Πολύπλοκες. Το κυρίαρχο επίθετο, που χαρακτηρίζει εμάς τις γυναίκες. Αφορά κυρίως, τα πάντα!

Τον ψυχισμό μας, τον τρόπο σκέψης, την καθημερινότητα, αυτά που λέμε ή που δε λέμε, αυτά που δίνουμε και ζητάμε. Ακόμα και τα πιο απλά πράγματα, θέλουμε, με έναν τελείως μαζοχιστικό τρόπο, να τα μετατρέπουμε σε πολύπλοκα.

Δε λέω, μέχρι ένα σημείο, έχει και αυτό τη μαγεία του. Εμείς όμως, έχουμε χάσει κάθε μέτρο και αυτό είναι εις βάρος μας. Παιδεύουμε άδικα τον εαυτό μας και χάνουμε πολύτιμο χρόνο.

Το αντίθετο φύλο, κορίτσια μου, μας θέλει να σκεφτόμαστε και να φερόμαστε όσο πιο απλά γίνεται. Γιατί, οι άντρες είναι απλοί. Δεν τους αρέσει να τους βάζεις δύσκολα και δυσνόητα. Εκεί θα σου την κάνουνε με ελαφρά (πολύ ελαφρά, όμως, για να μην πάρεις γραμμή τίποτα) πηδηματάκια.

Για παράδειγμα, όταν ένας άντρας που γουστάρεις σου πει ότι αυτή την περίοδο θέλει κάτι χαλαρό ή ότι δεν είναι έτοιμος για δεσμεύσεις ή ότι θέλει να περνάτε καλά, αλλά μέχρι εκεί, εννοεί ακριβώς αυτό. Οι λέξεις  του δεν κρύβουν τίποτα παραπάνω, δεν υπόσχονται τίποτα περισσότερο. Αισθάνεται ακριβώς αυτό και το λέει.

Σκεφτόμενοι απλά, το συμπέρασμα είναι ότι δεν είναι ερωτευμένος μαζί σου, δεν κόβει φλέβα για σένα, δεν είναι ο πρίγκιπας, δεν έχει σκοπό να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή σου και όλα τα σχετικά. Παρ’ όλα αυτά, τον ελκύεις εμφανισιακά και θέλει να γεμίσει τη σεξουαλική ζωή του μαζί σου. Τόσο απλό.

Τι σκέφτεται η μέση γυναίκα στο άκουσμα των παραπάνω όμως;

Σκέφτεται ότι τον έχουν πληγώσει στο παρελθόν και δεν ανοίγεται εύκολα. Αυτή θα βάλει τα δυνατά της να τον αλλάξει και θα τον κάνει να την ερωτευτεί. Ή ότι τη θέλει, άλλα δεν έχει βρει τον κατάλληλο τρόπο να της το πει. Θέλει να δει αν ταιριάζουν και μετά θα της ζητήσει σχέση, συγκατοίκηση, γάμο, παιδιά.

Λάθος. Τα πράγματα πρέπει να είναι απλά. Γιατί δηλαδή, να παίρνει φωτιά και το τελευταίο εγκεφαλικό κύτταρο με σενάρια για το τι θέλει να πει ο ποιητής;

Ο εν λόγω ποιητής μας είπε απλά και ξεκάθαρα τι θέλει. Το δέχεσαι, αν θες, χωρίς καμία δέσμευση, να περνάς καλά ή το αρνείσαι και δεν τον πρήζεις με μηνύματα τύπου: « Έχω αισθήματα για σένα, ξανασκέψου το».

Τα πράγματα για τους άντρες είναι απλά και όταν μας γουστάρουν. Δηλαδή, κάποιος, που είναι ερωτευμένος μαζί σου, θα σε διεκδικήσει, θα σε κυνηγήσει, θα ζηλέψει. Και όταν έρθει η στιγμή να στο εξομολογηθεί, θα είναι λακωνικός: «Είμαι ερωτευμένος μαζί σου. Σε θέλω μόνο για μένα. Θα έκανα τα πάντα για σένα».

Και σ’ αυτή την περίπτωση όμως, πάλι να σκεφτούμε πολύπλοκα. Το πρώτο και κύριο που μας έρχεται στο μυαλό είναι ότι μας αραδιάζει ψέματα κατάμουτρα. Θέλει να μας ρίξει στο κρεβάτι και ούτε που τον είδατε μετά. Θα έχει σίγουρα άλλες δυο-τρεις καβάντζα.

Σίγουρα κανείς δε ζει σε ένα φανταστικό κόσμο, όπου όλοι λένε την αλήθεια και κανείς δεν κοροϊδεύει τον άλλον ή δεν υπάρχει η απιστία. Πάντα πρέπει να κρατάς μια πισινή για όλους, ώστε να μην πληγωθείς. Απλά εμείς οι γυναίκες το τερματίζουμε ώρες ώρες.

Είναι ν’ απορεί κανείς τελικά. Εκτός από την πολυπλοκότητά μας, έχουμε και έναν έμφυτο μαζοχισμό.

Τρέχουμε πίσω από ανισόρροπα ρεμάλια, αιωνίους εργένηδες, γυναικάδες, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να τους βάλουμε στο «σωστό δρόμο». Μας λένε στα ίσα ότι δε μας γουστάρουν, μας κερατώνουν και εμείς εκεί πιστές Πηνελόπες.

Έχουμε τον άντρα τον ντόμπρο, αυτό που κάνει πράξη κάθε του λέξη, που μας κάνει να νιώθουμε ξεχωριστές, που δεν έχει μάτια για καμία άλλη και τον τρέχουμε, τον παιδεύουμε χωρίς να του δίνουμε σημασία και στο τέλος τον διώχνουμε.

Οι άντρες όμως, είναι τόσο απλοί, που αυτό που θα σου πουν είναι και αυτό που εννοούν. Ενώ, εμείς οι γυναίκες στην ερώτηση: «Τι έχεις;» , απαντώντας «Τίποτα», εννοούμε ότι, είμαι θυμωμένη, θέλω να σε βρίσω, ζήλεψα την κουκλάρα συνάδελφό σου, είδα που έκανες like σ’ αυτή τη «σαύρα» και ένας Θεός ξέρει τι άλλο!

Αρνούμαστε να δούμε την απλή φύση των πραγμάτων. Υιοθετώντας έναν πιο απλό τρόπο σκέψης, διευκολύνουμε τη ζωή μας και τις ζωές των αντρών και όλοι είναι ευτυχισμένοι.

Συντάκτης: Μαρία Αγγελακοπούλου