Article of the day: Η Μαρία Παράσχου προτείνει εκδρομές στην Ευρώπη με ένα max 50άρικο τη μέρα! Δες εδώ!

jlbkb

Μερικοί λένε πως με την είσοδο της τεχνολογίας στη ζωή μας σχεδόν ξεχνάμε πώς είναι η ανθρώπινη επαφή. Ένα γυμνό κορμί και η ζεστασιά του μέσα στα χέρια μας, ίσως είναι πια περισσότερο στο κεφάλι μας παρά στην απτή πραγματικότητά μας και ακόμη και η ίδια η επαφή μπορεί να φτάσει να μάς φαίνεται αγγαρεία. Με το Facebook, Instagram, tinder κι οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που σκοπό έχουν να φέρνουν «κοντά» τους ανθρώπους, ξεκινούν με εμάς στο τιμόνι ένα κυνηγητό ερωτικού περιεχομένου όπου ο κάθε ένας με την ασφάλεια του υπολογιστή του, ίσως και την ανωνυμία του, γίνεται αρπακτικό.

Η Χρύσα Ρώπα στη σειρά «τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή» μιλώντας με τον γιο της, λέει συγκεκριμένα: «παιδί μου το σ@ξ είναι για να κινδυνεύεις να πας από καρδιά κι όχι από ηλεκτροπληξία». Όταν την ακούς, ως πρώτη αντίδραση γελάς, αλλά πραγματικά σκέψου πως ακόμα και πριν από τόσα χρόνια που γυρίστηκε η σειρά, η ψηφιακή μορφή ερωτικής επαφής, είχε φτάσει σε ένα επίπεδο που μερικές φορές θεωρείται κανονικότατη πράξη.

Άπειροι παρτενέρ, με διάφορα γούστα και φετίχ, όλοι διαθέσιμοι με το πάτημα ενός κουμπιού. Είτε θα ξεκινήσουν με τα λόγια, ίσως να ζητηθεί κάποια φωτογραφία ή ακόμα και βίντεο. Η φαντασία, καθώς τα πράγματα γίνονται όλο και πιο ακατάλληλα, οργιάζει, ενώ βρίσκεσαι στο κρεβάτι σου φορώντας πυτζάμες με ελεφαντάκια. Συγκεντρώνεσαι, λες και κάνεις διαλογισμό, καθώς αν δεν έχεις το σώμα του άλλου να σε ακουμπά είναι εύκολο να χάσεις τον στόχο σου, μέχρι κι αν όλο αυτό να τελειώσει ευχάριστα και για τους δυο σας. Κι ύστερα, στο τσιγάρο, απορείς πώς κατάφερες να τα πεις όλα αυτά, με τέτοια λεπτομέρεια και πώς ο άλλος συνέχιζε με την ίδια ορμή και σκεπτικό. Μήπως τελικά εσείς οι δυο ταιριάζετε;

Όλοι ξέρουμε πως η οθόνη λειτουργεί και σαν μια φούσκα ασφαλείας για όλους μας. Εγώ σου τάζω λαγούς με πετραχήλια, ότι μαζί μου δε θα σταματήσεις να τρέμεις κι άλλες τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις λέγονται εύκολα ενώ τελικά, ναι, καταφέρνει να σε κάνει να τρέμεις, αλλά από τα νεύρα σου ή την ξενέρα σου.

Η σωστή χρήση της γλώσσας κι όχι με την κυριολεκτική σημασία αλλά με τη μεταφορική παίζει μεγάλο ρόλο, όταν είναι το μοναδικό μέσο που έχεις για να κάνεις παιχνίδι, διότι μπορείς να κάνεις ατμόσφαιρα απλώς και μόνο με μια πάσα που θα σου κάνει ο άλλος. Μέσα σε όλο αυτό το παιχνίδι αποπλάνησης που πολλά μπορεί να πάνε λάθος, να χάσετε το ενδιαφέρον σας, να χτυπήσει το κινητό από άσχετο άτομο, να πέσει η μπαταρία ή η διάθεση, η σωστή χρήση της γλώσσας, η ετοιμολογία, αλλά και η επικοινωνία είναι το παν. Είναι όμως αρκετά για να αντικαταστήσουν έστω και μια μέτρια -από κοντά- επαφή;

Είναι η εύκολη λύση, ας μείνουμε εκεί, που είναι και βεβαιότητα. Είναι η εικονική πραγματικότητα του ερωτικού παιχνιδιού. Όπως και στην πραγματική ζωή, που ίσως να έχεις ένα πρόσωπο που έχετε καθαρά ερωτική και μόνο σχέση, έτσι μπορείς να έχεις και στο ίντερνετ. Ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορείς να κάνεις παιχνίδι, χωρίς να κάνεις. Τρελό αλλά πραγματικό. Το ζητάς και το έχεις τόσο απλά, πατώντας το on. Απλώς μην αυταπατάσαι πως αν σε φτιάχνει στο cyber θα τα βρίσκετε και στο κρεβάτι. Αυτό, είναι πραγματικά μια άλλη ιστορία.

Συντάκτης: Ανδρομάχη Κόκλα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου