Όπως λέει και μια φίλη μου, «άμα ο άλλος είναι το άλλο σου ολόκληρο και τον γουστάρεις τρελά, ακόμα και το βρακί να φοράει ανάποδα στο κεφάλι δε θα σε νοιάξει». Τουτέστιν, δε θα σταθείς σε τίποτα τόσο μηδαμινό όσο τα παρακάτω.

 

Τομέας: Εργασία

Στο νούμερο ένα δε θα μπορούσε να μη βρίσκεται ό,τι αφορά τον επαγγελματικό τομέα. Ο άνθρωπός μας, αν κι εφόσον πραγματικά είναι εκείνος που ήρθε για να μείνει και να δημιουργήσει μαζί μας ένα safe space, δε θα νοιαστεί για το κύρος και το πρεστίζ της δουλειάς που κάνουμε, αλλά κυρίως για το πόσα χρήματα βγάζουμε από εκείνη. Εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι πόσο καλά περνάμε στην εργασία μας, πώς νιώθουμε κάθε Κυριακή βράδυ που ξημερώνει Δευτέρα και θα πάμε στο γραφείο, αλλά κι αν αμειβόμαστε δίκαια για τον κόπο μας.

 

 

Τομέας: Εμφάνιση

Ακόμα ένα πράγμα για το οποίο ο/η σύντροφος που αληθινά ενδιαφέρεται για μας δε θα νοιαστεί είναι και η εμφάνιση. Ο άνθρωπος της ζωής μας, το ταίρι μας, δε θα σταθεί στα 5 παραπανίσια κιλά που μπορεί να έχουμε, ούτε για το αν αποφασίσαμε ν’ αλλάξουμε χτένισμα μαλλιών, ή τι ρούχα φοράμε. Εκείνο που θα τον/την νοιάζει πραγματικά είναι αν εμείς αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας. Τι κάνουμε για να νιώθουμε όμορφα με μας, αν είμαστε υγιείς κι αν αγαπάμε το σώμα μας, ώστε να νιώθουμε αυτοπεποίθηση με αυτό που είμαστε.

 

Τομέας: Ερωτική επαφή

Δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα κι αν με ρωτάτε παραξενεύτηκα με τον εαυτό μου που δεν έβαλα αυτόν τον τομέα στο νούμερο ένα. Η ερωτική επαφή, όπως έχουμε πει εκατομμύρια φορές, είναι από τα πιο σημαντικά σε μια σχέση. Επομένως, το άλλο μας ολόκληρο δε θα νοιαστεί να φτάσει στην κορύφωση χωρίς εμάς παρέα. Ούτε θα ενδιαφερθεί να προσπαθήσει να δοκιμάσει κάποιο παιχνίδι που ξέρει ότι θα μας φέρει σε δύσκολη θέση. Αυτό που θα κάνει είναι να σιγουρευτεί ότι θα ολοκληρώσουμε μαζί, ή έστω ο ένας μετά τον άλλον χωρίς να μας αφήσει παραπονούμενους. Άσε που θα βρει τον χρόνο να συζητήσει με μας τι μας αρέσει και πώς, ώστε να τα δοκιμάσει.

 

Τομέας: Οικογένεια

Σοβαρός τομέας, τ’ ομολογώ. Η οικογένεια είναι η βαλίτσα εκείνη που κουβαλάει ο κάθε ένας από εμάς χωρίς να την έχει επιλέξει. Ωστόσο, ο άνθρωπός μας δε θα νοιαστεί για το ποια είναι η οικογένειά μας, η καταγωγή μας, τι οικονομικές σχέσεις έχουμε, ενδεχομένως με εκείνη. Για εκείνο που θα νοιαστεί είναι να νιώθουμε ασφαλείς στην οικογένειά μας, να έχουμε ανθρώπους που μας στηρίζουν γύρω μας και να αισθανόμαστε αποδεκτοί για τις επιλογές μας.

 

Τομέας: Φίλοι

Όπως και με την οικογένεια, έτσι και με τους φίλους, αυτή είναι η βαλίτσα που κουβαλάει ο κάθε άνθρωπος μαζί του, με τη μόνη διαφορά ότι αυτή η βαλίτσα είναι από επιλογή. Ο άνθρωπός μας θα νοιαστεί να γνωρίσει τους φίλους μας, να καταλάβει γιατί τους έχουμε επιλέξει -και γιατί όχι- να τους φέρει πιο κοντά σ’ εκείνον κι όχι να τους κρίνει ή να τους απομακρύνει από εμάς.

 

Τομέας: Εκπαίδευση

Οι γνώσεις κι η εκπαίδευση είναι σίγουρα ένα από τα πράγματα που θαυμάζουν μερικοί στους συντρόφους τους. Ωστόσο, είναι διαφορετικό να μας θαυμάζουν για το πτυχίο που έχουμε κι άλλο για τις γνώσεις και το μυαλό μας. Κανένα πτυχίο δεν είναι αρκετά ικανό να αποδείξει την αξία μας και να είναι βούλα για το πόσο έξυπνοι είμαστε, γι’ αυτό κι ο άνθρωπός μας δε θα σταθεί στα διπλώματα και τα πτυχία, που μάλλον τα έχουμε αφήσει κρεμασμένα και ξεχασμένα σε κάποιον τοίχο, αλλά θα νοιαστεί περισσότερο αν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Αν οι ιδέες, η οπτική των πραγμάτων, οι ιδεολογίες μας, οι σκέψεις μας είναι ηθικές, αν είμαστε ανθρωπιστές, περίεργοι για τη ζωή, εξερευνητές.

 

Τομέας: Παρελθόν

Ένας άνθρωπος που έχει επιλέξει να βρίσκεται δίπλα μας, θα νοιαστεί για τις προηγούμενές μας σχέσεις τόσο, ώστε να τις γνωρίζει ως στοιχείο μας. Δε θα αλλάξει η γνώμη του για εμάς λόγω του ερωτικού μας παρελθόντος, ούτε θα φέρει τις πρώην σχέσεις στη νυν, μεταξύ μας. Στο κάτω-κάτω όλοι έχουμε παρελθόν και το ταίρι μας που πραγματικά νοιάζεται για μας δε θα κοιτάξει να το σκαλίσει έτσι ώστε να γίνει όπλο στα χέρια του- άσε που δε θα έχει τίποτα να ζηλέψει.

Συντάκτης: Δέσποινα Κυριάκου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου