Ας μη γελιόμαστε, το χιούμορ είναι ένα εξαιρετικά ελκυστικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων. Και επειδή επιβεβαιωμένα υπάρχουν αρκετά στοιχεία που μας εξηγούν πώς το να διαθέτουμε χιούμορ μας κάνει πιο επιθυμητούς στους συντρόφους μας. Οπότε -ιδιαίτερα αν είστε άντρες-, ξεχάστε ό,τι ξέρατε μέχρι σήμερα για τους ωραίους με τα γαλάζια ή πράσινα μάτια, το θεληματικό πηγούνι, τους κοιλιακούς και τα τατουάζ. Η έρευνα αποφάνθηκε. Οι άντρες με χιούμορ παίρνουν τα σκήπτρα και μάλιστα και στην ερωτική ζωή. Πάμε να το αναλύσουμε κι επιστημονικά.

Οι επιστήμονες αναφέρουν πως το χιούμορ είναι ένα «ερωτικά» αποδεδειγμένο χαρακτηριστικό για την επιλογή της ποιότητας των συντρόφων μας. Για να ανατρέξουμε λοιπόν στους παλαιότερους συντρόφους μας και να θυμηθούμε με πόσους απ’ αυτούς που διαθέταν ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ, περνούσαμε καλύτερα. Η επιλογή βέβαια διαφέρει ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες. Οι γυναίκες προτιμούν άντρες που τις κάνουν να γελούν και οι άντρες προτιμούν γυναίκες που κατανοούν το χιούμορ τους και γελούν μ’ αυτό. Ένα ρητό λέει πως «οι άντρες ερωτεύονται με τα μάτια τους και οι γυναίκες με τα αυτιά τους».

Αναρωτώμενοι γιατί μπορεί το χιούμορ να αποτελεί δείγμα επιλογής συντρόφου οι ειδικοί εξηγούν ότι το χιούμορ είναι δείκτης ευφυΐας. Με το χιούμορ εξομαλύνονται πιο γρήγορα δύσκολες καταστάσεις μεταξύ των ζευγαριών.

 

 

Το χιούμορ όμως είναι και το καλύτερο αφροδισιακό, όχι μόνο στη συναισθηματική μας ζωή αλλά και στο κρεβάτι μας. Ενώ αν ανατρέξουμε σε παλαιότερες έρευνες, οι καλοί εραστές φαίνεται πως θεωρούνταν αυτοί με την καλύτερη οικονομική κατάσταση, οι πολυταξιδεμένοι ή οι γυμνασμένοι.

Ένας αστείος τύπος όμως, είναι ένας προκλητικά ενδιαφέρων εραστής. Είτε χρησιμοποιήσει το χιούμορ του για να σε προσεγγίσει ερωτικά, είτε κατά την πράξη είναι ένα στοιχείο που τον κάνει ακαταμάχητο.

Το περιοδικό επιστημονικής επιθεώρησης Evolutionary Psychology δημοσίευσε μια έρευνα στην οποία μελετήθηκαν οι «ερωτικές» συμπεριφορές 44 γυναικών οι οποίες βρίσκονταν σε σταθερή σχέση και των οποίων οι σύντροφοί τους, κατά δική τους δήλωση είχαν ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ. Οι παραπάνω γυναίκες δήλωσαν πως κατά την επαφή είχαν υπέροχες «κορυφώσεις» με τους άντρες τους, τόσο σε ποιότητα όσο και σε συχνότητα, κάνοντας υπέροχο κρεβάτι. Κάτι ανάλογο και αντίστροφα δεν έχει καταγραφεί καθώς οι ειδικοί λένε πως σ’ έναν άντρα η ικανοποίηση της ερωτικής του επιθυμίας ικανοποιείται πολύ πιο εύκολα. Δείγμα της μελέτης φυσικά δεν αποτέλεσε το είδος του χιούμορ του καθενός από αυτούς αλλά η συχνότητα και η ποιότητα του κολπικού οργ***** των γυναικών αυτών. Το αποτέλεσμα του καλού χιούμορ είναι το γέλιο. Και το γέλιο είναι η απάντηση στα ερεθίσματα που απελευθερώνουν ορμόνες της έλξης και της καλής αίσθησης όπως οι ενδορφίνες και η σεροτονίνη. Όλες οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα ομολόγησαν ότι οι άντρες με χιούμορ είναι ταυτόχρονα χαρισματικοί, έξυπνοι, και πετυχημένοι. Επίσης δήλωσαν πως η ικανότητα του χιούμορ που διέθεταν οι άντρες τους, ήταν ένα στοιχείο που τις έκανε πιο αφοσιωμένες.

O ψυχολόγος και ανθρωπολόγος Gil Greengross ανέφερε στο Psychology Today πως το «Το χιούμορ είναι σ**xy. Τα άτομα με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ είναι ελκυστικά ως σύντροφοι και απολαμβάνουν καλύτερη επιτυχία στο ζευγάρωμα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους άνδρες που χρησιμοποιούν το χιούμορ για να προσελκύσουν τους συντρόφους, καθώς το χιούμορ είναι ένα από τα πιο επιθυμητά χαρακτηριστικά από τις γυναίκες όταν επιλέγουν σύντροφο».

Αν μπορεί μια γυναίκα να νιώσει καλά με το χιούμορ ενός άντρα, το βέβαιο είναι πως θα περάσουν καλά και ερωτικά. Οπότε ας μην υποτιμάμε το χιούμορ, γιατί σύμφωνα μ’ έρευνες αποτελεί τον δρόμο για την καρδιά και το κορμί μιας γυναίκας.

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου