Δυναμική, αντισυμβατική, ελεύθερο πνεύμα, παθιασμένη με τη ζωή και τον έρωτα. Τη γνωρίσαμε τηλεοπτικά ως Ράνια στους singles και σήμερα την ακούμε πιο εξομολογητική από ποτέ μέσα από τα podcast της με τίτλο «Όσα ξέρει η Μαρία». Επιλέξαμε 14 από τις καλύτερες ατάκες της, με τις οποίες ταυτιστήκαμε, γελάσαμε, σκεφτήκαμε πως είναι στο μυαλό μας, ενοχληθήκαμε ευχάριστα, γιατί αυτό συμβαίνει όταν λέγονται άβολες αλήθειες που δε θες ν’ ακούσεις για τον εαυτό σου.

1. «Όταν δύο άνθρωποι είναι για να είναι μαζί κι είναι πάρα πολύ ερωτευμένοι δεν υπάρχει timing. Διαλύεις την υπόλοιπη σου ζωή και πας εκεί. Όταν λοιπόν δεν μπορείς να διαλύσεις την υπόλοιπη σου ζωή, δεν αξίζει.»

2. «Να κοιτάμε λίγο μέσα μας να βλέπουμε τι μας συμβαίνει, τι γίνεται, να γίνουμε καλύτεροι, να προσπαθήσουμε και μετά να πάμε να μπλέξουμε με έναν άνθρωπο. Αν εγώ δεν μπορώ να είμαι καλά μόνος μου θα μπορώ να είμαι και μαζί του; Όχι, γιατί μετά όλο είναι θέατρο.»

3. «Τι κάνεις για να κρατήσεις έναν άνθρωπο; Τον αφήνεις. Είσαι ο εαυτός σου και τον αφήνεις. Και μπορεί ν’ ακούγεται περίεργο να τον αφήσεις για να δεις αυτός πώς θα λειτουργήσει. Πρέπει ο άλλος να νιώθει και να είναι ελεύθερος για να έχει την επιλογή του. Κι αν η επιλογή του είσαι εσύ είναι πολύ σημαντικό. Αλλά πρέπει να είναι ελεύθερος. Δεν μπορεί με απειλές να κρατήσεις κάποιον άνθρωπο.»

4. «Μακάρι να βρούμε το άλλο μας ολόκληρο κάποια στιγμή.»

5. «Να πιστεύεις στην αγάπη. Βασικά, δε γίνεται να μην πιστεύεις στην αγάπη. Δε θα τη βρεις αν δεν πιστεύεις στην αγάπη.»

6. «Ο έρωτας και το πώς δυο άνθρωποι βρίσκονται, έχει να κάνει πάρα πολύ με τα κορμιά τους, έχει να κάνει με τον ερωτισμό που έχουν μεταξύ τους, αν θέλουν να αγγίζονται, αν θέλουν να ακουμπιούνται, αν θέλουν να κάθονται δίπλα-δίπλα. Έχουν μια ροπή τα σώματά τους. Αν όντως συμβαίνει αυτό. λέγεται χημεία.»

7. «Όταν σου κάτσει ο επόμενος (έρωτας) θα λες «πώς τον είπαμε αυτόν», εννοώντας τον προηγούμενο. Αυτόν που μας παράτησε. Είναι μια πληγή η οποία θα σε πονάει μέχρι να βρεις έναν άνθρωπο που δε θα σκέφτεσαι καν, δε θα σε αφορά τι είχες πριν, δεν θα υπάρχει τίποτα πριν.»

8. «Μην κάνεις τίποτα. Η καλύτερη εκδίκηση είναι η αδιαφορία. Κάτσε χτυπήσου, βρίσ’ τους στους φίλους σου- που δεν έπαθες και τίποτα, θα μπορούσες να είχες πάθει πολύ μεγάλη νίλα. Σαφώς, είναι το σοκ της κοροϊδίας. Την κοροϊδία τη σιχαινόμαστε όλοι.»

9. «Όλοι έχουμε ένα κουτάκι μέσα μας όπου έχουμε μαζέψει μέσα του όλα τα προβλήματα του παρελθόντος, τα κρατάμε και πάμε να τα λύσουμε στην επόμενη σχέση. Πόσο λάθος αυτό.»

10. «Αναρωτιόμαστε γιατί δε μας κάθεται μια σχέση. Γιατί δεν είναι η ώρα της.»

11. «Αν έχεις ερωτευτεί πρώτη φορά στη ζωή σου κι έχεις ερωτευτεί έναν άνθρωπο που νιώθεις πως δεν μπορείς να τον έχεις 100% και πως ανά πάσα στιγμή θα φύγει, θα ψάχνεις μονίμως στη ζωή σου μετέπειτα να βρεις ανθρώπους που δε θα είναι για σένα, που δε θα σε θέλουν. Θα ψάχνεις το ανέφικτο. Αυτό που δε θα μπορεί να ικανοποιήσει το μέσα σου.»

12. «Κάθε καινούργιος έρωτας είναι καλύτερος από τον προηγούμενο. Πρέπει να πιστεύουμε πως έχουμε χρόνια μπροστά μας και θα ξαναερωτευτούμε άλλες 125 φορές. Και κάθε φορά που θα ερωτευόμαστε θα είναι πραγματικά κάτι καινούργιο.»

13. «Η έλξη είναι σωματική, ο έρωτας είναι σωματικό θέμα. Αυτό δεν ελέγχεται. Θα σηκωθείς και θα τρέχεις μαύρα μεσάνυχτα κοντά τους, θα κάθεσαι και θα τους κοιτάς, θα φιλιέσαι 35 ώρες, θα κοιμηθείτε αγκαλιά, θα πάρετε λουλούδια.»

14. «Την ώρα που θα τη φας κατακούτελα με κάποιον γκόμενο ή γκόμενα, ξεχνάς το όνομά σου και πόση καταστροφή έχεις φάει στο παρελθόν και πόσο έλεγες πως δε θες να είσαι σε σχέση και πέφτεις με τα μούτρα. Κανόνας χρυσός.»

Υπέροχος, ανατρεπτικός, ακονίζει μυαλά, εμπνέει ατάκες, γεμίζει σελίδες. Αλλά όπως και να το κάνουμε ένας είναι και τον λατρεύουμε. Έρωτας το όνομά του.

 

Φωτογραφία: propaganda.gr

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου