Το να τα βρεις απόλυτα με το ταίρι σου στο ερωτικό κομμάτι είναι πράγμα απαραίτητο για να μπορέσει να υπάρξει η ολοκληρωτική ένωση. Η ερωτική πράξη δεν εννοεί απλώς δύο ανθρώπους που με τη βούλησή τους αποφάσισαν να τη διαπράξουν, μα είναι ένα ολόκληρο παιχνίδι που θα πρέπει να παίξεις κι εσύ κι ο άλλος σωστά. Τι διαφορετικό έχει αυτό το παιχνίδι από άλλα; Το γεγονός ότι σκοπός του παιχνιδιού είναι να κερδίσουν κι οι δύο κι όχι μόνο ο ένας!

Καταρχάς κι ύστερα από πολλές έρευνες που έγιναν εντός κι εκτός συνόρων, είναι σημαντικό ν’ αναφερθεί ότι η ερωτική πράξη ανάμεσα σε ένα ζευγάρι παίζει ίσως καθοριστικό ρόλο στην επιβίωσή του. Επηρεάζει περισσότερο από το 50% της ποιότητας της σχέσης, αλλά και τη γενική διάθεση του κάθε συντρόφου ξεχωριστά. Ωστόσο, πολλές είναι οι φορές όπου εσύ με το σύντροφό σου, όσο κι αν ταιριάζετε σε άλλα πράγματα, είστε η μέρα με τη νύχτα σε ό,τι αφορά το κομμάτι αυτό.

 

 

Εννοείται πως υπάρχει η αμοιβαία έλξη, το συναίσθημα, ο σεβασμός κι η αγάπη ανάμεσα σε αυτά τα δύο σώματα, όμως ο ένας θέλει ροδοπέταλα κι ο άλλος εξοπλισμό από το fifty shades of grey! Τι γίνεται όταν ο ένας θέλει άγρια λόγια, πάθος, έντονα αγγίγματα κι ο άλλος ρομαντισμό, χάδια και φιλιά; Οι περισσότεροι κάλλιστα θα έλεγαν ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι δεν ταιριάζουν αφού δεν ταιριάζουν στο κρεβάτι, μιας κι όπως προαναφέραμε η ερωτική πράξη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε μια σχέση. Εντούτοις, τίποτα δεν είναι τελειωμένο αφού λύσεις υπάρχουν για να μπορέσει να βρεθεί κοινή γραμμή ανάμεσα στο ζευγάρι.

Ξεκινάμε με το πιο απλό και λογικό, τη συζήτηση. Μια κουβέντα εφ’ όλης της ύλης μεταξύ σας θα σας γλιτώσει από νύχτες που θα προσποιείστε για την ευχαρίστησή σας. Μοιράσου με το ταίρι σου τα θέλω και τις ανησυχίες σου. Αυτά που δε θέλεις και δε σου αρέσουν, μα και συνάμα αυτά που φαντάστηκες να κάνατε μαζί. Βάλε όρια για το μέχρι πού μπορείς και θέλεις να αντέξεις και μην ξεχάσεις να ακούσεις και τη δική του πλευρά όταν θα σου πει κι με τη σειρά του ο άνθρωπός σου τι πραγματικά τον ευχαριστεί.

Καθώς θα κάνετε αυτή τη συζήτηση είναι πολύ σημαντικό να μην κρίνεις αυτά που θα ακούσεις για να μπορέσεις πραγματικά να αφεθείς. Άλλωστε δε θα ήθελες το ταίρι σου να κρίνει εσένα όταν του εκμυστηρευτείς τις πιο κρυφές σου σκέψεις πάνω στο κρεβάτι. Μετά περνάμε στο δεύτερο και φυσικά πιο απολαυστικό στάδιο, αυτό της δοκιμής. Αφού τελειώσετε με τις συζητήσεις, τα θέλω και τα μη, περάστε στη πράξη. Δοκιμάστε τις προτιμήσεις του ενός και του άλλου, φτιάξε κατάσταση ερωτική που να εμπνέει και τους δύο και πάνω από όλα μείνετε ανοιχτοί -στο μυαλό μιλάμε πάντα- για να τεστάρετε νέα πράγματα.

Σκοπός είναι να απογειώσεις την ερωτική σου ζωή με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, όχι να βρεις κάποιον άλλον να ταιριάζει μόνο σε αυτά που επιθυμείς εσύ και παρά τις διαφορές στο τι θέλει ο κάθε ένας στο κρεβάτι, να βρεις τη χρυσή τομή. Όπως και στη σχέση σας, όπου παρά τους διαφορετικούς σας χαρακτήρες κάνετε μικρές υποχωρήσεις, έτσι και στο παιχνίδι αυτό. Η απόλυτη ευχαρίστηση θα έρθει όταν κι οι δύο βγείτε νικητές, όχι μόνο ο ένας. Ποια η ουσία άλλωστε να φερθείτε εγωιστικά;

Κανένα ζευγάρι δεν είναι τελειωμένο επειδή έχει διαφορετικές εκδοχές για το τι και το πώς της ερωτικής πράξης. Τελειωμένο θα ήταν αν δεν έπαιρνε το ρίσκο να προσπαθήσει να κατανοήσει το ταίρι του και να αφουγκραστεί τα θέλω του. Άσε που μέσα στη διαφορετικότητα, μαθαίνεις νέα πράγματα και κάτσε να δεις που όλο και κάτι από το ταίρι σου θα σου αρέσει τελικά κι εσένα. Φτάνει μόνο να προσπαθήσεις!

Συντάκτης: Δέσποινα Κυριάκου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου