Article of the day:  Η Δέσποινα Κυριάκου μας μιλάει για τις σχέσεις που είναι για ένα στα γρήγορα. Δες εδώ!

katerina7537587697453

Προσεγμένοι, με έμφαση στην εμφάνιση και μυαλό ξυράφι. Άνθρωποι που θα περάσουν ώρες μπροστά σ’ ένα καθρέφτη για να φροντίσουν το φαίνεσθαι από την κορυφή ως τα νύχια. Χαμογελαστοί σχεδόν πάντα, μ’ αυτό το μισό χαμόγελο της γοητείας, ξέρεις αυτό που τρελαίνει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Κορμιά όμορφα, προσεγμένα που μαρτυρούν ώρες σε γυμναστήρια και χώρους άθλησης.

Όμως κι άνθρωποι όμορφοι ψυχικά. Ευαίσθητοι, είτε το δείχνουν είτε όχι. Ντόμπροι με ειλικρινή συναισθήματα. Άνθρωποι ασυμβίβαστοι, που ψάχνουν συνεχώς το καλύτερο που αντέχουν να διεκδικήσουν. Μυαλό που σε αφήνει άφωνο με το πόσο μπορεί ν’ απορροφήσει. Πληροφορίες, λεπτομέρειες σημαντικές κι ασήμαντες. Χαρακτηριστικά άλλων ανθρώπων, φράσεις που ξεστόμισαν κι αποτυπώθηκαν στο μυαλό μια και καλή. Μυαλό που στροφάρει με απίστευτες ταχύτητες και σε καθηλώνει με τις απαντήσεις που κατεβάζει.

Γλώσσα που τσακίζει κόκαλα. Απροκάλυπτες κουβέντες, λόγια κοφτά και πουριτανισμός μηδενικός. Άνθρωποι που μιλούν αβίαστα για τα πάντα. Ψάχνονται, ρωτούν να μάθουν απ’ όπου μπορούν και δεν ντρέπονται μπροστά σε θέματα ταμπού. Μιλούν για όσα τους απασχολούν· για όνειρα που τους τρομάζουν, για στόχους που θέλουν να καταρρίψουν, για κόσμους που θέλουν να κατακτήσουν. Θρασείς στις επιθυμίες τους αλλά και στον τρόπο που τις διεκδικούν. Μαθημένοι να κερδίζουν το σεβασμό κι όχι να τον απαιτούν, αν και τις περισσότερες φορές τους αφήνει αδιάφορους η γνώμη των άλλων.

Με την πεποίθηση ότι ο κόσμος τους ανήκει –άποψη που οφείλει να κατέχει κάθε νέος που σέβεται τον εαυτό του– δεν κωλώνουν μπροστά στο οτιδήποτε. Κατεβάζουν παρωπίδες και κυνηγούν με θρασύτητα ό,τι έβαλαν στο μάτι. Μια δουλειά, φίλους, μια γυναίκα ή έναν άντρα. Μιλούν για σεξ άνευ όρων τη στιγμή που άλλοι κοκκινίζουν ακόμα κι όταν γίνεται κουβέντα περί έρωτος, έτσι γενικά κι αόριστα. Αναζητούν εμπειρίες χωρίς φραγμούς και δε σταματούν μπροστά σε τίποτα. Άνθρωποι με άγνοια κινδύνου.

Αυθάδεια δίχως όρια. Τυπάκια που έχουν την απάντηση επί παντός επιστητού κάτω απ’ τη γλώσσα τους. Δεν πιάνονται ποτέ προ εκπλήξεως, μιας και θα τους πετύχεις πάντα ετοιμόλογους. Για τα πάντα. Από θέματα που έχουν αναλύσει επί ώρες με φίλους, γνωστούς ή και περαστικούς, μέχρι και γι’ αυτά που ακούν πρώτη φορά κι έχουν παντελή άγνοια. Λίγο τους απασχολεί η ορθότητα των λόγων τους άλλωστε.

Ετοιμόλογοι ακόμα και στο φλερτ, δεν πολυσκαμπάζουν από κλασσικές ατάκες, ούτε πολυτριβελίζουν το μυαλουδάκι τους με τι και πώς. Δεν τους αφορά κιόλας η αναπαράσταση όσων έχουν χιλιοειπωθεί. Γουστάρουν να ξεχωρίζουν. Ξεστομίζουν λοιπόν με θάρρος κι ίσως και λίγο θράσος την πρώτη ατάκα που τους έρχεται στο μυαλό και σκάνε το πιο γοητευτικό χαμόγελο που μπορούν να επιστρατεύσουν για να γοητεύσουν. Όχι απαραίτητα ερωτικά. Να εμπνεύσουν γοητεία σαν άνθρωποι.

Κι όλα αυτά από κάτι τυπάκια γύρω στα είκοσι με τριάντα. Λίγο ψημένα απ’ τη ζωή –νομίζουν– αλλά και ψαρωμένα ταυτόχρονα για όσα είναι να ‘ρθουν. Άνθρωποι χωρίς ενδοιασμούς, που μιλούν πολύ, γελούν πολύ, ψάχνονται πολύ. Ζουν τη ζωή τους στα άκρα και κάθε τους πράξη χαρακτηρίζεται από ένα βαθμό υπερθετικό, από μια υπερβολή. Χαρακτηριστικά επομένως που σημάδεψαν αυτή τη γενιά και τη διαφοροποίησαν απ’ όλες τις άλλες. Βλέπεις, όπως όλοι, δεν έχουν μόνο αρνητικά. Όμορφοι, θρασείς κι ετοιμόλογοι λοιπόν. Οι σημερινοί νέοι.

Συντάκτης: Κατερίνα Καλή