Μόλις δεσμεύτηκες. Ανήκεις πια στον παράξενο κι εξωτικό πλανήτη των σχέσεων. Ως νυν «σχεσάκιας» οφείλεις όμως να δεις τα πρακτικά και να υπογράψεις το πρωτόκολλο των άγραφων κανόνων παραμονής σου εκεί κι όσο εσύ θα μελετάς το άυλο σχεσιακό συμβόλαιό σου, επίτρεψε μου να σου υπενθυμίσω τους όρους:

 

1. Ραντεβού, γνωριμία, επικοινωνία

Κάπου, κάπως, κάποτε το σύμπαν ένωσε τις δυνάμεις του για να φέρει δύο όντα κοντά κι ως πρεσβευτές του «συν Αθηνά και χείρα κίνει» εκμεταλλευτήκατε αυτήν τη συγκυρία δημιουργώντας κι άλλες. Κι αυτές τις στιγμές στην καθομιλουμένη τις βαφτίσαμε ραντεβού. Είναι η αφορμή κι η συνέχεια μιας σχέσης, ένα πρώτο ραντεβού που θα φέρει ένα δεύτερο που θα φέρει ένα τρίτο. Επιτυγχάνεται μια πρώτη γνωριμία μ’ έναν άνθρωπο ενώ αναπτύσσεται μια επικοινωνία.  Μέσα από την αρίθμηση ραντεβού κι ευκαιριών γνωριμίας κι επικοινωνίας καταλήγεις ολίγον τι δεσμευμένος. Δε χρειάζεται να το δηλώσετε δηλαδή στα 80 ραντεβού. Φίλε μου μόλις έμπλεξες…

 

2. Όλα εδώ πληρώνονται

Κι αν όλα εδώ πληρώνονται σ’ αυτήν τη ζωή, όπως λέει πολλάκις κι ο σοφός λαός, τότε κάποιος παρακαλείται να πληρώσει κι όλες τις δραστηριότητες του ζευγαριού καθώς κρίμα είναι να επιβαρύνονται ερωτευμένοι άνθρωποι. Ποιος πληρώνει ποιον, τι και γιατί λοιπόν. Κι αν στην Ελλάδα της οικονομικής στενότητας στα πορτοφόλια των περισσοτέρων έχει παγετό, ο σοφός λαός πάλι απαντά πως το κρύο είναι καιρός για δύο. Ξηλωθείτε αγάπες, από κοινού.

 

 

3. Σε θέλω λείαν συντόμως (αν δεν μπορείς τώρα)

Δεν είστε αδερφάκια, ούτε αλληλοαποκαλείστε «μπρο» λες κι είστε τα πρώτα κολλητάρια. Είστε ζευγάρι ερωτικό και μέσα στον έρωτα φωλιάζει το πάθος. Είναι αναγκαίες οι στιγμές θελγήτρου κι έλξης διότι εντείνουν επιθυμίες οι οποίες έχουν υπόσταση ερωτικοσ3ξουαλικής χημείας. Έχετε χημεία, πάθος και βροντοφωνάζετε με τα κορμιά σας «σε θέλω αχόρταγα» θυσιάζοντας σεμνοτυφίες στον σ3ξουαλικό βωμό της σχέσης σας.

 

4. Γύρω- γύρω όλοι

Γύρω-γύρω όλοι, αλλά ο γνωστός Μανώλης έφυγε για vacation και στη μέση μπήκε το ζευγάρι και γύρω του οι γνωστοί του. Είσαι σε σχέση ναι, αλλά ο περίγυρός σου δεν παύει να υπάρχει και θέλουν να γνωρίσουν και να μελετήσουν το αντικείμενο του πόθου σου. Δεν είναι ότι θα κάνουν και κάποια επιστημονική διατριβή, αλλά όσο να ‘ναι είναι οι άνθρωποί σου, οι νυν κι αεί πέραν κάθε πιθανής σχέσης. Σκανάρουν ελαφρώς κι αντικειμενικά, δίχως να είναι λαβωμένοι από τον φτερωτό κι ερωτιάρη θεό, το ταίρι σου, ενδιαφερόμενοι για την ευτυχία σου.

 

5. Τα βλέπω διπλά

Δυο γονείς κι άλλοι δύο. Όχι δε μέθυσες και τα βλέπεις διπλά, απλώς μόλις βρέθηκες σ’ ένα οικογενειακό τραπέζι. Γνωρίζεις την αιτία του «κακού» καθώς εσύ απολαμβάνεις τον καρπό του έρωτά τους ως δικό σου έρωτα. Είπατε γεια στους γονείς και κηδεμόνες του ειδυλλίου σας; Το πράγμα σοβαρεύει. Μήπως να γνωριστούν και τα συμπεθέρια;

 

6. Από κοινού κι ο ΕΝΦΙΑ

Μετακόμιση τώρα! Πού; Στην οικία της συγκατοίκησης. Ήρθε η ώρα να δεις πώς συμβιώνετε μαζί κι εάν κάνετε χωριό ή αν το εγχείρημα κρίνεται ανεπιτυχές κι οι γείτονές σας δυσαρεστούνται από τα ντεσιμπέλ των καβγάδων σας. Δοκιμάζεστε στον άθλο της συμβίωσης μέσα από την απόφαση της συγκατοίκησης. Συγχαρητήρια για το γερό σας στομάχι, τις θερμές μου ευχές για μια αρμονική ζωή κάτω από την ίδια στέγη.

 

7. Θα ζήσω ελεύθερο πουλί

Κι όχι, προς Θεού, δε σου είπε κανείς να χωρίσεις, απλώς δεν είσαι κι ισοβίτης. Η σχέση σου δεν είναι φυλακή, καθώς δε φοράς στολή με άσπρες και μαύρες ριγωτές γραμμές κι έχεις ακόμα δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο. Είσαι ανεξάρτητο ον και κοινωνικό κι εκπληρώνεις απενεχοποιημένα επιθυμίες σου εκτός από το σχεσιακό σου πλαίσιο. Και τα φιλαράκια σου έχουν ψυχή κι εσύ ανάγκη ώρες-ώρες για λίγη μοναξιά.

 

8. Ρεμβάζοντας το αύριο

Ας ονειρευτούμε ντάρλινγκ! Κάνετε σχέδια και πλάνα. Οργανώνετε ταξίδια φαντασίας σε εξωτικούς προορισμούς που θέλετε να επισκεφθείτε, πληρώνετε με τα χρήματα πολλές φορές της μονόπολι πολυέξοδες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και βαφτίζετε ανύπαρκτα παιδιά. Είστε ζευγάρι κι ονειροπολείτε αγκαλιά, ελπίζοντας σ’ ένα μαγευτικό αύριο και μεθαύριο μέσα στη χρονοκάψουλα της σχέσης σας.

 

Παρακαλείται ο συνηγόρων να υπογράψει τους άνωθεν όρους ή αλλιώς γνωστούς κι ως άγραφους κανόνες μια σχέσης. Και τώρα, έχοντας τη συγκατάθεσή σου, σε αποκαλώ επισήμως κάτοικο του πλανήτη-σχέση. Μια μικρή συμβουλή κλείνοντας: Μην ξεχάσεις επετείους, γενέθλια, εορτές και  ξεκαθάρισε από νωρίς αν θα γιορτάζετε του Αγίου Βαλεντίνου.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Άννα Καούνη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου