Είσαι ερωτικός τύπος. Πολύ ερωτικός, το ξέρεις γαμώτο.

Με ένα σου σκέρτσο, με τo παιχνιδιάρικο το βλέμμα σου, τα εύστοχα λόγια σου, με τις όλο υπονοούμενο κινήσεις σου, τους κερδίζεις. Όχι όλους ας μην υπερβάλλουμε, αλλά τις περισσότερες φορές αυτό που θες να καταφέρεις, να τραβήξεις τη ρημάδα την προσοχή, το καταφέρνεις και με το παραπάνω.

Τα κοπλιμέντα πέφτουν βροχή, αγγίγματα, υπονοούμενα, χάδια, ματιές δίνουν και παίρνουν κι εσύ νιώθεις βασιλιάς στο υπέρλαμπρο παλάτι με τους θαυμαστές σου. Η αυτοπεποίθηση χτυπάει κόκκινο κι εσένα σ’ αρέσει αυτό.

Φλερτάκια από δω, φλερτάκια από ‘κει, το καρνέ μεγαλώνει. Δε συμμαζεύεσαι. Το μόνο που σε νοιάζει είναι προκαλείς πολύ.

Ύστερα σου συμβαίνει το απροσδόκητο. Βρίσκεις τον άνθρωπο που μαγεύει και σένα. Ερωτεύεσαι.

Τα βέλη του έρωτα σ΄έχουν σημαδέψει τόσο που στη θολούρα σου μέσα εξιδανικεύεις το πρόσωπο, τις καταστάσεις και σαν υπνωτισμένος χάνεσαι στα βάθη αυτού του μυστηριώδους συναισθήματος.

Ως ερωτικός, αλλά και πολύ ερωτευμένος ξεχνάς όλο το παρελθόν στιγμιαία. Κλείνεις τις πόρτες στα επίδοξα φλερτάκια και βάζεις πλώρη για εκείνο που σε σκλάβωσε.

Δυστυχώς όπως συμβαίνει συχνά, αυτό δεν ήταν το τυχερό σου. Τυφλωμένος από την παρόρμησή σου να νιώσεις, να αγαπηθείς και να αγαπήσεις έπεσες σε παγίδα.

Τα υπέροχα ρομαντικά βράδια και οι πρωινές αγκαλιές πάθους αντικαταστάθηκαν από καυγάδες χωρίς τελειωμό.

Η διάγνωση έδειξε πως δεν ταιριάζεις με το ταίρι που επέλεξες και η μόνη θεραπεία είναι ο χωρισμός.

Αποκαρδιωμένος για μερικές μέρες δε θες να δεις άνθρωπο, ώσπου σκάει μήνυμα από το ένδοξο παρελθόν, που ποτέ δε σου ανήκε και που έμαθε πως χώρισες.

Εσύ μη θέλοντας να χάσεις καιρό ξεκινάς πάλι τα γνωστά σου παιχνίδια.

Γνωστή ιστορία ε; Πόσοι από μας δεν έχουν μπει στο τριπάκι;

Η προσωπικότητα που κρύβεται πίσω από την κακή αυτή συνήθεια διχάζει τα πλήθη. Έχει οπαδούς αλλά και αντιπάλους.

Κάποιοι λένε πως αυτή η πράξη υποτιμά τον άνθρωπο και φανερώνει πως έχει ευτελή συναισθήματα, ότι είναι εγωιστική και αίσιο τέλος δεν επέρχεται ποτέ.

Γιατί πως γίνεται να παίζεις με όσους πριν έδιωξες έτσι απλά αφού άλλη ήταν η επιλογή σου; Πώς ξαναθυμάσαι και διεκδικείς ερωτικά ανθρώπους που σε μια μέρα έβαλες στο περιθώριο;

Η αλήθεια είναι πως ο άνθρωπος που πέφτει σ αυτή την παγίδα συνήθως διακατέχεται από χαμηλή αυτοεκτίμηση και του αρέσει πολύ να τον θαυμάζουν για να νιώθει σημαντικός.

Μπορεί βέβαια να είναι και ναρκισσιστική προσωπικότητα και να θέλει να τραβά με αυτόν το τρόπο το ενδιαφέρον.

Από τον τρόπο αντιμετώπισης και του εαυτού του αλλά και των υποψήφιων ερωτικών συντρόφων φανερώνει παρορμητικότητα και αδυναμία ελέγχου των ηδονών του.

Δεν οριοθετεί τον εαυτό του, ξεφεύγει από υποχρεώσεις ·γιατί στον έρωτα φυσικά και υπάρχουν υποχρεώσεις, αλλιώς θα ήταν όλες οι σχέσεις μπάτε σκύλοι αλέστε.

Ένας άνθρωπος όμως που παίρνει βιαστικές αποφάσεις, δε σκέφτεται λογικά και παρασύρεται από το ενδιαφέρον των άλλων δημιουργεί την εικόνα μιας  προσωπικότητας χαμένης στην άβυσσο.

Θα καταλήξει στο τέλος κανείς να μην μπορεί να τον λάβει σοβαρά υπόψην.

Είναι κατανοητό να θέλεις να σε θαυμάζουν, να θες να σε αγαπήσουν. Κανείς δε θέλει να είναι μόνος και να νιώθει μόνος, να μην είναι εκεί κάποιος να τον φροντίσει, να του σταθεί.

Με το να γυρίζεις στις καβάτζες σου όμως, δεν καλύπτεις αυτή σου την ανάγκη.

Την ανασφάλεια μη μείνεις μόνος προσπαθείς να κουκουλώσεις, πράγμα που σε κάνει δειλό και αδύναμο.

Φλέρταρε, παίξε με όποιον θες, αν αυτό σου αρέσει, αλλά διάλεγε με ποιον. Αν τον απορρίψεις, μη γυρνάς πίσω να δεις τι άφησες. Το άφησες, τέλος. Παρακάτω.

Είσαι ικανός να βρεις κάτι καλύτερο, κάτι που σε εκφράζει περισσότερο και στην τελική το καινούριο θα σου ελκύσει πιο πολύ το ενδιαφέρον.

Ψάξου μέσα σου να δεις τι θέλεις για σένα και δεν είναι κακό να περνάς μοναχικές μέρες για να τα βρεις καλύτερα με σένα. Ίσα ίσα κερδισμένος θα βγεις.

Στο πιο κάτω στενό περνάει ο έρωτας της ζωής σου αλλά άμα το μυαλό σου κάνει σβούρες με καβατζούλες δε θα τον δεις ποτέ. Για κοίτα λίγο πιο προσεκτικά. Εκεί είναι και περιμένει να σοβαρευτείς.

Συντάκτης: Κατερίνα Σκόνδρα