Η έκφραση συναισθημάτων είναι ζωτικής σημασίας για το ζευγάρι. Είναι από τα πράγματα που τους δένει αλλά και που καταφέρνει να πετύχει το να γνωρίσει ο ένας τον άλλο. Πολλοί, είτε με τον φόβο της έκθεσης είτε με την αδυναμία λεκτικής έκφρασης καταφέρνουν με απτούς και πολύ πρακτικούς τρόπους να δώσουν επιβεβαίωση για τα αισθήματά τους στο ταίρι τους, χωρίς να εκτεθούν με μεγάλα λόγια. Πολλές φορές οι πράξεις είναι πιο σημαντικές από κενές λέξεις χωρίς νόημα και συναίσθημα, άλλωστε.

 

1. Ο τρόπος που αγγίζεις το ταίρι σου

Ένα χάδι, μια αγκαλιά, το σεξ. Η σωματική επαφή 2 ανθρώπων και η ικανότητά τους να γίνουν ένα. Η αγκαλιά μαρτυρά όσα νιώθεις, ο τρόπος που αγγίζεις, η ένταση και η διάρκεια, όλα είναι μετάφραση των συναισθημάτων σου. Τρυφερά αγγίγματα ή έντονη αφή, όλα οδηγούν προς το να δείξεις πόσο πολύ θέλεις το ταίρι σου.

 

2. Ένα δώρο που ήθελε καιρό

Είναι αυτό που κοιτάει σε κάθε σας βόλτα στη βιτρίνα. Είναι η τελευταία πινελιά που χρειάζεται το σπίτι σας. Είναι αυτό που μαζεύει σιγά σιγά τα λεφτά για να το αγοράσει. Το δώρο δεν είναι μόνο η έκφραση συναισθημάτων προς τον σύντροφό σου. Αυτόματα καταλαβαίνει πόσο τον γνωρίζεις ή όχι. Δε χρειάζονται πολυτέλειες.

 

3. Μια ανατροπή

Είτε μετά από μια κουραστική μέρα έχεις φτιάξει το αγαπημένο σας φαγητό μαζί με ένα μπουκάλι κρασί. Είτε έχεις κανονίσει να δει τον μακρινό του φίλο. Μια μικρή αναπάντεχη στιγμή που θα σας ταρακουνήσει και θα του δώσει έναν παιδικό ενθουσιασμό, για να καταλήξει στο τέλος να σκεφτεί πως όντως θέλεις να τον συγκινείς με όποιον τρόπο μπορείς.

 

4. Αφιερώσου

Είτε στο ξεκίνημα της σχέσης είτε και μετά από καιρό ο χρόνος που θα αφιερώνετε για εσάς τους δύο και μόνο είναι το δικό σας μοναδικό σ’ αγαπώ. Είναι οι μικρές καθημερινές στιγμές που θα είναι μόνο δικές σας, είτε ένα ποτό στο σπίτι με χαμηλά φώτα, είτε μια ταινία χωρίς κινητά στα χέρια και εξωτερικούς περισπασμούς.

 

5. Καλλιεργώντας τις συνθήκες

Η ικανότητα του να σε κάνει να νιώθεις οικεία με τους δικούς του ανθρώπους, το ταίρι σου, είναι πραγματικά σπουδαία. Η παρέα είναι ο καθρέφτης των ανθρώπων, άλλωστε. Είναι η οικογένεια που επέλεξαν δίπλα τους. Στο τέλος της ημέρας η ευχαρίστηση που υπάρχει με το να καλλιεργήσεις ένα κλίμα οικειότητας μεταξύ των φίλων σου και του συντρόφου σου, είναι διπλή. Από τη μια θα μάθει και κάτι καινούριο για σένα μέσα από τους φίλους σου κι εσύ θα καταφέρεις να δείξεις έμμεσα τον σεβασμό σου και την αγάπη σου.

 

6. Ένα μικρούλι πείραγμα

Η ικανότητά σας να μην είστε μόνο ζευγάρι αλλά και φίλοι θα φανεί με το αν κάνετε χιούμορ μεταξύ σας. Αν καταφέρνετε να περνάτε όμορφα ακόμα και όταν είστε οι δυο σας. Τα γέλια σας και τα πειράγματά σας αντηχούν και γεμίζουν ευτυχία τις στιγμές σας. Ξεκίνα εσύ λοιπόν.

 

7. Πες ότι σας φαντάζεσαι μαζί

Δείξε (με μέτρο) ότι κάνεις σχέδια για το κοντινό ή το μακρινό μέλλον. Ο ρόλος που βλέπεις να διαδραματίζει ο ένας στη ζωή του άλλου, ας εκφραστεί. Είτε θα είναι οι διακοπές σας, είτε μια μικρή εκδρομή ή μια κοινωνική εκδήλωση. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη επιβεβαίωση από τη θέληση για συνέχεια.

 

8. Τα μάτια

Ίσως ακόμα και οι πράξεις ή τα λόγια να είναι ένα μηδενικό μπροστά στα μάτια του που θα σε κοιτούν μην μπορώντας να πουν ούτε ένα μικρό ψέμα. Ίσως αυτό το βλέμμα και ένα μικρό μειδίαμα να είναι παραπάνω από αρκετά για να σου δείξει τον έρωτά του και την αγάπη του. Άρα γιατί να μην το ανταποδώσεις κι εσύ;

 

9. Ένα απλό μήνυμα σε μια δύσκολη μέρα

Είναι ο τρόπος να δείξεις χωρίς να ενοχλήσεις πως είσαι εκεί. Έτσι απλά και διακριτικά, η πίεση θα φύγει μακριά έστω και για λίγα δευτερόλεπτα. Θα είναι το μεγαλύτερό σου δώρο.

 

Ανάμεσα σε ένα ζευγάρι υπάρχει ένας μοναδικός κώδικας επικοινωνίας. Δε χρειάζονται λέξεις αλλά όλη η δύναμη του έρωτα και της εγγύτητας για να δείξουν την αλήθεια. Η σχέση είναι ζωντανός οργανισμός και ναι, αναπνέει με την αγάπη. Αυτός που δεν εξωτερικεύει συναισθήματα και σκέψεις είναι αυτός που απλώς δεν έχει βρει τον τρόπο. Καμιά φορά το «κι εγώ» έχει τον τρόπο του. Ψάξε να βρεις τον δικό σου.

 

Συντάκτης: Ανδρομάχη Κόκλα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου