο που θα ήθελες να γίνει σύντροφός σου. Τη στιγμή που θα νιώσεις ότι το συναίσθημα κι η έλξη συναγωνίζονται μέσα σου χωρίς κανένα να υπερτερεί συνειδητοποιείς με έναν τρόπο μαγικό πως με τον έρωτά σου κάθε δισταγμός που με άλλους φάνταζε αξεπέραστος μοιάζει με πρόκληση η οποία σε καλεί να τη γευτείς και να την απολαύσεις. Αυτός, ο ένας άνθρωπος, είναι έμπνευση άπειρων αισθήσεων κι εφόσον νιώθεις ότι μαζί του θέλεις να τα κάνεις όλα στα άκρα το πάθος στα πάντα είναι δεδομένο.

Γιατί αυτόν τον άνθρωπο δεν τον θέλεις απλώς, τον λαχταράς με κάθε σπιθαμή του εαυτού σου. Γιατί γι’ αυτόν τον άνθρωπο δεν τρέμει μόνο το κορμί αλλά κι η ίδια η ψυχή σου που ανατριχιάζει εξίσου ακόμη και στην ιδέα των δυο σας να κάνετε σεξ. Γιατί αυτός ο άνθρωπος κατάφερε να βγει πάνω από όλους, να σε κερδίσει σε κάθε επίπεδο και να σε κάνει να γνωρίσεις ό,τι ως τότε δε σου έβγαζε κανείς να θέλεις να δοκιμάσεις. Γιατί αυτός ο άνθρωπος όσα μέχρι σήμερα έμοιαζαν ακραία ή αδιάφορα τα κάνει να φαντάζουν απαραίτητα. Γιατί αυτόν τον άνθρωπο θέλεις κι εσύ με τη σειρά σου να τον μάθεις, θέλεις να τον κατασπαράξεις, να γνωρίσεις κάθε του πτυχή και να τον κατακτήσεις όχι ως ιδιοκτησία σου αλλά ως τη μεγαλύτερή σου ανάγκη.

Αν όλα τα παραπάνω είναι φυσικά αμοιβαία –αφού σε κάθε άλλη περίπτωση θα ήταν ανούσιο να μιλάει κανείς για το θέμα αυτό- το αποτέλεσμα των σεξουαλικών εμπειριών που μοιράζεται ένα ερωτευμένο ζευγάρι είναι, πιστέψτε με, ασύγκριτο κι αξεπέραστο. Εννοείται φυσικά, από την άλλη, πως το συναίσθημα στα αρχικά στάδια είναι ικανό ακόμη και να σε κομπλάρει μιας κι όταν θέλεις κάποιον υπερβολικά και σε νοιάζει η έκβαση ανάμεσά σας το κεφάλι σου γεμίζει με ένταση, στρες κι ένα σωρό σκέψεις που σε κάνουν να νιώθεις ανασφαλής. Κάτι το οποίο από μόνο του μπορεί να καταστρέψει το σεξουαλικό κομμάτι αφού κανείς δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως θα ήθελε υπό τέτοιες συνθήκες. Αυτό όμως συνήθως συμβαίνει όταν κανένας από τους δυο δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρος προς τον άλλον και κρατάει μέσα του το μεγαλύτερο κομμάτι των συναισθημάτων του από φόβο. Όταν όμως ξέρετε κι οι δυο τι θέλετε και το θέλετε πολύ και φανερά τότε δεν μπορεί παρά την καίρια στιγμή να δείτε ταυτόχρονα αστεράκια καθώς θα εκτοξεύεστε σ’ αυτά.

Γι’ αυτό κι όταν έρχεται στη ζωή σου ένας μεγάλος έρωτας και σου λέει πως μαζί σου θέλει και μπορεί να κάνει τα πάντα είναι λογικό να χαίρεσαι και να νιώθεις ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο. Κι όχι επειδή κάτι τέτοιο ικανοποιεί τον εγωισμό σου σε έναν τομέα που συνδέεται όντως και με την αυταρέσκεια. Αλλά κυρίως επειδή όταν ακούς κάτι τέτοιο ξέρεις πως η έντονη έλξη εμπεριέχει κι έντονο συναίσθημα.

Συντάκτης: Έλλη Πράντζου
Επιμέλεια κειμένου: Μάιρα Τσιρίγκα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!