Λένε πως θαύματα συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας. Έχουν άραγε δίκιο; Τι σημαίνει πραγματικά θαύμα; Θαύμα σημαίνει να βλέπεις ξαφνικά να συμβαίνει κάτι που επιθυμείς πολύ. Σαν ένα αόρατο χέρι να έρχεται για να τακτοποιήσει τα πράγματα με έναν μαγικό τρόπο. Όμως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα αόρατο χέρι που θα κάνει κάτι τέτοιο για εσένα. Είναι αποκλειστικά δική σου ευθύνη να δημιουργήσεις τα θαύματα στη ζωή σου. Πίστεψε ότι θα έχεις κάτι και θα το έχεις.

Σκέψεις όπως «θα ήθελα τόσο πολύ ένα καινούριο αυτοκίνητο, όμως δεν έχω τα χρήματα για να το αποκτήσω» δε θα σου δώσουν ποτέ ένα καινούριο αυτοκίνητο. Αντίθετα, σκέψεις όπως «θέλω πολύ ένα καινούριο αυτοκίνητο, πιστεύω πως με κάποιο τρόπο, ακόμη κι αν δεν έχω τα χρήματα που χρειάζονται αυτή τη στιγμή, θα το αποκτήσω» είναι πάρα πολύ πιθανό να σου φέρουν ένα αυτοκίνητο έξω απ’ την πόρτα σου.

Θα σκεφτείς τώρα, τι μας λες, βρε κορίτσι μου, είσαι αφελής κι ονειροπόλα. Με συγχωρείς, αλλά δε με νοιάζει και πολύ τι θα σκεφτείς. Αυτό που με νοιάζει είναι ότι είδα τα πιο τρελά σενάρια να εξελίσσονται μπροστά μου, για να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα αυτό που επιθυμούσα.

Δεν υπάρχουν μυστικά και μαγικά κόλπα. Ή μήπως όλα στη ζωή είναι μαγικά; Ποιος ξέρει; Πίστεψε ό,τι σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Μα πάνω από όλα, πίστεψε πως μπορείς να έχεις οτιδήποτε θελήσεις και θα το έχεις.

Αυτή την περίοδο ας πούμε, θέλεις μια όμορφη, ήρεμη κι ισορροπημένη σχέση. Όσο όμως κι αν λες πως το θες, επιμένεις να πιστεύεις πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Δεν υπάρχουν σωστοί σύντροφοι, λες. Οι άνθρωποι έχουν γίνει ψυχροί κι εγωιστές. Κανείς δε θα βρεθεί να γνοιαστεί για τις ανάγκες σου. Σκέφτεσαι πως δε θα είσαι τόσο τυχερός ώστε να βρεις τον ιδανικό σύντροφο. Αυτό σκέφτεσαι, αυτό θα έχεις.

Επέτρεψε επιτέλους στη ζωή να σε εκπλήξει. Βοήθησέ τη με τη θετική σου ενέργεια να το κάνει. Για φαντάσου ξαφνικά, απ’ το πουθενά στο πιο περίεργο κι ακατάλληλο μέρος, να βρεθεί μπροστά σου ο άνθρωπος που πάντα ονειρευόσουν. Κι όλα να κυλάνε τόσο φυσικά κι όμορφα.

Επιμένεις να με λες ονειροπόλα; Με συγχωρείς και πάλι, όμως συνεχίζει να μη με απασχολεί ιδιαίτερα. Έχω δει απίστευτες συμπτώσεις να συμβαίνουν. Έχω δει το σύμπαν αποφασισμένο να συνωμοτήσει και να βρίσκει τους πιο απίθανους τρόπους για να με πάει εκεί που πρέπει να πάω. Γιατί όχι και σένα; Απλά αποφάσισέ το.

Όποια κι αν είναι η στάση σου απέναντι σε ένα συγκεκριμένο θέμα, αυτό θα είναι και το αποτέλεσμα που θα έχεις. Προγραμμάτισε το μυαλό σου εκ νέου με θετικές σκέψεις. Οπλίσου με θετική ενέργεια κι άσε τα θαύματα να σου συμβούν. Να μπουν στη ζωή σου έτσι φυσικά. Νιώσε όλο αυτό να πηγάζει από μέσα σου. Πίστεψε στη δύναμη του μυαλού σου και της σκέψης σου. Άλλωστε μια θετική σκέψη δημιουργεί μια θετική ψυχολογία. Σου δίνει δύναμη, κίνητρο και πάθος ώστε να καταλήξεις στις σωστές αποφάσεις, που θα σε φέρουν πιο κοντά στο στόχο σου.

Ένα ειλικρινές χαμόγελο κάνει τους ανθρώπους να έρθουν πιο κοντά σου. Η ευγένεια, τους κάνει να σου δώσουν πρόθυμα τη βοήθειά τους. Η καλοσύνη τους κάνει να σου δείξουν τον καλύτερο τους εαυτό. Αυτό συμβαίνει με τους περισσότερους ανθρώπους όμως, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτσι. Υπάρχουν κι οι άνθρωποι που ηθελημένα ή αθέλητα θα προσπαθήσουν να ρίξουν την ψυχολογία σου. Μην τους επιτρέψεις να σε επηρεάσουν.

Θα τους δεις να σου δηλώνουν με σιγουριά πως αφού η δική τους ζωή ήταν αποτυχημένη, θα πρέπει να είναι κι η δική σου. Ένας καλοπροαίρετος άνθρωπος θα σε ενθαρρύνει να κυνηγήσεις τους στόχους σου, όμως ένας κακοπροαίρετος θα προσπαθήσει να σε πείσει για το αντίθετο.

Όταν εντοπίσεις έναν τέτοιο άνθρωπο, τρέξε μακριά. Αλλά ακόμη κι αν δεν το κάνεις εσύ, θα βρει και πάλι η ζωή τον τρόπο να το κάνει, ώστε να σε οδηγήσει σε αυτό που αξίζεις. Ας μην το καταλαβαίνεις τώρα, θα το καταλάβεις αργότερα όταν θα δεις πόσο πιο όμορφη μπορεί να είναι η ζωή σου χωρίς τη μαυρίλα τους.

Στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν μπορώ να βρω ούτε έναν απόλυτο ρεαλιστή που να πέτυχε κάτι σπουδαίο. Αντίθετα, οι άνθρωποι που εξέλιξαν αυτόν τον κόσμο είναι αυτοί που ακολούθησαν την καρδιά τους, που υιοθέτησαν μια θετική, ίσως και λίγο ονειροπόλα στάση ζωής. Όπως είπε κάποτε ο Henry Ford– ο βιομήχανος που άλλαξε τον κόσμο – «Είτε πιστεύεις πως μπορείς να κάνεις κάτι είτε πιστεύεις ότι δεν μπορείς να το κάνεις, έχεις δίκιο». Εσύ αποφασίζεις.

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Γρημάνη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη