ertyjugytr

Το πρώτο ραντεβού! Τι μου θύμησες τώρα! Εκεί που νόμιζες πως θα περάσεις ένα απλό βράδυ, καταλήγεις ερωτευμένος από το πουθενά. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι πάντα εύκολο να ξέρεις αν πραγματικά ενδιαφέρεται κι η άλλη πλευρά για σένα ή αν θέλει απλώς να περάσει κάποιες όμορφες στιγμές μαζί σου, επειδή σε συμπάθησε ή επειδή του κίνησες το ενδιαφέρον, επειδή ξεχωρίζεις από την μάζα, ή επειδή σε κοίταξε στα μάτια και τα έχασε. Όπως και να έχει, θεωρώ πως υπάρχουν κάποια μικρά, έστω, σημάδια που μπορούν να σε κάνουν να καταλάβεις αν αυτό το πρώτο ραντεβού μπορεί να μετατραπεί σε μια σχέση, ίσως και ζωής, ή αν θα σε οδηγήσει το πολύ σε κάποιο ξημέρωμα.

 

Δεν παίρνει βλέμμα από πάνω σου

Είναι αυτό το βλέμμα που σε μαγνητίζει, που δεν μπορείς να τ’ αποφύγεις και κυρίως συμβαίνει κατά την εξέλιξη της κουβέντας. Ωστόσο και καθ’ όλη τη διάρκεια του ραντεβού, ακόμα και στις σιωπές, δεν παίρνει τα μάτια από πάνω σου, σε καρφώνει σαν να είσαι ό,τι πολυτιμότερο έχει δει ως εκείνη τη στιγμή, μα ταυτόχρονα ζητά και τη δική σου προσοχή. Αυτό δείχνει σίγουρα ότι έχεις κλέψει τις εντυπώσεις. Απόλαυσε την κάθε στιγμή αυτού του πρώτου ραντεβού και δείξε κι εσύ με τη σειρά σου το ενδιαφέρον σου.

 

Δε σταματάει να σε ρωτάει για σένα

Ιδιαίτερα καθοριστικός κι αυτός ο παράγοντας. Είναι λες και θέλει μέσα σε λίγες ώρες να μάθει τα πάντα για σένα. Δείχνει μ’ έναν όμορφο τρόπο ότι θέλει να σε γνωρίσει όσο καλύτερα γίνεται. Δίνει προσοχή στις απαντήσεις σου κι ακούει ενεργητικά αυτά που λες. Από γενικές οι ερωτήσεις σιγά-σιγά γίνονται πιο προσωπικές, γιατί σ’ αυτό το σημείο είναι που πραγματικά ενδιαφέρεται και για μια πιο προσωπική σύνδεση. Το μυαλό σου είναι αυτό που εξιτάρει και θέλει να το κερδίσει. Σημαντικό όμως είναι, όχι μόνο να ρωτάει για σένα, αλλά ν’ αποκαλύπτει και να μοιράζεται μαζί σου και δικές του/της προσωπικές στιγμές και πληροφορίες.

 

Κομπλιμέντα

Δε σταματάει να σου κάνει κομπλιμέντα. Είτε αυτά αφορούν την εξωτερική σου εμφάνιση, είτε το γούστο σου στο ντύσιμο, την παραγγελία σου, ή και για όλα τα ενδιαφέροντά σου, αλλά και την προσωπικότητά σου, τα κομπλιμέντα είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος που ο άλλος δείχνει το ενδιαφέρον και την εκτίμηση του προς το πρόσωπό σου.

 

Παρουσιάζει σημάδια τρυφερότητας απέναντί σου

Δείχνει ενδιαφέρον για το αν αισθάνεσαι καλά κι άνετα. Αυτό μπορεί να είναι από το να σε ρωτάει αν σε βολεύει η θέση που κάθεσαι, αν θέλεις άλλο ποτό, αν κρυώνεις κι η λίστα μπορεί να είναι ατελείωτη. Γενικά κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι του/της για να σπάσει ο πάγος και να περάσετε κι οι δυο όμορφα. Αυτό το σημείο είναι εξαιρετικά κομβικό γιατί σε βοηθάει ν’ ανακαλύψεις πολλές πτυχές του χαρακτήρα του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου.

 

 

 

 

Χιούμορ

Προσπαθεί με κάθε τρόπο να σε κάνει να γελάσεις. Επιστρατεύει όποιο ανέκδοτο γνωρίζει ή αστείες στιγμές της προσωπικής ζωής για να πετύχει οικειότητα μέσω της έκθεσης που φέρνει το χιούμορ. Το πιο ουσιαστικό όμως, είναι ότι ανακαλύπτει και το ίδιο το άτομο τη χημεία σας, καθώς βλέπεις πολλά για τον χαρακτήρα κάποιου από τον τρόπο που επιλέγει να αστειευτεί και τα πράγματα τα οποία βρίσκει αστεία.

 

Γλώσσα του σώματος

Δε θα χρειαστεί να είσαι γκουρού της γλώσσας του σώματος για να καταλάβεις ότι το σώμα γέρνει αισθητά προς το μέρος σου ή είναι στραμμένο προς εσένα. Ακόμα και να θέλει να το κρύψει, το σώμα είναι ο μεγαλύτερος προδότης. Αυτό το στοιχείο δείχνει αισθητά ότι έλκεται το ένα κορμί από το άλλο. Θα μπορούσαμε να πούμε κι ότι οι αύρες σας επικοινωνούν. Επίσης, θα αντιληφθείς ότι τα χέρια κινούνται πάντα προς το μέρος σου, σαν να θέλουν να σε αγγίξουν. Μπορεί και να το κάνουν ανεπαίσθητα.

 

Γίνεται νύξη για το επόμενο ραντεβού

Αν στην κουβέντα τίθεται το θέμα για το τι θα ήθελε να κάνετε την επόμενη φορά που θα βρεθείτε, τότε τα σημάδια είναι ευοίωνα. Σίγουρα αυτό δείχνει αμέριστο ενδιαφέρον κι ότι το ραντεβού δεν ήταν μόνο για να περάσετε μια όμορφη στιγμή, μα ότι υπάρχει ενδιαφέρον, ανυπομονησία κι επιθυμία για επόμενη επαφή και για καλύτερη γνωριμία.

 

Το πρώτο φιλί

Δε μιλάμε απαραίτητα για ένα φιλί στο στόμα από το πρώτο ραντεβού, αλλά εκείνο το φιλί στο μάγουλο την ώρα του αποχαιρετισμού κι αφού έχει κανονιστεί ήδη το επόμενο ραντεβού. Το φιλί εκείνο που με τον τρόπο του εκδηλώνει συναισθήματα μα κι ανυπομονησία για το επόμενο, που θέλετε κι οι δυο να είναι στα χείλη. Εκείνο που θ’ αφήσει έπειτα όλα τα συναισθήματα να ξεχυθούν.

 

Είναι σημαντικό φυσικά να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι όλα αυτά τα σημάδια δεν είναι αδιάψευστα. Κάθε άνθρωπος εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι περισσότερο ντροπαλοί κι άλλοι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί, είτε αφορά φιλικό ενδιαφέρον, είτε ερωτικό. Επίσης κάποιοι άνθρωποι μπορεί πράγματι να ενδιαφέρονται για σένα αλλά να μην επιθυμούν σχέση. Έτσι λοιπόν, αν τα σημάδια δεν έχουν ξεκαθαρίσει ούτε στο δεύτερο ραντεβού κι ακόμη διατηρείς αμφιβολίες, τότε δεν υπάρχει κάτι πιο σωστό από το να κάνετε μια ανοιχτή κι ειλικρινή συζήτηση για ν’ ανακαλύψετε αν βρίσκεστε στα ίδια μήκη κύματος ή αν ένας από τους δυο έχει πιάσει στεριά.

 

Συντάκτης: Μαρία Παναγή
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου