Μπαίνεις χαλαρά το βράδυ στο facebook, ανοίγεις μηνύματα κι ειδοποιήσεις. Μπαίνεις ̇και στα αιτήματα φιλίας, να σου κάτι συνάδελφοι, κάτι παλιοί συμφοιτητές, οι μικροί και μεγάλοι συγγενείς σου που άρχισαν πρόσφατα να εξερευνούν το μαγικό κόσμο του internet. Κι εκεί ανάμεσα στα κλασικά πετάγεται κι ένα «Γιώργος-Σούλα Παπαδόπουλος-Ατλαζίδου». Ξαφνικά η βραδιά απέκτησε ενδιαφέρον.

Αρχίζεις να αναρωτιέσαι τώρα ποιον απ’ τους δύο ξέρεις και από πού. Να στείλεις μήνυμα «τι λέει ψηλέ, γνωριζόμαστε από κάπου;» και να είναι μέσα το Σουλάκι; Απαπαπα, δεν είμαστε για τέτοια ρίσκα. Πηγαίνεις στον τοίχο τους και φτιάχνει η διάθεσή σου. Μια ζωγραφιά! Τι ζωγραφιά δηλαδή, εικαστική παρέμβαση  στην καλύτερη περίπτωση. Τελευταίες αναρτήσεις : έντεκα το βράδυ για τα γκολ του ΠΑΟΚ κι έντεκα και τέταρτο «15 τρόποι για να βγείτε με επίπεδη κοιλιά στην παραλία».

Διαταραχή προσωπικότητας, σχιζοφρένεια; Όχι, κοινό προφίλ, αυτή η μάστιγα. Ναι, μάστιγα. Γιατί κι εμείς υπήρξαμε ερωτευμένοι –κι ακόμα είμαστε και περισσότερο μάλιστα– αλλά ερμαφρόδιτο προφίλ δεν κάναμε. Τι εννοείς δε φτάνει σε μία σχέση να έχουμε κοινούς φίλους, κοινή ζωή και να μένουμε στο ίδιο σπίτι; Άντε να πω τώρα στους γονείς μου δηλαδή που είναι εικοσιτρία χρόνια παντρεμένοι, ότι εκτός από κοινή φορολογική δήλωση τώρα πρέπει να κάνουν και κοινό προφίλ στο facebook.

Και για μιλήστε μας γι’ αυτό. Ποιο όνομα μπαίνει πρώτο; Με κλήρωση; Η γυναίκα είναι υποχρεωτικό να πάρει το επώνυμο του άντρα; Χωρίζετε τις μέρες και Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή μπαίνει ο ένας, Τρίτες, Πέμπτες και Σαββατοκύριακα ο άλλος; Όταν θέλετε να ανεβάσετε κάτι, παίρνετε πρώτα έγκριση από τον συνδιαχειριστή; Και με τα likes ρε παιδιά τι γίνεται; Τουλάχιστον να γράφετε το όνομά σας κάτω από κάθε σχόλιο, να ξέρουμε κι εμείς με ποιον μιλάμε και πώς θα απαντάμε.

Το επόμενο στάδιο είναι να ντύνεστε ασορτί και να έχετε και το ίδιο νούμερο στο κινητό. Ε να μην ξέρεις πια, ανά πάσα στιγμή αν τον παίρνει κάποια τηλέφωνο; Ή ποιος είναι αυτός που της στέλνει μήνυμα από τη δουλειά; Γιατί τι να χρειάζεται άραγε η εμπιστοσύνη σε δύο ανθρώπους όταν μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι; Η επιστήμη έφτασε να χωρίζει τα σιαμαία κι εσείς θέλετε να γίνετε με το ζόρι.

Έτσι μου έρχεται δηλαδή καμιά μέρα να πάω να σχολιάσω κανένα: «υπομονή Γιώργο μου, πάρε ντεπόν και βάλε θερμοφόρα» σε status της Σούλας που παραπονιέται για τις δύσκολες μέρες του μήνα. Ή να βάλω τη Σούλα να μου εξηγήσει το offside του χθεσινού ματς και τον Γιώργο πώς ανοίγεις το μαλλί δύο τόνους χωρίς οξυζενέ. Αν θέλετε να σας σβήσουν από φίλο, τώρα ξέρετε τι να κάνετε.

Γιατί μπορώ να δεχτώ το «σε σχέση», «σε σχέση με τον/την», φωτογραφίες και check-in, αλλά όχι και unisex προφίλ. Δηλαδή κι εσείς προκαλείτε με τόση ευτυχία κι αγάπη μαζεμένη. Δηλαδή θέλετε να μας φάει η ζήλια και να πάθουμε τίποτα ψυχολογικά εμείς οι υπόλοιποι που έχουμε ξεχωριστά προφίλ; Ν’ αρχίσουμε τις βαθυστόχαστες ερωτήσεις τύπου «Πού πάει αυτή η σχέση» κλπ; Είχαμε που είχαμε αυτό το «διαβάστηκε», τώρα με αυτό το καινούριο θα μας κλείσετε τα σπίτια.

Πάρτε απόφαση πως το μόνο που μοιράζεστε σε τέτοιου είδους λογαριασμούς είναι οι ανασφάλειες και οι ζήλιες σας. Στο κάτω-κάτω κρεμάστε τους και μια ταμπέλα «ρεζερβέ», να μην τους πλησιάζει κανένας και καμία. Βέβαια, μπορείτε να είστε το πιο ερωτευμένο και πιστό ζευγάρι και χωρίς να χώνετε τις μύτες σας ο ένας στα χωράφια του άλλου. Λέγεται εμπιστοσύνη, διακριτικότητα, ιδιωτικότητα και τα αποτελέσματα είναι απίστευτα.

Επιμέλεια Κειμένου Ελευθερίας Παπαναστασίου: Πωλίνα Πανέρη

 

Συντάκτης: Ελευθερία Παπαναστασίου