Σαββατοκύριακο, πάντα πρωί, κάπου ανάμεσα σε χουζούρεμα και αμφιβολίες τύπου «να σηκωθώ ή να αλλάξω πλευρό;». Το πάπλωμα αχνιστό και ασήκωτο και στο σπίτι επικρατεί μια αγουροξυπνημένη ησυχία. Και ξαφνικά ακούς ένα φορτηγό να σταματάει στο στενό δρομάκι, ακριβώς έξω απ’ το σπίτι σου. Με τη μια πετάγεσαι και το πάπλωμα προσγειώνεται νωχελικά στο πάτωμα. Δεν είσαι περίεργος, δεν είσαι κουτσομπόλης, απλά σ’ αρέσει ο ρόλος του κατασκόπου.

Το φορτηγό είναι για μετακομίσεις και ο γρίφος βρήκε τη λύση του, νέο αίμα στη γειτονιά. Δε χρειάζεται να τους κάνεις κολλητούς, ούτε θα τρέχεις κάθε λίγο να δανειστείς ζάχαρη για να βγάλεις γκόμενο. Εύχεσαι όμως, να είναι σαν εσένα· άγουροι, αναποφάσιστοι και ανέμελοι. Αυτά τα τρία συστατικά θα ρυθμίσουν τη σχέση σας με όλα τα υπόλοιπα απλά να προκύπτουν.

Δεν είναι η αδελφή-ψυχή σου, θα μπορούσε όμως να μεταμφιεστεί για λίγο ανάλογα την περίσταση. Χώρισες και η καψούρα σου παίζει στη διαπασών; Ε, ας δείξει λίγη κατανόηση! Το λάστιχό σου δε φτάνει να τυλίξει την περίμετρο του σπιτιού; Έχει υποχρέωση να σου δανείσει το δικό του! Εντάξει, το ίδιο θα έκανες κι εσύ, σωστά;

Από την άλλη, πόσο σίγουρος είσαι για τις εξελίξεις; Καλό είναι να θέλεις πραγματικά να έχεις καλές σχέσεις με όλους όσους συνορεύουν με το τσαρδάκι σου, αλλά καλύτερα να οριοθετήσεις την περιοχή σου από την αρχή. Ό,τι γίνεται στο σπίτι σου, εκεί να παραμείνει. Αν σ’αρέσουν οι εισβολείς και λογαριάζεις να πίνεις καφέ μαζί τους, κανένα πρόβλημα. Πρόσεξε μόνο οι φράχτες ανάμεσά σας να είναι ισχυροί και ήσυχοι. Ένα βήμα χρειάζεται κάποιος να μπερδευτεί και να ξεκλειδώσει λάθος πόρτα.

Η οικογένεια Μουστοξίδη και η οικογένεια Παπαπαύλου στην αρχή είχαν τα θεματάκια τους, στο τέλος όμως βρήκαν το ρυθμό τους. Ο υιός Μουστοξίδης και η κόρη Γαληνού κάποια στιγμή μπερδεύτηκαν, μετά ερωτεύτηκαν και στο τέλος παντρεύτηκαν. Χαλάρωσε, δεν είναι όλα κινηματογραφικά παραμύθια, ούτε θα μετακομίσει ο έρωτας της ζωής σου στο απέναντι διαμέρισμα. Έναν σύμμαχο θα κερδίσεις αν κινείσαι αθόρυβα και εύστοχα.

Κάτι ακόμα, που είναι απόλυτα φυσιολογικό, είναι να δώσεις χώρο και ευκαιρίες. Είναι νεοφερμένοι, είναι νευρικοί, ίσως έχουν μερικές παραξενιές παραπάνω από σένα. Δεν είναι δα και εξωγήινοι, ούτε οι νάνοι του κήπου. Ήρθαν να μείνουν για πολύ ή μπορεί και για λιγότερο. Θα μαλώνουν κάθε μέρα, ή μπορεί να μαλώνεις εσύ με τον δικό σου σύντροφο συχνότερα. Βγάζουν περισσότερα λεφτά από σένα ή μπορεί να είναι φοιτητές και να χαρτζιλικώνονται από γονείς. Ακόμα κι αν σου καταβρέχουν την μπουγάδα, όπως έκανε η κυρία Παπαμήτρου στην Ελένη, κάτι θα γίνει τελικά. Μπορεί να μαλώσετε, μπορεί να μη λέτε ούτε καλημέρα, μπορεί να γίνετε κουμπάροι. Αν θες να τους γνωρίσεις, δείξε το αληθινό σου πρόσωπο απ’ την αρχή, γιατί δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να εκτιμήσει κάποιος.

Όλα τα νέα κρύβουν κινδύνους, απορίες και ευκαιρίες. Είναι τόσο ένοχη η εποχή που ζούμε, τόσο ωμοί οι άνθρωποι γύρω μας και η καχυποψία μοιάζει να κυριαρχεί. Όλοι είναι πολυάσχολοι και όλοι αναρωτιούνται γιατί οι άγνωστοι πληθαίνουν τόσο ανησυχητικά. Ξεκίνα να πολλαπλασιάζεις τους γνωστούς και τους φίλους, οι εχθροί θα σε βρουν από μόνοι τους.

Συντάκτης: Maya Kappa
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καλή