Αν μπορούσε ο βίος ενός ανθρώπου να συνδυάσει τη χλιδή, τη λάμψη, την πολυτάραχη ζωή και την καθαρή καρδιά, αυτή μάλλον θα ήταν του Ηλία Ψινάκη. Αποτελεί ένα απ’ τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της Ελληνικής showbiz, με δυνατές εμπειρίες και γνωριμίες με τεράστια καλλιτεχνικά ονόματα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Δεν ήταν λίγες  οι φορές που τράβηξε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και δημιούργησε σκάνδαλα γύρω απ’ το όνομα του κάτι που ποτέ δεν επεδίωξε ο ίδιος, αλλά έβγαινε αβίαστα και φυσικά μέσα απ’ τη στάση ζωής του, η οποία πριν κάποιες δεκαετίες ήταν αρκετά πρωτοποριακή κι εκκεντρική για τα τότε δεδομένα.

Όμως, ο λαός αυτής της χώρας αγαπάει να λατρεύει την προσωπικότητα αυτή με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο και τον καυστικό λόγο, πράγμα ιδιαίτερο για τα δεδομένα μας σαν κοινωνία, αφού έχουμε μάθει να κατακρίνουμε και να λασπολογούμε, τις περισσότερες φορές, κάθε τι πετυχημένο, ακομπλεξάριστο και φωτεινό όπως είναι ο Ηλίας, που με ένα ιδιαίτερο τρόπο μαγνητίζει και δεν αφήνει περιθώρια για κακεντρέχειες.

Πριν περίπου δύο χρόνια έκλεψε και πάλι τις καρδιές μας, ανοίγοντας το κανάλι του στο YouTube, όπου το πρώτο κιόλας επεισόδιο αγκαλιάστηκε απ’ τον κόσμο ένθερμα, σημειώνοντάς πάνω από 2 εκατομμύρια προβολές, με το κοινό να ζητάει και ν’ ανυπομονεί για το επόμενο.

Κι έτσι συνεχίστηκε και σημείωσε μια τεράστια επιτυχία και στα επόμενα επεισόδια που ακολούθησαν, στα οποία υπήρξαν καλεσμένοι του καλλιτεχνικού χώρου και της τηλεόρασης με τους οποίους ο Ηλίας συνδέεται με βαθιές αναμνήσεις, εμπειρίες και γεγονότα τα οποία ολοκληρώνουν την εκτίμηση και την οικειότητα που ενώνει όλες τις δυνατές φιλίες. Κάθε επεισόδιο του προφέρει πολύ γέλιο και ιδιαίτερες αφηγήσεις, όμως είναι κάποιες στιγμές, από όλη τη σειρά επεισοδίων, τις οποίες έχουμε ξεχωρίσει και κρατήσει ως μια διέξοδο στο μυαλό μας, ώστε να τις βάζουμε να παίζουν ξανά και ξανά, εκείνες τις ώρες που θέλουμε να παρακολουθήσουμε κάτι ευχάριστο και να βγάλουμε απ’ το μυαλό μας, τη μουντάδα και τη μιζέρια που προκαλεί πολλές φορές οι καθημερινοί ρυθμοί της ζωής μας. Ποιες είναι αυτές;

Πέγκυ Ζήνα ή αλλιώς κουμπάρα

 

 

Ποια απ’ όλες τις στιγμές θα μπορούσε να πάρει την πρώτη θέση στη λίστα; Μα φυσικά και το πρώτο επεισόδιο του καναλιού, πριν περίπου δύο χρόνια όταν ξαφνικά εμφανίστηκε ανεβασμένο απ’ το προσωπικό κανάλι στου Ηλία, κι απλά πατήσαμε κλικ από περιέργεια να δούμε τι είναι αυτό. Μέσα στο διάστημα λίγων ωρών είχε κιόλας μαζέψει αρκετές χιλιάδες προβολές, μπαίνοντας στις τάσεις του YouTube μ’ όλο και περισσότερο κόσμο να το παρακολουθεί.

Τα σχόλια κι οι εντύπωσες που μάζεψε ήταν στην πλειοψηφία τους πανηγυρικά, θετικά κι αυτό γιατί ήταν το κάτι διαφορετικό που έλειπε απ’ τον κόσμο του YouTube.  Δεν ήταν απλώς μια λήψη βίντεο, ήταν άρτια φτιαγμένο και προσεγμένο, σε μορφή εκπομπής – ντοκιμαντέρ, με διαφορετικούς  χαρακτήρες κι όλα αυτά μέσα στον πιο προσωπικό χώρο του Ηλία, το σπίτι του. Συνδυαστικά με την καλεσμένη της εκπομπής, μια απ’ τις πιο αγαπητές τραγουδίστριες που έχουν υπάρξει στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε η επιτυχία απ’ το παρθενικό, κιόλας, βίντεο του καναλιού.

Λάκης Γαβαλάς – Η συνάντηση που όλοι περιμέναμε 

 

 

Απ’ τις κορυφαίες στιγμές θα λέγαμε κι αυτό χωρίς ενδοιασμό, ήταν όταν πήγε καλεσμένος στην εκπομπή ο Λάκης Γαβαλάς. Ήταν το επεισόδιο που συναντήθηκαν οι δύο πιο εκκεντρικές και ταυτόχρονα απλές ψυχές της Ελληνικής showbiz. Κι οι δυο τους έχουν την ιδιαίτερη στάση ζωής, που μπορεί να έχουν ζήσει τη ζωή τους στο έπακρο, να έχουν συναναστραφεί κορυφαία ονόματα, πλούσιες προσωπικότητες, και να έχουν φάει στα καλύτερα εστιατόρια, γευόμενοι την ευρύτερη αφθονία της ζωής, κρατούν, όμως, ένα απλοϊκό χαρακτήρα κι αυτό φαίνεται απ’ τον τρόπο που θα μιλήσουν, το πως συμπεριφέρονται αλλά και την έπαρση που για εκείνους αποτελεί άγνωστη λέξη.

Όπως ο Ηλίας, έτσι κι ο Λάκης για χρόνια υπήρξαν αρκετά παρεξηγημένοι, κι αυτό γιατί δεν ήταν έτοιμη η Ελλάδα να ενστερνιστεί μια πιο ιδιαίτερη και εκκεντρική εμφάνιση ή ακόμα και στάση ζωής. Όμως επειδή οι ατόφιοι χαρακτήρες μένουν πάντα αναλλοίωτοι στον χρόνο, έτσι και για τους  δικούς τους έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να τους αποζημιώσει βομβαρδίζοντας με την ατέλειωτη αγάπη κι υποστήριξη του κόσμου.

Η καλοστημένη φάρσα στον φίλο και συνεργάτη του Ηλία, Στέλιο Δρουμαλιά

 

Μέσα στις καλύτερες και πιο πετυχημένες στιγμές εννοείται, πως θα συμπεριλαμβανόταν κι εκείνη, με την επική φάρσα στη «Μόνικα» όπως αποκαλεί η Ηλίας, τον φίλο του Στέλιο Δρουμαλιά. Μετά την επίσκεψη του Ευγένιου Σλίδη στο σπίτι του Ηλία, έστησαν μια φάρσα στον ρεπόρτερ Στέλιο, ως αντίποινα της φάρσας που είχε κάνει ο ίδιος παλιότερα στον Ηλία μπαίνοντας στο μπάνιο την ώρα που ήταν μέσα ο Ηλίας καταπατώντας την ιδιωτικότητά του.

Το σχέδιο ακολούθησε ως εξής, υπό τη συνεννόηση του Ηλία, ο Ευγένιος Σλίδης μαζί με τον αδερφό του Στέλιου Δημήτρη Δρουμαλιά, θα του έστηναν καρτέρι, λίγο πιο κάτω απ’ την οικία του Ηλία προφασιζόμενοι ότι κάποιος τους έκλεψε ένα CD, το οποίο έπρεπε να πάρει πίσω ο Στέλιος. Όταν βγήκε πανικόβλητος έξω ο Στέλιος να ψάξει για τον κλέφτη, βρήκε λίγα μέτρα μακριά έναν τύπο ο οποίος τον περίμενε. Εκεί κατέπεσαν όλοι μαζί πάνω του, αφαιρώντας του όλα τα ρούχα και τα πολύτιμα αντικείμενα που είχε πάνω του. Μάλιστα του πήραν και το κλειδί του αυτοκινήτου ώστε να αναγκαστεί να επιστρέψει πίσω στον σπίτι γυμνός.

Για κάποιους ακούγεται ακραία φάρσα για άλλους όμως όχι. Το μαγικό είναι η σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Ηλία και των συνεργατών του, που έχουν την οικειότητα να πειράξουν ο ένας τον άλλο κατά αυτόν τον τρόπο.

Η αναδρομή και τα αποσπάσματα της εκπομπής «Ήμουν και εγώ στο κότερο» 

Προσωπικά για εμένα μια απ’ τις καλύτερες στιγμές όλων των επεισοδίων ήταν αυτή με την αναδρομή και την εξιστόρηση των γεγονότων απ’ τον Ηλία, για το γνωστό σκάνδαλο που είχε πολυσυζητηθεί πριν δύο δεκαετίες σ’ όλη την Ελλάδα. Το σκάνδαλο στο κότερο, το οποίο μετά απ’ όλη την έκταση που πήρε, αποφάσισε ο Ηλίας να δημιουργήσει μια εκπομπή στο κανάλι MEGA, στην οποία θα καλούσε στο κότερο του, φίλους του, ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου αλλά και τις τηλεόρασης. Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν όταν ο Ηλίας μαζί με τον Σάκη Ρουβά, τον Λάκη Λαζόπουλο και κάποιους φίλους του Λάκη πολίστες, ξεκίνησαν μ’ ένα κότερο από την Αθήνα με προορισμό τη Μύκονο, όπου εκεί θα έκανε μια φωτογράφιση ο Σάκης Ρουβάς.

Ιδιοκτήτης του κότερου ήταν ο ψυχίατρος Λυμπέρης ο οποίος δέχτηκε να κάνει τη μεταφορά τους στη Μύκονο. Όλα κυλούσαν φυσιολογικά, μέχρι τη στιγμή που ομάδα αστυνομικών άρχισε να κάνει έφοδο στο κότερο από την οποία βρέθηκε και καταχέσθηκε μικροποσότητα ναρκwτικών οuσιών.

Όλα τα ΜΜΕ της εποχής μιλούσαν για το σκάνδαλο βάζοντας περισσότερο αλατοπίπερο ώστε η είδηση να πάρει ακόμα περισσότερες διστάσεις κι όλοι να μιλούν για αυτό. Όμως ακόμα και κάτω υπό αυτές τις συνθήκες ο Ηλίας αποφάσισε να κάνει όλο αυτό το κωμικοτραγικό γεγονός κάτι αστείο, όμορφο και ψυχαγωγικό, ξεκινώντας τα γυρίσματα για την εκπομπή που πυρήνα έμπνευσης της είχε το διαδεδομένο αυτό σκάνδαλο.

Τελικά, η στάση ζωής του Ηλία, μέσα απ’ όλα αυτά, μας διδάσκει κάτι πολύ ουσιαστικό και βασικό, ώστε η ζωή να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα γίνεται: «Όταν στη ζωή συμβαίνει κάτι δύσβατο και σύνθετο, εσύ να το παίρνεις και να δημιουργείς κάτι όμορφο μέσα απ’ όλο αυτό». Σε ευχαριστούμε Ηλία!

Πηγή εικόνας: ciao.gr

Συντάκτης: Ανθή Μπρόκου
Επιμέλεια κειμένου: Ανδρέας Πετρόπουλος