pillow1569

Έχεις σκεφτεί πως υπάρχουν φορές που η κατάλληλη ερώτηση τη σωστή στιγμή μπορεί να σε βοηθήσει να πάρεις μια σημαντική απόφαση;  Υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε να πελαγώνουμε μπροστά σε διλήμματα προσωπικά, γι’ αυτό και θα προσπαθήσουμε μέσα από 14 απλές ερωτήσεις να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να αποφασίσει και το μυαλό μας να ξεκαθαρίσει για το αν θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία σε ένα πρόσωπο ή αν θα ήταν καλύτερα να πάμε παρακάτω. Συχνά «μπλοκάρουμε» πριν ξεκινήσουμε μια σχέση. Μπορεί μόλις να βγήκαμε από ένα ειδύλλιο και να φοβόμαστε να αφεθούμε, μπορεί να έχουμε ταίρι και να δεχόμαστε το ενδιαφέρον και ενός άλλο προσώπου, μπορεί να ήμασταν καιρό μόνοι και να αναρωτιόμαστε αν αξίζει να χάσουμε την ηρεμία μας για έναν άνθρωπο. Ας κάνουμε μια προσπάθεια να ξεμπλοκάρουμε.

 

1. Σου βγάζει τον καλύτερό σου εαυτό; 

Σκέψου πρώτα απ’ όλα αν το πρόσωπο που έχεις απέναντί σου σε βοηθά να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Αν σου επισημαίνει κάτι που θεωρεί λάθος και εσύ δε βλέπεις, αν σου δίνει συμβουλές τη στιγμή που τις έχεις ανάγκη. Ξέρω, δεν είναι πάντα εύκολο να ακούμε αλήθειες, αλλά η ειλικρίνεια είναι ένα από τα πρώτα στοιχεία που θεμελιώνουν τη σχέση. Πολλές φορές, ο/η σύντροφός μας μας φέρνει σε άβολη θέση ή μας στήνει ενώπιον των ευθυνών μας στην προσπάθειά του να μας βοηθήσει να βελτιωθούμε.

 

2. Έχετε κοινά;

Όσο κι αν τα ετερώνυμα στην αρχή έλκονται, στην πορεία μάλλον περισσότερο απωθούνται. Ας σκεφτούμε, λοιπόν, με ποιους μπορούμε να μοιραστούμε τις σκέψεις μας, με ποιους θέλουμε τα ίδια πράγματα, με ποιους έχουμε κοινά όνειρα, στόχους, φιλοδοξίες για τη ζωή. Σίγουρα μας ελκύει το άγνωστο και το να ανακαλύψουμε έναν καινούριο κόσμο, αλλά οι διαφορές κάποια στιγμή θα οδηγήσουν σε σύγκρουση.

 

3. Σ’ αρέσουν οι κουβέντες σας;

Ποιοι έχουν το χάρισμα να σε ακούσουν και να βρείτε λύση στο πρόβλημα; Με ποιους μπορείς να συζητήσεις και να νιώσεις πως η κουβέντα σας είναι βάλσαμο στην ψυχή σου; Ένας άνθρωπος που έχει τη διάθεση να αφιερώσει ώρες για να μοιραστείς μαζί του το πρόβλημά σου -καμιά φορά ακόμα και χωρίς να παρεμβαίνει σε ό,τι λες, περιμένοντας απλώς να τα βγάλεις από μέσα σου- αξίζει σίγουρα μια ευκαιρία για σχέση.

 

4. Βλέπεις τ’ όνομα στο τηλέφωνο και χαμογελάς;

Ελάτε τώρα, ξέρω πώς είναι εκείνο το συναίσθημα που βλέπεις το τηλέφωνο να αναβοσβήνει ή ακούς τον ήχο του μηνύματος και με το που εμφανίζεται ένα συγκεκριμένο όνομα στην οθόνη πεταρίζει η καρδιά σου. Όταν το μυαλό μας τρέχει σε έναν άνθρωπο ταράζεται το σύμπαν μας τη στιγμή που επικοινωνεί μαζί μας. Μπορούμε να περάσουμε τη μέρα μας μόνο με την ελπίδα να στείλει ένα μήνυμα ή να πάρει ένα τηλέφωνο ν’ ακούσουμε τη φωνή του.

 

5. Σου βγάζει ερωτισμό;

Σίγουρα πολλοί μπορεί να μας κάνουν να νιώσουμε ερωτεύσιμοι με τον τρόπο τους, αλλά μόνο με έναν θα νιώσουμε μοναδικοί. Εκείνο το πρόσωπο που θα βγάζει από μέσα μας τη γοητεία που κρύβουμε, που θα μας κάνει να νιώθουμε αψεγάδιαστοι και τέλειοι ακριβώς όπως είμαστε, που θα κάνει το μυαλό μας να τρέχει σε πιο προσωπικές στιγμές μαζί του, έχει πολλές πιθανότητες να ‘ναι το ιδανικό για μας ταίρι.

 

6. Σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια; 

Είναι σημαντικό να νιώθουμε ασφάλεια, άνεση και σταθερότητα στη σχέση. Αν κάποιοι μας αφήνουν να ζούμε στην αμφιβολία ή να παλεύουμε με τους δαίμονές μας, τότε μάλλον δεν είναι για μας. Φυσικά και δεν περιμένουμε τους άλλους για να νιώσουμε ασφάλεια, όμως αν κάποιος μας δημιουργεί ένταση και κάνει το κεφάλι μας να παιδεύεται, αν δεν είμαστε καθόλου σίγουροι για την επιλογή μας να ανήκει στη ζωή μας, καλύτερα να πάμε για άλλα.

 

7. Κάνει προσπάθεια να σε κερδίσει; 

Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για μας, που παλεύουν καθημερινά για μια θέση στη ζωή μας, για να τραβήξουν το ενδιαφέρον μας και να μας δείξουν με τη σειρά τους το δικό τους. Μ’ εκείνους αξίζει να είμαστε, με πρόσωπα που δεν τα παρατάνε και προσπαθούν. Αν κάποιος σε κάνει να νιώθεις δεδομένος ή αν βλέπεις πως σου φέρεται αδιάφορα, καλύτερα να φύγεις.

 

 

8. Ονειρεύεσαι τις μέρες σας μαζί;

Αν υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που μας κάνει να ονειρευόμαστε την καθημερινότητά μας μαζί του, δε νομίζω πως έχουμε να απαντήσουμε σε άλλη ερώτηση. Η ζωή μας είναι μικρές στιγμές και αν με το συγκεκριμένο πρόσωπο θέλουμε να τις μοιραστούμε, μάλλον έχουμε κάνει την κατάλληλη επιλογή.

 

9. Ταιριάζουν οι δρόμοι σας;

Πονεμένη ιστορία αυτή. Πρόκειται το επόμενο διάστημα να μπορείτε να βρίσκεστε; Υπάρχουν οι κατάλληλες προοπτικές από άποψη τόπου κατοικίας, προγράμματος, προτεραιοτήτων; Αν μόλις ξεκινάς κάτι και βλέπεις ότι το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο ή παίρνεις την απόφαση να το ζήσεις στο φουλ για όσο ή πας σε κάτι που σε κάνει να νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια.

 

10. Στις σιωπές σας περνάτε καλά;

Καλές οι κουβέντες και ο διάλογος, όμως μπορείτε να αντέξετε μαζί στον ίδιο χώρο χωρίς να λέτε τίποτα; Να κρατάει ο ένας συντροφιά στον άλλο, ακόμα και όταν παραμένετε σιωπηλοί; Πολλές φορές αρκεί ένα βλέμμα, μια κίνηση για να καταλάβει ο άλλος πώς νιώθεις, ενώ το να σέβεται τον προσωπικό σου χρόνο είναι εξίσου σημαντικό.

 

11. Σε ανεβάζει ψυχολογικά;

Σου φτιάχνει τη διάθεση; Όταν πέφτεις σε βοηθά να σηκωθείς; Στις δύσκολες μέρες σου, εκείνες που δε θες να δεις άνθρωπο, είναι η πηγή του γέλιου σου; Για να δεις αν η σχέση που πας να ξεκινήσεις έχει προοπτική, αρκεί να σκεφτείς πώς επιδρά στην ψυχολογία σου το συγκεκριμένο άτομο.

 

12. Να έριχνες μια ματιά στο ερωτικό παρελθόν;

Ξέρουμε, είναι λάθος να κρίνουμε έναν άνθρωπο απ’ τις προηγούμενες επιλογές του και κάθε σχέση είναι μοναδική, με τις δικές της συνθήκες και τις ίδιες μαθηματικά πιθανότητες επιτυχίας με όλες τις προηγούμενες. Μήπως όμως βλέπεις πως κάποιος έχει το μοτίβο να φεύγει απ’ τις σχέσεις του; Να μη θέλει πολλά πολλά και να κρατάει το ταίρι σε απόσταση; Μήπως είχε άλλες δυο-τρεις μακροχρόνιες σχέσεις; Δεν είναι η ερώτηση που θα καθορίσει την επιλογή σου, αλλά κράτα την απάντηση κατά νου σαν ένα έξτρα καμπανάκι.

 

13. Αφιερώνει χρόνο στους δυο σας;

Αν κάποιοι δε μας θέλουν για παρέα τους, γιατί να είναι στη ζωή μας; Αν θέλει να βρίσκεστε μόνο τα βράδια και να μην πίνετε καφέ το πρωί, αν προτιμάει όταν βγαίνετε να έρχονται μαζί και τα φιλαράκια απ’ το να πηγαίνετε κάπου τα δυο σας, μάλλον δεν είστε και οι καλύτεροι φίλοι. Ίσως πρέπει να ξανασκεφτείς την επιλογή σου!

 

14. Ξέρει τα στραβά σου και σε θέλει έτσι κι αλλιώς; 

Είναι όμορφο να νιώθεις πως δε χρειάζεσαι να κρυφτείς απ’ τον άνθρωπο που έχεις πλάι σου, πως έχετε τέτοια οικειότητα που νιώθεις άνετα μαζί του ό,τι κι αν κάνετε. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί είναι ντροπή να ζητάμε βοήθεια απ’ τον σύντροφό μας και γιατί δεν πρέπει και καλά να τον αφήνουμε να βλέπει την ευάλωτη πλευρά μας. Το να ξέρει κάποιος τις αδυναμίες σου και να τις αγαπά είναι σημάδι πως σε αποδέχεται όπως είσαι και μπορεί να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για σένα.

 

Σίγουρα είναι δύσκολο στην αρχή να ξέρεις κατά πόσο ταιριάζετε και αν η δική σας ιστορία έχει μέλλον. Αφού, λοιπόν, απαντήσεις ειλικρινά στις παραπάνω ερωτήσεις, ίσως να έχεις μια απάντηση για το αν αξίζει να δώσεις μια ευκαιρία σε εσάς τους δύο.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.