Σήμερα, ανοίγει η δικαστική αυλαία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την πολύκροτη υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό. Κεντρικά πρόσωπα του κατηγορητηρίου είναι ο Ηλίας Μίχος, καθώς και η μητέρα του θύματος. Βέβαια, υπάρχουν ακόμα 26 κατηγορούμενα όντα (διότι άνθρωποι δεν είναι) οι οποίοι ασέλγησαν κατά του 12χρονου παιδιού. Οι κατηγορίες είναι εξαιρετικά βαριές και πέραν κάθε λογικής, καθώς γίνεται λόγος για μαστροπεία.

Σε ανάλυση των παραπάνω και σύμφωνα με το άρθρο 349 ΠΚ, ο νόμος ορίζει ότι «Όποιος, για να εξυπηρετήσει την ακολασία άλλων, προάγει ή εξωθεί στην π@ρνεία ανήλικο ή υποθάλπει ή εξαναγκάζει ή διευκολύνει ή συμμετέχει στην π@ρνεία ανηλίκων, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα (10) έτη και χρηματική ποινή». 

 



 

Σε σχέση με το ιστορικό της υπόθεσης, το κουβάρι ξετυλίχθηκε όταν η θεία του μικρού αυτού κοριτσιού, αντιλήφθηκε κάποιες περίεργες επικοινωνίες από πλευράς του κι έτσι σταδιακά οδηγήθηκε στο να διαπιστώσει πρώτη τον εφιάλτη που βίωνε το παιδί. Έπειτα, απευθύνθηκε ανώνυμα στο «Χαμόγελο του παιδιού» καθώς, δεν εμπιστευόταν τη μητέρα του θύματος. Τότε ήταν που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, καθώς βρέθηκαν τραπεζικά εμβάσματα του κατηγορούμενου Η.Μ. προς τον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας της και όχι μόνο αυτό, το οποίο είναι από μόνο το ένα σοκαριστικό εύρημα. Συμπληρωματικά, βρέθηκε στην κατοχή του ενός από τους βασικούς κατηγορούμενους, πορν@γραφικό υλικό του ανήλικου κοριτσιού το οποίο είχε διανεμηθεί σε μία ευρεία λίστα πελατών, η οποία παρά τις συνεχόμενες κοινωνικές πιέσεις δεν ήρθε ποτέ στο φως της δημοσιότητας.

Ταυτόχρονα, υπάρχει το κοινωνικό ηθικό μέρος, διότι το προφίλ του Η.Μ. ήταν αυτό του «σωστού» ευυπόληπτου πολίτη, καθώς είχε έντονη φιλανθρωπική δράση, ισχυρές επαφές (όπως αποδεικνύεται τόσο από τις φωτογραφίες με υψηλόβαθμα στελέχη, όσο επίσης κι από τις απευθείας αναθέσεις προς το τοπικό μίνι μάρκετ). Το χριστιανικό πρότυπο ζωής του «εριξε» από τα σύννεφα την τοπική κοινωνία, που εξαιρετικά βολικά δεν είχε πάρει είδηση το παραμικρό, ή για να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν ήθελε να δει την αλήθεια. Βλέπεις, για την κοινωνία πιο εύκολα παρανομεί ένας περιθωριοποιημένος άνθρωπος, ή κάποιος με διαφορετικά πιστεύω, παρά κάποιος που πηγαίνει κάθε Κυριακή εκκλησία ή είναι «αδελφικός φίλος» με πολιτικά στελέχη.

Μέσα στη δίνη του σκανδάλου, οι αρχές αναφέρθηκαν σε αυτή τη διαβόητη μακροσκελή λίστα, με ονόματα επιφανών «πελατών» του ανήλικου κοριτσιού. Μια λίστα που ενδεχομένως να κρύφθηκε επιμελώς για να μη γίνουν γνωστά κι άλλα ονόματα «σωστών» ευυπόληπτων πολιτών. Είναι άξιο να αναφερθεί πως ούτε η πολιτεία, ούτε τα μέσα προστάτεψαν επαρκώς την προσωπικότητα του παιδιού, εφόσον ακόμα και μέσα από το κοινοβούλιο ακούστηκε η προσωπική κατοικία του, με απόρροια να ξεκινήσει νέος κύκλος απειλών κι ένα κυνήγι με κάμερες, που μόνο επιπλέον τραύματα μπόρεσαν να γεννήσουν. Το τραγελαφικό της υπόθεσης, είναι ότι η δίκη γίνεται κεκλεισμένων των θυρών για λόγους προστασίας της ανήλικης. Μάλιστα, με παράκληση της αδερφής της 12χρονης απομακρύνθηκαν κοινό και δημοσιογράφοι έξω από το δικαστήριο: «Ήρθαμε να δικαιωθεί η μάνα και η αδερφή μου, σας παρακαλώ πολύ, θα περάσει το 18μηνο και θα βγουν όλοι έξω από τη φυλακή, σας παρακαλώ πολύ και σας ευχαριστώ!»

Τουλάχιστον, με την έναρξη της δίκης, ας βγει η αλήθεια στη φορά, δίχως καλύψεις και συγκαλύψεις, προκειμένου να γίνει μια πρώτη ηθική και ψυχική αποκατάσταση της προσωπικότητας της παιδικής αυτής ψυχούλας. Ας δείξει η δικαιοσύνη πως δεν έχουμε δίκιο, όλοι οι εκπρόσωποι του νόμου και μη, που έχουμε χάσει παντελώς την πίστη μας σε αυτή.

 

Πηγή φωτογραφίας: in.gr

Συντάκτης: Αμέλια Έβανς
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου