svmata

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου -ακόμα και τώρα- είμαι σε δίαιτα. Να τα μικρά γεύματα, να η δίαιτα του αστροναύτη, του λιμενικού, του μανάβη. Και να μπαινοβγαίνει ο Κ. Άτκινς στο σπίτι μου και από τη μία να τρέχω άπειρες ώρες στο γραφείο να προλάβω τις υποχρεώσεις της ημέρας κι από την άλλη να παίζω στα δάχτυλα το θερμιδομετρητή μου. Για να μην πω για διατροφολόγους, γυμναστές και όργανα στο σπίτι.

Θα σας πω με πλήρη ειλικρίνεια πως η τελευταία διαιτολόγος που πήγα κι αφού την άφησα να μου κάνει όλες τις ερωτήσεις του κόσμου για να διαμορφώσει το διατροφικό μου προφίλ, γύρισε με το πολύ όμορφο χαμόγελο της και μου είπε: «Αχ δε θέλετε διαιτολόγο, ψυχολόγο θέλετε». Δε σας κρύβω με έβαλε σε σκέψεις. Ο δε μανάβης κάθε φορά που επισκέπτομαι αυτόν και όχι τον φούρνο παραδίπλα με τις υπέροχες τυρόπιτες νομίζω πως πια με παίζει στοίχημα με τον φούρναρη ποιος θα με κερδίσει στο τέλος. Και μ΄αυτά και με εκείνα η κατά τ’ άλλα υπέροχη ζωή μου συνεχίζεται.

Τι σημαίνει είμαι χοντρή ή έχω παραπάνω κιλά; Σημαίνει πως δεν μπορώ να κάνω ό,τι κάθε άλλος άνθρωπος; Σημαίνει ότι δεν αξίζω; Ότι έχω χάσει την ταυτότητά μου ως επαγγελματίας, ως μάνα ή ως σύντροφος; Μου έχουν αφαιρέσει το δικαίωμα να αυτοπαρουσιάζομαι όπως εγώ έχω επιλέξει; Το xxl δε θα πρέπει να αναφερθεί ποτέ στο βιογραφικό μου γιατί θα κοπώ λόγω κιλών; Αυτά κι άλλα τόσα ρωτάω καθημερινά τον εαυτό μου αλλά συνεχίζω τις δίαιτες.

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά όλοι οι άνθρωποι, όλων των μεγεθών έχουν ερωτικές επαφές. Και μάλιστα την απολαμβάνουν, είναι ευχάριστη, όμορφη κι απολαυστική, ανεξάρτητα από το μέγεθος που αναγράφεται στα ρούχα τους. Νευριάζω με όλους αυτούς που το βλέμμα τους αλλάζει όψη στη θέα ενός ανθρώπου με παραπάνω ή και λιγότερα κιλά. Με όλους όσους πιστεύουν πως αλλάζει κάτι μαζί με το νούμερο στη ζυγαριά. Όλες οι γυναίκες έχουν γλύκα, εξυπνάδα, προσωπικότητα και στυλ. Κι ερωτεύεσαι τις γυναίκες, γιατί είναι όμορφες, ευγενικές κι υπέροχες  και φτιάχνουν τη μέρα σου και τη ζωή σου και χαμογελάνε κι αυτοσαρκάζονται.

Κι έχω να πω σε κάθε άνθρωπο ότι καλό είναι να αποτελεί αυτόν που επιθυμεί κι εκείνον που πλάστηκε ν’ είναι. Και να βρίσκει ο ίδιος ατέλειες πάνω του και να τις βελτιώνει μόνο όταν το αποφασίζει εκείνος. Να μην αλλάζει γιατί το ζήτησε η κοινωνία, το καινούργιο του φλερτ ή η οικογένειά του.

Αν κι εσύ είσαι κάποιος όπως εγώ και δεν αγαπάς κάθε μέρα τον εαυτό σου το ίδιο. Προσπάθησε όταν τον βλέπεις στον καθρέπτη, να του κλείνεις το μάτι και να λες είμαι μοναδικός. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορείς να βελτιώσεις την εξωτερική σου εμφάνιση με μια σου απόφαση. Να καταφέρεις να φτιάξεις το δικό σου πρότυπο κι όχι το πρότυπο που θέλουν οι άλλοι. Και σ’ αυτό να ποντάρεις.

Όμορφο σώμα δεν είναι μόνο ένα σώμα που βλέπεις στα περιοδικά. Όμορφο σώμα είναι εκείνο που μας κάνει να νιώθουμε υπέροχα, είναι κάθε σώμα που αγαπήθηκε και δεν αγαπήθηκε. Δεν μπορούμε και δε θέλουμε να αρέσουμε σε όλους. Ο Ουμπέρτο Έκο έγραψε πως η ομορφιά είναι υποκειμενική. Κι όπως μένα δε μου αρέσουν κάποιοι άντρες που μπορεί να αρέσουν σε μια άλλη γυναίκα έτσι και γω μπορεί να αποτελώ ως γυναίκα με καμπύλες το όνειρο στο μυαλό κάποιου και το pass κάποιου άλλου.

Μην το αφήνετε να σας πάρει από κάτω και μη χαλάσετε ούτε λεπτό την υπέροχη ζαχαρένια σας. Χαμογελάτε κι υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι είστε μια γευστική απόλαυση. Ακριβώς όπως αυτά που απολαμβάνετε να τρώτε και στερείστε τόσο καιρό. Κάντε μια αγκαλιά τον εαυτό σας, αφήστε τον να φάει ό,τι επιθυμεί κι υπενθυμίστε του πως το σώμα που έχει, τον αγαπάει.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου